Libnet.ro
UNICEF

20:30

Victimele noului Cod de Procedura Penala. Sentinta definitiva la Curtea de Apel Alba Iulia in dosarul fraudei de 8 milioane euro de la BCR Novaci

Adevărul Adevărul,
Victimele noului Cod de Procedura Penala. Sentinta definitiva la Curtea de Apel Alba Iulia in dosarul fraudei de 8 milioane euro de la BCR Novaci

Sentinta in apel in dosarul fraudei de 36 de milioane de lei circa 8 milioane de euro) de la BCR Novaci judetul Gorj) ramane definitiva in conditiile intrarii in vigoare a noului Cod de Procedura Penala. Curtea de Apel Alba Iulia a decis condamnarea a 4 inculpati la pedepse cu executare. Este vorba despre fostul director al BCR Novaci, Sorin Popescu si trei oameni de afaceri. continuă pe Adevărul

Baroul Bucuresti: Implementarea noului Cod Penal si a celui de procedura penala va costa peste 700 mil. lei

Intrarea in vigoare, la 1 februarie, a noului Cod penal si a noului Cod de procedura penala ar trebui amanata, intrucat aparatorii sunt marginalizati si nu li se ofera o protectie reala, considera avocatii.

Schimb de scrisori intre Traian Basescu si Victor Ponta pe tema noului Cod Penal: Premierul spune ca ministrul Justitiei va prezenta Guvernului propuneri de modificare a noului Cod Penal

Presedintele Traian Basescu i-a transmis premierului Victor Ponta o scrisoare prin care cere Guvernului adoptarea unei ordonante de urgenta pentru modificarea noului Cod Penal. Aceasta in conditiile in care noul Cod ar urma sa intre in vigoare de la 1 februarie 2014 putand crea o serie de disfunctionaliati in sistemul judiciar. Premierul i-a raspuns printr-o alta scrisoare aratand ca atat Codul Penal, cat si cel de Procedura Penala, au fost promulgate de presedinte. Pe de alta parte, premierul a precizat ca urmeaza ca dupa dezbaterea care a avut loc astazi, 30 ianuarie 2014, in cadrul CSM, ministrul Justitiei sa prezinte Guvernului propunerile de modificare. Scrisorile au fost facute publice de catre Guvern.

Presedintele iCCJ cere modificarea si completarea noului Cod Penal

Presedintele inaltei Curti de Casatie si Justitie iCCJ), Livia Stanciu, cere modificarea si completarea noului Cod Penal si a Noului Cod de procedura penala, potrivit surselor de presa.

Codul Penal si Codul de Procedura Penala, intre Basescu si Ponta

Intrarea in vigoare, incepand de maine, a noului Cod Penal si a Codului de Procedura Penala a starnit, ieri, un scandal politico-mediatic de rasunet.

Noul Cod Penal si noul Cod de Procedura Penala au intrat in vigoare.

Noul Cod Penal si cel de Procedura Penala au intrat in vigoare de sambata. Inalta Curte de Justitie si Casatie, CSM, DNA si alte institutii au transmis premierului punctele lor de vedere referitoare la erorile din noile coduri care vor bulversa sistemul judiciar din Romania si vor face imposibila instrumentarea dosarelor pentru parlamentari si ministri. Noile acte normative vor dezincrimina fapte grave sau vor reduce pedepsele pentru infractiuni grave. In plus, sistemul nu este pregatit cu .

Schimb de scrisori intre Ponta si Basescu: Subiectul, promulgarea Codului penal si a Codului de procedura penala

Guvernul a prezentat o scrisoare pe care presedintele Basescu i-a transmis-o, joi, premierului Ponta, in care solicita adoptarea unei ordonante de urgenta privind noul Cod penal si Codul de procedura penala,.

Basescu: imi asum promulgarea Codului de Procedura Penala. ...

Presedintele Traian Basescu a anuntat, joi, ca isi asuma promulgarea Codului de Procedura Penala si i-a cerut premierului sa emita o OUG prin care sa modifice articolul care vizeaza utilizarea mijloacelor tehnice inainte de punerea sub urmarire penala. Citeste declaratiile presedintelui in format LIVE TEXT: - Codul de Procedura Penala, promulgat ca legea 235/2010. Referirea este la articolul 140, care vizeaza utilizarea mijloacelor tehnice inainte de punerea sub urmarire penala Citeste si: .

Proiectul Ordonantei ce aduce modificari Codului de procedura penala, in dezbatere publica: Interceptarile vor putea fi facute si daca urmarirea penala este dispusa in rem

Metodele speciale de supraveghere sau cercetare se dispun si daca urmarirea penala este inceputa in rem, prevede un proiect de Ordonanta de Urgenta, in care se mai precizeaza ca DIICOT va avea competenta pe anumite infractiuni daca prejudiciul este mai mare de 500. 000 de euro. Ministerul Justitiei a lansat in dezbatere publica, pe site-ul institutiei, proiectul de Ordonanta de urgenta pentru luarea unor masuri de implementare necesare aplicarii Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala si pentru implementarea altor acte normative.

Ponta: Guvernul aproba miercuri mici ajustari la Codul de Procedura Penala

Premierul Victor Ponta a declarat, astazi, ca Guvernul va aproba mici ajustari la Codul de procedura penala care vor clarifica si problema interceptarilor, pe baza unei centralizari care va fi prezentata vineri pe site-ul Ministerului Justitiei, transmit sursele de presa.

UPDATE Traian Basescu: Predoiu a negociat cu toata lumea in Parlament cum sa arate Codul de procedura penala. Nu a fost un ministru al Justitiei corect, de aceea nu-l sustin/ Predoiu: Eu imi asum intreg codul. Fara negociere, legile nu trec

Presedintele Traian Basescu l-a acuzat joi pe fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu ca a negociat cu toata lumea in Parlament cum sa arate Codul de Procedura Penala si ca de aceea nu-l sustine. ) cand am inteles acest lucru, mi-am dat seama ca nu a fost un ministru al Justitiei corect, a declarat Basescu. UPDATE 2 Catalin Predoiu pe Facebook: Codurile sunt bune pentru Romania. Au fost elaborate de catre procurori si judecatori. Ele trebuie amanate pentru ca Ponta a pierdut doi ani si n-a pregatit sistemul. Eu imi asum intreg codul. Fara negociere, legile nu trec, dar art. 140 nu a fost negociat.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 20:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1986 seconds )