Libnet.ro
UNICEF

18:30

Ce spune Cristi Danilet despre abrogarea OUG 13: Am vazut textul abrogarii, este un paradox. in viitor se pot face modificari, peste noapte, ale unor fapte grave, precum violul sau omorul

România Liberă România Liberă,
Ce spune Cristi Danilet despre abrogarea OUG 13: Am vazut textul abrogarii, este un paradox. in viitor se pot face modificari, peste noapte, ale unor fapte grave, precum violul sau omorul

Judecatorul Cristi Danilet a declarat, la Digi 24, ca magistratii vor aplica legea in vigoare indiferent daca ea convine publicului si ca va respecta decizia CCR de a nu face analiza pe fond. Totusi, Danilet a atras atentia ca oricand se vor putea face modificari ale Codului Penal, peste noapte, pentru schimbarea unor fapte grave, precum violul sau omorul. continuă pe România Liberă

Sorin Grindeanu, despre abrogarea ordonantei 13: Decizia am luat-o EU, ca premier

Seful Executivului, Sorin Grindeanu, a declarat, luni, ca decizia privind abrogarea OUG 13, a fost luata de el, ca sef al Guvernului, dupa ce a vazut semnalele date in strada, cat si cele venite din alte parti.

A inceput prima sedinta de Guvern, de la abrogarea OUG 13, care prevedea modificarea Codului Penal. Jurnalistii au fost scosi din sala

Guvenul se reuneste, joi, la ora 14. 00, in prima sedinta dupa abrogara OUG 13, care prevedea modificarea Codului Penal si Codului de Procedura Penala. Premierul Grindeanu a anuntat ca, dupa sedinta Executivului, va anunta ce decizie a luat in privinta ministrului Justitiei, Florin Iordache.

Prima sedinta de Guvern, de la abrogarea OUG 13, care prevedea modificarea Codului Penal, incepe la ora 14.00

Guvenul se reuneste, joi, la ora 14. 00, in prima sedinta dupa abrogara OUG 13, care prevedea modificarea Codului Penal si Codului de Procedura Penala. Premierul Grindeanu a anuntat ca, dupa sedinta Executivului, va anunta ce decizie a luat in privinta ministrului Justitiei, Florin Iordache.

Curtea de Apel Bucuresti judeca, miercuri, o cerere care vizeaza OUG 13. Procurorul general a renuntat la procesul deschis impotriva Guvernului

Curtea de Apel Bucuresti judeca, miercuri, cererea procurorului general Augustin Lazar de suspendare a OUG 13 de modificare a Codurilor penale. Totodata, va fi dezbatuta cerere depusa de Asociatia Salvati Bucurestiul prin care se solicita anularea OUG 13.

CCR: Nu exista conflict juridic intre puterea judecatoreasca si cea executiva, nici Guvern-Parlament legat de OUG 13

Curtea Constitutionala a decis, miercuri, ca nu exista un conflict juridic de natura constitutionala intre puterea judecatoreasca si cea executiva si nici intre Parlament si guvern, in legatura cu adoptarea OUG 13, conform News. ro .

CSM: Daca Parlamentul respinge OUG 14 privind abrogarea, se reactiveaza dispozitiile OUG 13 de modificare a codurilor

Cererea Ministerului Justitiei de avizare la Consiliul Superior al Magistraturii a Ordonantei de Urgenta nr. 14 pentru abrogarea OUG 13 privind modificarea codurilor penale a ramas fara obiect, intrucat este deja in vigoare din 5 februarie, cand a fost.

Vom analiza atent toate normele de analiza tehnica legislativa pentru OUG 14 privind abrogarea OUG 13

Parchetul general a declarat ca va analiza atent toate normele de analiza tehnica legislativa inainte de a elabora un punct de vedere al institutiei, anunta un comunicat de presa emis de Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie.

Grindeanu, despre un posibil conflict cu Dragnea asupra abrogarii OUG 13: Nu raspund la speculatii. Am fost la sedinta de grup impreuna, la Parlament, ati vazut sustinerea coalitiei fata de Guvern

Premierul Sorin Grindeanu a negat existenta unui conflict intre el si liderul PSD Liviu Dragnea cauzat de decizia abrogarii OUG 13, spunand ca sustinerea acordata de coalitie Guvernului este evidenta si ca a fost impreuna cu Liviu Dragnea la sedinta de grup si in Parlament. Grindeanu a mai spus insa ca decizia de abrogare a fost luata de el, in calitate de sef al Guvernului, in urma evenimentelor din strada. De precizat ca este pentru prima data de la numirea lui Grindeanu cand el si Liviu Dragnea fac separat declaratii, la o distanta de cateva minute unul dupa altul, si ca cei doi au venit separat luni la dezbaterile din Parlament.

CCR a respins ca inadmisibla sesizarea Avocatului Poporului pe OUG 13

ACTUALIZARE 14:02 Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) a respins, astazi, ca inadmisibla sesizarea Avocatului Poporului pe OUG 13, motivand ca ordonanta a fost abrogata. Anuntul a fost facut de catre Valer Dorneanu, presedintele CCR. Acesta a afirmat ca Victor Ciorbea avea dreptate sa sesizeze Curtea, dar ca solicitarea a devenit inadmisibila, deoarece OUG 13 a fost abrogata. Valer Dorneanu a declarat: OUG a fost abrogata si noi nu putem accepta sesizarea Avocatului Poporului. Abrogarea a intervenit dupa sesizarea noastra. ) in cazul sesizarii facute de Avocatul Poporului, avem jurisprundenta, am respins-o ca inadmisibila tocmai pentru ca in aceste caz noi o analizam in abstract si nu intram in continutul ei.

Presedintele Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu, va dezbate miercuri sau joi speta privind OUG 13

Presedintele CCR, Valer Dorneanu, a declarat, luni, ca in speta privind OUG 13 - respectiv sesizarile CSM si ale sefului statului si exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Avocatul Poporului - plenul Curtii urmeaza sa se pronunte asupra admisibilitatii, data fiind abrogarea Ordonantei.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 18:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2634 seconds )