Libnet.ro
UNICEF

14:00

Uniunea Pandemiei

Libnet Ro
 Tara europeana care a primit 6,3 miliarde de euro din fondul de redresare post-covid

Tara europeana care a primit 6,3 miliarde de euro din fondul de redresare post-covid

Uniunea Europeana UE) a platit unei tari europene 6,3 miliarde de euro, in cadrul ajutoarelor de relansarea economica, in urma pandemiei Covid-19.

UE plateste Poloniei 6,3 miliarde de euro din fondul de redresare post-covid

Uniunea Europeana UE) a platit Poloniei 6,3 miliarde de euro, in cadrul ajutoarelor de relansarea economica, in urma pandemiei covid-19, cea mai mare plata de pana in prezent facuta Varsoviei, anunta luni ministrul insarcinat cu Fondurile si Politici Regionale, Katarzyna Pe322;czy324;ska-Na322;281;cz. Fostul Guvern nationalist si consevator polonez, indepartat de la putere in octombrie, a impus .

UE plateste Poloniei 6,3 miliarde de euro din fondul de redresare post-covid

Uniunea Europeana UE) a platit Poloniei 6,3 miliarde de euro, in cadrul ajutoarelor de relansarea economica, in urma pandemiei covid-19, cea mai mare plata de pana in prezent facuta Varsoviei, anunta luni ministrul insarcinat cu Fondurile si Politici Regionale, Katarzyna Pe322;czy324;ska-Na322;281;cz.

Ce cred europenii despre rolul UE in lupta impotriva pandemiei COVID-19. Romanii, cei mai nemultumiti

Aproape 40% dintre europeni considera ca Uniunea Europeana s-a descurcat bine in lupta impotriva COVID-19, arata un sondaj Ipsos realizat in 18 tari, la comanda Euronews. insa, romanii sunt printre cei mai nemultumiti de raspunsul UE.

Turismul din Uniunea Europeana a depasit nivelul inregistrat inaintea pandemiei, in 2023

Numarul noptilor petrecute anul trecut in unitatile de cazare turistica din Uniunea Europeana a ajuns la 2,9 miliarde, ceea ce reprezinta un avans de 6,1% comparativ cu 2022, si de 1,4% fata de 2019.

Eurostat: Turismul din UE a depasit nivelul de dinaintea pandemiei

Numarul noptilor petrecute anul trecut in unitatile de cazare turistica din Uniunea Europeana a ajuns la 2,9 miliarde, ceea ce reprezinta un avans de 6,1% comparativ cu 2022, si de 1,4% fata de 2019, inaintea pandemiei.

Turismul din UE a depasit in 2023 nivelul de dinaintea pandemiei

Turismul in Uniunea Europeana a continuat sa arate semne de redresare in urma pandemiei, iar anul trecut numarul estimat al noptilor petrecute in unitatile de cazare din UE a ajuns la 2,92 miliarde.

Eurostat: Turismul din UE a depasit in 2023 nivelul de dinaintea pandemiei

Turismul in Uniunea Europeana a continuat sa arate semne de redresare in urma pandemiei, iar anul trecut numarul estimat al noptilor petrecute in unitatile de cazare turistica din UE a ajuns la 2,92 miliarde, depasind cu 1,6% nivelul din 2019, inaintea pandemiei 2,87 miliarde), fiind un an record pentru sectorul de cazare din blocul comunitar.

Bilantul unui mandat european presarat cu crize: Uniunea Europeana intre arhitect si pompier

In toti acesti 4 ani si jumatate, ideologiile au capatat tractiune pentru ca au folosit emotiile si fricile oamenilor in discursurile lor. Au hranit panica si paranoia in timpul pandemiei in dosarul vaccinurilor, au hranit frici apocaliptice legate de tranzitia verde si digitala.

Datele despre cresterea analfabetismului functional, scoase de Ministerul Educatiei din versiunea in romana a raportului cu rezultatele PISA

Ministerul Educatiei a publicat, in ziua lansarii rezultatelor PISA 2022, o traducere aranjata, in limba romana, a Notei de tara facute de OCDE in limba engleza, scrie Edupedu. Rezultatele testelor PISA 2022 arata ca sistemul de invatamant romanesc se afla la coada clasamentului in Uniunea Europeana in domeniile matematica, stiinte si citire, fiind superior doar celui din Bulgaria. in comunicatul de presa publicat insa de Ministerul Educatiei nu exista insa nicio referire la aceste scoruri negative, in timp ce ministrul Educatiei, Ligia Deca, a sustinut ca una dintre concluziile raportului PISA 2022 este ca avem un sistem de educatie rezilient si ca, prin masurile luate, am reusit sa limitam efectele pandemiei.

