Libnet.ro
UNICEF

08:30

Statul Islamic, un monstru perfect organizat

România Liberă România Liberă,
Statul Islamic, un monstru perfect organizat

Guardian a publicat un document prezentat ca programul complet al organizatiei Statul Islamic in Irak si in Siria. Amnesty International dezvaluie ca SI profita de transferurile necontrolate de arme spre Irak. continuă pe România Liberă

Statul Islamic in epoca digitala. Organizatia jihadista are propria aplicatie mobila si un manual privind criptarea comunicatiilor

Organizatia extremista sunnita Statul Islamic SI) nu este deloc fundamentalista in privinta folosirii tehnologiei. Statul Islamic si-a lansat propria aplicatie pentru telefoanele inteligente dotate cu sistemul Android pentru a-si raspandi propaganda si a publicat chiar si un manual cu instructiuni de criptare a comunicatiilor destinat simpatizantilor sai.

De unde au arme si bani jihadistii din Statul Islamic

Doua societati internationale semnaleaza ca organizatia terorista Statul Islamic SI) dispune de un arsenal important de arme si de diverse surse de finantare. Amnesty International explica de unde au arme jihadistii din cadrul SI, in timp ce centrul de reflectie IHS enumera principalele sase surse de venit ale acestora.

Donald Trump propune inchiderea Internetului in anumite regiuni ca solutie la problema recrutarii de catre Statul Islamic

La cateva ore dupa ce a propus interzicerea accesului musulmanilor pe teritoriul Statelor Unite, Donald Trump a declarat ca o solutie pentru a impiedica Statul Islamic sa recruteze online tineri americani este inchiderea Internetului in anumite zone.

Tanar roman de 17 ani, suspectat de legaturi cu Statul Islamic, ridicat de DIICOT

Un tanar roman de 17 ani, din Craiova, suspectat de legaturi cu Statul Islamic, a fost ridicat marti de procurorii DIICOT, anunta Digi24. Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Mediafax, ca anchetatorii au probe ca tanarul ridicat marti ar fi transmis, prin internet, mesaje de sustinere a gruparii jihadiste si filme in care erau prezentate decapitari. Acesta ar fi primul caz de cetatean roman radicalizat si intrat in atentia procurorilor. Ora 10:53 Purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea, precizeaza ca Serviciul Roman de Informatii avea cunostinta de activitatea de autoradicalizare a tanarului din Craiova suspectat de propaganda jihadista si a furnizat toate informatiile autoritatilor competente.

Statul Islamic ar putea folosi arme de distrugere in masa in Europa, potrivit unui raport al PE

Gruparea terorista Statul Islamic detine arme biologice, chimice si radiologice, are la dispozitia sa experti in domeniul nuclear si ar avea chiar capacitatea de a introduce asemenea arme in Europa, se arata intr-un raport al Parlamentului European.

Crucea Rosie vrea sa stabileasca relatii cu Statul Islamic, pentru a oferi ajutor persoanelor care traiesc in teritoriul controlat de jihadisti

Comitetul International al Crucii Rosii a anuntat ca incearca sa stabileasca relatii cu organizatia terorista Statul Islamic, in speranta ca va putea oferi ajutor celor zece milioane de persoane care traiesc pe teritoriul aflat sub controlul sau.

Dalai Lama invita la dialog cu jihadistii din Statul Islamic

Trebuie dialogat si cu organizatia terorista) Statul Islamic, a indemnat, intr-un interviu aparut luni, liderul spiritual tibetan Dalai Lama, sustinand ca nu exista alta cale decat cea a dialogului, transmite AFP online.

Discurs solemn al lui Barack Obama in fata natiunii: Vom distruge Statul Islamic. Vom vana teroristii oriunde s-ar afla. / SUA nu se vor lasa antrenate intr-un razboi terestru in Siria si Irak

Presedintele american Barack Obama a promis, duminica seara, ca Statele Unite vor lupta pentru a distruge gruparea terorista Statul Islamic si vor vana teroristii oriunde s-ar afla, promisiunile lui Obama fiind facute in debutul unui discurs solemn pe tema amenintarii teroriste, adresat natiunii americane si rostit in celebrul Birou oval de la Casa Alba. Obama a lansat, de asemenea, un apel catre musulmani sa lupte impotriva ideologiilor extremiste. Obama a subliniat, de asemenea, ca Statele Unite nu se vor lasa antrenate intr-un razboi terestru in Siria si Irak, potrivit AFP si Reuters.

Statul Islamic afirma ca cei doi autori ai atacului din California erau sustinatorii sai

Militantii ai Statul Islamic SI) au afirmat astazi, la postul lor de radio, ca cei doi autori ai atacului armat de miercuri din California, soldat cu 14 morti, erau sustinatori ai acestei organizatii extremiste, dupa ce FBI a anuntat oficial vineri ca trateaza cazul ca act de terorism, relateaza CNN.

Obama ameninta: Vom distruge Statul Islamic si orice alta organizatie care incearca sa ne faca rau

Presedintele american Barack Obama, a declarat, duminica, intr-o alocutiune solemna din Biroul Oval, ca ii va urmari pe teroristi oriunde se gasesc. El i-a calificat drept criminali si asasini pe membrii Statului Islamic SI), grupare pe care a promis sa o distruga, la fel ca pe orice alta organizatie care incearca sa le fac rau Statelor Unite.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 08:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2169 seconds )