Libnet.ro
UNICEF

10:00

Socialistul Ion Ceban este noul primar de Chisinau. Candidatul proeuropean, in premiera pierde alegerile

Adevărul Adevărul,
Socialistul Ion Ceban este noul primar de Chisinau. Candidatul proeuropean, in premiera pierde alegerile

Candidatul socialist la functia de primar de Chisinau, Ion Ceban, a obtinut victoria in alegerile din capitala Republicii Moldova, potrivit rezultatelor preliminare. Este pentru prima data cand un candidat de stanga ajunge la sefia Primariei Chisinau. continuă pe Adevărul

LIVETEXT Batalia pentru Primaria Chisinau. Primele rezultate preliminare oficiale: Socialistul Ion Ceban, avans in fata pro-europeanului Andrei Nastase

Alegerile locale din Republica Moldova s-au incheiat la ora 21:00, iar cea mai stransa lupta se da pentru primaria capitalei Chisinau. Acolo sunt in lupta socialistul Ion Ceban si pro-europeanul Andrei Nastase, iar datele singurului exit poll arata o diferenta nesemnificativa intre cei doi. De precizat ca rata de refuz a celor chestionati la exit-poll a fost de 25,6%, astfel incat un castigator va fi stabilit fara echivoc abia dupa numararea voturilor. 49 Rezultatele preliminare dupa prelucrarea a 300 din 307 procese verbale. Ion Ceban a acumulat 52,82%, iar Andrei Nastase - 47,18%. 05 Rezultatele preliminare dupa prelucrarea a 290 din 307 procese verbale. Ion Ceban a acumulat 53,18%, iar Andrei Nastase - 46,82%. 47 Rezultatele preliminare dupa prelucrarea a 280 din 307 procese verbale. Ion Ceban a acumulat 53,67%, iar Andrei Nastase - 46,17%. 34 Rezultatele preliminare dupa prelucrarea a 270 din 307 procese verbale. Ion Ceban a acumulat 53,83%, iar Andrei Nastase - 46,17%. 14 incep sa fie anuntate primele rezultate preliminare de catre Comisia Electorala Centrala. Potrivit Unimedia, dupa procesarea a 210 din 307 procese verbale, Ion Ceban a acumulat 54,15%, iar Andrei Nastase - 45,85%.

Alegeri in Republica Moldova: Duminica se desfasoara turul doi al alegerilor locale Socialistul Ion Ceban si proeuropeanul Andrei Nastase se bat pentru Primaria Chisinaului

Alegatorii cu drept de vot din Republica Moldova sunt convocati din nou, duminica, la urne pentru al doilea tur al alegerilor locale, in cadrul carora urmeaza sa fie alesi 384 de primari, dar principala miza o constituie alegerea primarului municipiului Chisinau, unde lupta se da intre reprezentantul socialistilor Ion Ceban si Andrei Nastase, unul dintre liderii Blocului ACUM PAS plus PPDA, proeuropean), informeaza Agerpres.

Rezulate exit-poll alegeri Chisinau: Ion Ceban 37,1%, Andrei Nastase 37%

Sectiile de votare din cadrul turului doi al alegerilor din Chisinau au fost inchise. La vot s-au prezentat 37,8% din alegatori 240. Rezultatele exit-poll arata ca socialistul Ion Ceban a obtinut 37,1% din voturi, iar candidatul Blocului ACUM, Andrei Nastase, 37%. Rezultatele reflecta situatia de pana la ora 20.

Rezultate alegeri Chisinau. Au fost numarate 291 de procese verbale: Ion Ceban 53,8%, Andrei Nastase 46,2%

Turul doi al alegerilor locale din Chisinau s-a incheiat. La vot s-au prezentat 37,8% din alegatori 240. 572), cu aproape 2% mai mult decat in primul tur. Comisia Electorala Centrala a anuntat rezultatele preliminare care arata ca socialistul Ion Ceban a castigat alegerile.

Alegeri locale Republica Moldova: Socialistul Ion Ceban a castigat in Chisinau

In Republica Moldova s-a desfasurat, duminica, al doilea tur al alegerilor locale, pentru functia de primar al Chisinaului miza reala),fiind indicat castigator socialistul Ion Ceban, transmite TVR.

Ion Ceban: Am votat pentru o Capitala care sa fie administrata profesionist

Candidatul socialist la functia de primar de Chisinau, Ion Ceban, a afirmat duminica, 3 noiembrie, ca a votat pentru un viitor mai bun pentru oras si suburbii, dar si pentru o Capitala care sa fie administrata profesionist, nu asa cum a fost pana acum.

LIVETEXT Alegatorii din Chisinau, asteptati astazi la urnele de votare. Lupta pentru sefia Primariei se da intre Ion Ceban si Andrei Nastase

Locuitorii municipiului Chisinau sunt asteptati la sectiile de votare duminica, 3 noiembrie, pentru a alege primarul Capitalei care va conduce orasul in urmatorii patru ani. in turul doi de scrutin, alegatorii trebuie sa aleaga intre candidatului Blocului ACUM, Andrei Nastase, si candidatul socialist, Ion Ceban. Ambii sunt parte a aliantei de guvernare ACUM-PSRM.

Ion Ceban: in prima saptamana in functia de primar, voi face sa avem o coalitie cu Blocul ACUM

In prima saptamana dupa ce voi intra in biroul de primar, voi face sa avem o coalitie cu blocul ACUM. intr-un briefing de presa sustinut pe 1 noiembrie, Ion Ceban, candidatul PSRM la functia de prima al capitalei, a declarat ca se pot alatura si ceilalti consilieri care nu au probleme de integritate, transmite IPN.

Cum vad lupta anticoruptie la Primarie Andrei Nastase si Ion Ceban

Candidatii la functia de edil al capitalei, care se vor duela duminica in turul doi de scrutin la alegerile locale in Chisinau, Andrei Nastase si Ion Ceban, promit ca vor lupta contra coruptiei la nivelul municipalitatii. Candidatii promit ca vor lupta dur cu acest flagel si ca vor aplica masuri atat care s-au vehiculat si anterior in spatiul public, cat si idei noi de combatere a coruptiei, transmite IPN.

VIDEO Maia Sandu si Dorin Chirtoaca, mesaj de mobilizare la vot:Daca nu-l sustii pe Andrei Nastase, inseamna ca il ajuti pe Ion Ceban

Adversarii politici s-au transformat in aliati in ajunul turului doi al alegerilor locale din Chisinau. Este vorba despre liderul PL, Dorin Chirtoaca, si premierul Maia Sandu, care au aparut impreuna intr-un material video unde indeamna cetatenii sa-l sprijine pe 3 noiembrie pe candidatului Blocului ACUM la functia de primar de Chisinau, Andrei Nastase.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 10:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2084 seconds )