Libnet.ro
UNICEF

05:15

SUA publica imagini alarmante: Separatistii prorusi din Ucraina au mai mult armament decat unele state NATO

România Liberă România Liberă,
SUA publica imagini alarmante: Separatistii prorusi din Ucraina au mai mult armament decat unele state NATO

Separatistii prorusi din Ucraina au deja mai mult armament decat armatele unor tari membre NATO, iar Rusia se pregateste sa trimita si mai mult, a acuzat vineri ambasadorul american la Kiev Geoffrey Pyatt. Acesta a publicat pe Twitter imagini prin satelit care ar arata ca Rusia s-a alaturat separatistilor prorusi din estul Ucrainei intr-un asalt total asupra armatei ucrainene in timpul ramas pana la intrarea in vigoare a armistitiului agreat joi la Minsk, potrivit Mediafax. continuă pe România Liberă

Ambasadorul SUA: Separatistii prorusi din Ucraina au mai mult armament decat unele state NATO

Rebelii prorusi din estul separatist al Ucrainei detin deja mai mult armament decat unele state membre NATO, iar Rusia intentioneaza sa trimita si mai multe echipamente militare in tara vecina, a anuntat, sambata, ambasadorul american la Kiev, Geoffrey Pyatt, potrivit AFP.

Ambasadorul SUA la Kiev: Arsenalul separatistilor prorusi din Ucraina il depaseste pe cel al unor state NATO (FOTO)

Ambasadorul SUA la Kiev, Geoffrey Pyatt, sustine ca separatistii prorusi din estul Ucrainei si-au construit cu ajutorul Rusiei un arsenal care-l depaseste pe cel al unor state membre ale NATO. Totodata.

Criza din Ucraina: Acordul de incetare a focului in estul tarii a intrat in vigoare la miezul noptii. Dubii asupra aplicarii armistitiului la Debaltseve / Putin, Poroshenko, Merkel si Hollande analizeaza duminica respectarea acordului de la Minsk

Presedintele rus Vladimir Putin, liderul ucrainean Petro Porosenko, presedintele francez Francois Holland si cancelarul german Angela Merkel vor face impreuna duminica o prima trecere in revista a aplicarii acordului de incetare a focului in Ucraina, care a fost introdus la miezul noptii, in conditiile in care autoritatile de la Kiev s-au aratat ingrijorate de respectarea sa iar cu cateva ore inainte de intrarea in vigoare aveau loc lupte grele in preajma unor orase strategice. Principalul lider separatist prorus din estul Ucrainei a lasat sa se inteleaga sambata ca acordul de incetare a focului nu va fi aplicat la Debaltseve, oras strategic unde fortele ucrainene sunt aproape incercuite de rebeli unde in ultimele zile s-au desfasurat lupte crancene.

Cronologia scurta a evenimentelor care au provocat CRIZA din Ucraina. Stupul cu viespi din estul Europei

Este considerat a fi cel mai periculos conflict european dupa perioada razboinica din 1991-2001, care a dus in cele din urma la destramarea fostei Iugoslavii. Rebelii prorusi din estul Ucrainei au inceput.

Romanii din Ucraina spun ca se tem in continuare de rebeli, in ciuda acordului la care s-a ajuns la Minsk (VIDEO)

Negocierile de la Minsk au tinut o Europa cu sufletul la gura. Romanii din Ucraina spuneau cu putin timp inainte de acordul de la Minsk ca sunt gata sa rupa granita in cazul unui razboi si sa vina in.

Progres urias intre Porosenko si Putin: sunt de acord 80% privind criza din Ucraina

Presedintii ucrainean Petro Porosenko si rus Vladimir Putin au facut un progres urias in negocierile cu privire la criza din Ucraina care se desfasoara la Minsk, ajungand la un acord asupra a 80% - zece puncte - din documentul final, a.

Petro Porosenko, decis sa puna capat violentelor din Ucraina imediat si fara conditii

Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a decis ca este decis sa puna capat violentelor din Ucraina imediat si fara conditii, in cadrul summitului de la Minsk, pentru a demara un dialog politic cu regiunile separatiste din estul tarii, informeaza.

GRAFIC: Cum a evoluat linia frontului din Ucraina. Ramane problema controlului frontierei cu Rusia

In septembrie 2014, in cadrul Acordului de la Minsk, Kievul si separatistii din estul Ucrainei conveneau asupra unei linii de demarcatie si a unei zone tampon, din care trebuia retras armamentul greu. Cinci luni mai tarziu, dupa nerespectarea primului acord, evolutia din teren e favorabila separatistilor, care controleaza mult mai mult teritoriu. Conform intelegerii la care s-a ajuns in aceasta dimineata, nu e clar cine va controla frontiera cu Rusia, pe unde Federatia e acuzata ca inarmeaza separatistii.

25 de oameni au murit in urma confruntarilor armate de vineri din Ucraina

Cel putin 25 de oameni au murit in urma confruntarilor armate de vineri din estul Ucrainei, arata un bilant publicat de Kyiv Post. Luptele au continuat in pofida acordului obtinut la Minsk, care prevede.

Criza din Ucraina: Rusia primeste noi sanctiuni luni

Consiliul European de la Bruxelles a decis ca Rusiei sa ii fie aplicate noi sanctiuni luni. Decizia a venit independent de acordul de la Minsk, pentru ca sanctiunile se refera la atacul de la Mariupol, din ianuarie. Liderii europeni s-au aratat pregatiti sa aplice si alte sanctiuni, daca va fi nevoie. Comisia Europeana a fost mandatata sa elaboreze deja un nou plan, in cazul in care foaia de parcurs de la Minsk nu va fi respectata. Vezi in articol si calendarul exact al pasilor prevazuti in acordul de la Minsk.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 05:15

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2674 seconds )