Bogdan Matei (PSD), despre dosarul vaccinurilor in pandemie: Citu si Voiculescu au fost unul prim-ministru si unul ministru, onorifici. Este inadmisibil sa vii cu o astfel de explicatie (VIDEO)

Senatorul PSD, Bogdan Stoica, a avut o interventie in emisiunea Politica Zilei,moderata de Ioana Constantin, pe B1 TV, unde a comentat subiectul referitor la dosarul vaccinurilor din timpul pandemiei. inteleg in felul urmator, ca atat domnul Citu, cat si domnul Voiculescu au fost unul prim-ministru si unul ministru, onorifici, pentru ca din ceea ce ne prezinta dumnealor n-au fost decat simpli participanti sau mergatori din Palatul Victoriei si cam atat, pentru ca dumnealor n-au putut sa faca absolut nimic, pentru ca le-a impus Uniunea Europeana si Iohannis, eu cam asta inteleg. Ceea ce, din punctul meu de vedere, este inadmisibil sa vii cu o astfel de explicatie, in conditiile in care pe documentele oficiale si legislatia din Romania apar semnaturile lor.

UE poarta discutii cu Moderna cu privire la un nou acord pentru vaccinurile COVID

Uniunea Europeana poarta discutii cu Moderna in vederea incheierii unui nou contract de furnizare a vaccinurilor COVID-19 ale companiei, pe fondul ingrijorarilor legate de cresterea numarului de infectii in regiune, a relatat marti Financial Times, citand doua surse, potrivi Reuters. Compania a furnizat vaccinurile sale COVID catre UE in timpul pandemiei, dar contractul pentru vaccinurile .

Italia e hotarata sa nu piarda niciun ban din fondul de redresare si rezilienta de la UE, spune Giorgia Meloni

Guvernul italian este decis sa nu piarda niciun ban din fondul de redresare si rezilienta, de la Uniunea Europeana, in urma pandemiei de Covid-19, a anuntat luni premierul Giorgia Meloni.

Sondaj: increderea romanilor in UE s-a prabusit odata cu debutul pandemiei, pe cand in Europa a crescut. Doar 46% dintre romani mai cred ca apartenenta la Uniunea Europeana e un lucru bun

Pe durata pandemiei de coronavirus, increderea romanilor in UE s-a prabusit. in schimb, la nivelul intregului bloc comunitar, aceasta a crescut. Doar 46% dintre romani mai cred azi ca apartenenta la UE este un lucru bun, fata de 62% media europeana, arata cel mai recent Eurobarometru.

Strazile din Romania, crima si pedeapsa: asa intelegi de ce s-ar putea sa nu ajungi acasa

Aproximativ 20. 600 de persoane si-au pierdut viata in urma unui accident rutier in cursul anului trecut in Uniunea Europeana, o crestere cu 3% fata de 2021, dar o scadere cu 10% fata de nivelul de dinaintea pandemiei, in 2019, arata datele preliminare publicate de Comisia Europeana si preluate de Agerpres. in 2022, cele mai sigure .

Vanzarile de masini electrice in UE au batut recorduri in 2022

Impactul pandemiei de coronavirus combinat cu razboiul din Ucraina, cresterea inflatiei si costurile energiei si ale combustibilului au facut din 2022 un an dificil pentru vanzarile de automobile. Dar vanzarile de masini electrice au ramas pe acelasi trend si, de fapt, au batut un nou record in Uniunea Europeana, potrivit cifrelor publicate luna .

EUROSTAT: Veniturile obtinute din taxele de mediu in UE au revenit la nivelul inregistrat inaintea pandemiei

Veniturile obtinute din taxele de mediu in Uniunea Europeana au revenit in 2021 la nivelul inregistrat inaintea pandemiei COVID-19, situandu-se la 325,8 miliarde de euro 2,2% din PIB-ul UE), fata de 300,2 miliarde de euro in 2020.

EUROSTAT: Importurile de artificii ale UE au scazut semnificativ in 2021

Uniunea Europeana a importat in 2021 o cantitate de 29. 200 de tone de artificii, in valoare de 90 de milioane de euro, din afara spatiului comunitar, adica de trei ori mai putin decat in anul 2019, inaintea pandemiei, cand a importat 105. 000 de tone de artificii in valoare de 264 milioane de euro, arata datele publicate joi de Eurostat.

Sarbatori cu mai putine artificii. Importurile au scazut la o treime fata de nivelul dinaintea pandemiei

Uniunea Europeana a importat in 2021 o cantitate de 29. 200 de tone de artificii, in valoare de 90 de milioane de euro, din afara spatiului comunitar, adica de trei ori mai putin decat in anul 2019, arata cifrele Eurostat.

Risipa alimentara in UE. Aruncam anual zeci de kilograme de mancare la gunoi

Gospodariile din Uniunea Europeanaau irosit 70 kg de alimente pe persoana in 2020, sustine Eurostat. Gospodariile sunt vinovate de 55% din totalul deseurilor alimentare din UE in primul an al pandemiei.

actualitate, 14:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2232 seconds )