Libnet.ro
UNICEF

00:07

Cronologia scurta a evenimentelor care au provocat CRIZA din Ucraina. Stupul cu viespi din estul Europei

Antena3 Antena3,
Cronologia scurta a evenimentelor care au provocat CRIZA din Ucraina. Stupul cu viespi din estul Europei

Este considerat a fi cel mai periculos conflict european dupa perioada razboinica din 1991-2001, care a dus in cele din urma la destramarea fostei Iugoslavii. Rebelii prorusi din estul Ucrainei au inceput. continuă pe Antena3

Progres urias intre Porosenko si Putin: sunt de acord 80% privind criza din Ucraina

Presedintii ucrainean Petro Porosenko si rus Vladimir Putin au facut un progres urias in negocierile cu privire la criza din Ucraina care se desfasoara la Minsk, ajungand la un acord asupra a 80% - zece puncte - din documentul final, a.

Criza din Ucraina: Rusia primeste noi sanctiuni luni

Consiliul European de la Bruxelles a decis ca Rusiei sa ii fie aplicate noi sanctiuni luni. Decizia a venit independent de acordul de la Minsk, pentru ca sanctiunile se refera la atacul de la Mariupol, din ianuarie. Liderii europeni s-au aratat pregatiti sa aplice si alte sanctiuni, daca va fi nevoie. Comisia Europeana a fost mandatata sa elaboreze deja un nou plan, in cazul in care foaia de parcurs de la Minsk nu va fi respectata. Vezi in articol si calendarul exact al pasilor prevazuti in acordul de la Minsk.

intalnire preliminara la Minsk, inainte de o reuniune cruciala cu privire la criza din Ucraina

Oficiali din Rusia, Ucraina si OSCE si reprezentanti ai separatistilor ucraineni prorusi care au sosit marti seara in capitala belarusa Minsk, inaintea unei reuniuni cruciale cu privire la criza din Ucraina, s-au intalnit in noaptea de marti spre miercuri, relateaza CNN, citat de Mediafax.

Romanii din Ucraina spun ca se tem in continuare de rebeli, in ciuda acordului la care s-a ajuns la Minsk (VIDEO)

Negocierile de la Minsk au tinut o Europa cu sufletul la gura. Romanii din Ucraina spuneau cu putin timp inainte de acordul de la Minsk ca sunt gata sa rupa granita in cazul unui razboi si sa vina in.

Petro Porosenko, decis sa puna capat violentelor din Ucraina imediat si fara conditii

Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a decis ca este decis sa puna capat violentelor din Ucraina imediat si fara conditii, in cadrul summitului de la Minsk, pentru a demara un dialog politic cu regiunile separatiste din estul tarii, informeaza.

Criza din Ucraina. Un spital din Donetk, lovit de un bombardament

Un spital din centrul orasului Donetk a fost lovit, miercuri seara, de un bombardament miercuri seara, regiune dominata de separatistii prorusi, in urma acestei actiuni fiind ucis un civil, potrivit autoritatilor separatiste, potrivit AFP si Le Figaro.

25 de oameni au murit in urma confruntarilor armate de vineri din Ucraina

Cel putin 25 de oameni au murit in urma confruntarilor armate de vineri din estul Ucrainei, arata un bilant publicat de Kyiv Post. Luptele au continuat in pofida acordului obtinut la Minsk, care prevede.

GRAFIC: Cum a evoluat linia frontului din Ucraina. Ramane problema controlului frontierei cu Rusia

In septembrie 2014, in cadrul Acordului de la Minsk, Kievul si separatistii din estul Ucrainei conveneau asupra unei linii de demarcatie si a unei zone tampon, din care trebuia retras armamentul greu. Cinci luni mai tarziu, dupa nerespectarea primului acord, evolutia din teren e favorabila separatistilor, care controleaza mult mai mult teritoriu. Conform intelegerii la care s-a ajuns in aceasta dimineata, nu e clar cine va controla frontiera cu Rusia, pe unde Federatia e acuzata ca inarmeaza separatistii.

Iohannis: Romania intelege pericolul sporit al conflictului din Ucraina si se implica in solutionare

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi noapte, dupa incheierea reuniunii Consiliului European, ca Romania intelege pericolul sporit al conflictului armat din vecinatatea noastra si se implica in.

MAE: intelegerea de la Minsk poate facilita imbunatatirea situatiei de securitate din Ucraina

Ministerul Afacerilor Externe apreciaza ca intelegerea rezultata in urma intalnirii la varf de la Minsk din 12 februarie 2015 reprezinta un prim pas in vederea detensionarii situatiei de securitate din.

ştiri de la Antena3

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2002 seconds )