Libnet.ro
UNICEF

01:05

Vicepresedintele Senatului: Votul in cazul Oprea nu poate fi reluat

Antena3 Antena3,
Vicepresedintele Senatului: Votul in cazul Oprea nu poate fi reluat

Vicepresedintele Senatului, social-democratul Ioan Chelaru, a declarat joi, ca indiferent cine cere reluarea votului in cazul Oprea, acest lucru nu se poate intampla, sugerand ca singura. continuă pe Antena3

Mitinguri de protest fata de votul Senatului in cazul Oprea, anuntate in Bucuresti si in alte sapte mari orase

Mii de oameni si-au anuntat prezenta la mai multe mitinguri care ar urma sa aiba loc, joi, in Bucuresti, Timisoara, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Iasi si Galati, in semn de protest fata de votul prin care Senatul a respins cererea DNA de urmarire penala a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpa, in cazul mortii politistului Bogdan Gigina.

Protest in fata Senatului dupa votul in cazul Oprea

Se anunta un protest in Capitala dupa votul din Senat prin care Gabriel Oprea a fost scapat de urmarirea penala. Anuntul a fost postat pe Facebook, iar cateva sute de persoane si-au anuntat deja.

Alina Gorghiu: Circul in cazul Oprea, inca un motiv pentru reforma parlamentara. Votul secret trebuie sa dispara

Copresedintele PNL Alina Gorghiu catalogheaza drept circ votul din plenul Senatului in cazul Gabriel Oprea si sustine ca votul secret trebuie sa dispara din practica parlamentara, potrivit unui mesaj publicat pe Facebook, marti.

Proteste dupa decizia Senatului in cazul Oprea, in Bucuresti si in mai multe orase din tara

Mii de oameni au anuntat pe Facebook ca vor iesi in strada, joi, dupa ora 18. 00, in semn de protest fata de votul prin care Senatul a respins cererea DNA de urmarire penala a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpa, in cazul mortii politistului Bogdan Gigina. Mitinguri de protest s-au anuntat in Bucuresti, Timisoara, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Iasi si Galati.

Proteste dupa decizia Senatului in cazul Oprea, in Bucuresti si in mai multe orase din tara FOTO VIDEO

Mii de oameni au anuntat pe Facebook ca vor iesi in strada, joi, dupa ora 18. 00, in semn de protest fata de votul prin care Senatul a respins cererea DNA de urmarire penala a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpa, in cazul mortii politistului Bogdan Gigina. Mitinguri de protest s-au anuntat in Bucuresti, Timisoara, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Iasi si Galati.

Vointa senatorilor in cazul Oprea inseamna ca actul de justitie nu mai poate fi infaptuit

ACTUALIZARE 14:53 Votul senatorilor prin care a fost respinsa cererea procurorilor de incepere a urmaririi penale a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpa inseamna ca actul de justitie nu mai poate fi infaptuit, a transmis astazi Directia Nationala Anticoruptie DNA), intr-un comunicat de presa. *ACTUALIZARE 11:33 Alina Gorghiu: Circul de ieri din Senat, inca un motiv pentru reforma parlamentara *ACTUALIZARE 08:23 Politistul Godina, despre votul senatorilor: imi e sila; e unul din momentele in care imi pare rau ca sunt politist *Iohannis, despre votul in cazul Oprea: Senatorii nu au inteles ca vinovatia sau nevinovatia nu e stabilita de Parlament.

Judecatorii condamna deciziile Senatului si DNA in cazul Oprea: N-au inteles rolul imunitatii si s-au antepronuntat

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania condamna modul in care Senatul si DNA au ales sa actioneze si sa comunice in cazul cererii de incepere a urmarii penale fata de senatorul Gabriel Oprea pentru uciderea din cu.

Liviu Dragnea, despre cazul Oprea: Sa isi asume vina cei care l-au creat pe Gabi Oprea si i-au dat impresia ca deasupra lui e numai cerul

Liviu Dragnea, presedintele PSD, a afirmat ca cei care au creat UNPR at trebui sa isi asume cazul Oprea: L-au creat pe Gabi Oprea si i-au dat impresia ca deasupra lui e numai cerul. Dragnea.

Reluarea votului in cazul lui Oprea: Conducerea Senatului va cere luni punct de vedere de la comisia juridica. Chelaru (PSD), vicepresedintele Senatului: Nu ai cum regulamentar/ Cristi Danilet: Este oricand posibil sa se repete aceasta cerere, nu este ne

Biroul Permanent al Senatului va discuta in sedinta de luni solicitarea PNL de reluare a votului in cazul cererii de urmarire penala a lui Gabriel Oprea in dosarul in care este acuzat de ucidere din culpa, urmand ca senatorii sa solicite Comisiei juridice un punct de vedere cu privire la posibilitatea regulamentara a demersului. Pe de alta parte, vicepresedintele Senatului, Ioan Chelaru PSD), considera ca nu ai cum regulamentar sa se ajunga la acest lucru. Liberalii invoca in comunicatul de presa un precedent pe care s-a pronuntat Curtea Constitutionala, atunci cand s-a reluat votul la Legea defaimarii a lui Dragnea, cand CCR a decis ca votul poate fi reluat prin decizia plenului Camerei respective, intrucat constituie o manifestare a principiului autonomiei regulamentare a celor doua Camere ale ParlamentuluiUPDATE Vezi in text cum explica judecatorul Cristi Danilet, membru CSM, de ce se poate relua votul.

PSD si PNL vor reluarea votului in cazul Oprea. Un senator jurist sustine ca procedura este imposibila, insa liberalii invoca Constitutia

Presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat ca este de acord cu solicitarea liberalilor de a fi reluat votul de incepere a urmaririi penale a lui Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpa in cazul mortii politistului Bogdan Gigina. Cu toate astea, votul poate fi reluat numai in cazul in care procurorii trimit, in baza unor probe noi, o alta cerere de urmarire penala.

ştiri din Politica

ştiri de la Antena3

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2345 seconds )