Libnet.ro
UNICEF

01:05

Virgil Popescu: Consumatorul vulnerabil de energie electrica va primi subventie

Antena3 Antena3,
Virgil Popescu: Consumatorul vulnerabil de energie electrica va primi subventie

Proiectul de lege care defineste consumatorul vulnerabil din energie va fi aprobat cat mai curand, iar oamenii care au cu adevarat nevoie vor fi subventionati, a declarat, marti seara, Ministrul Energiei, Virgil Popescu. continuă pe Antena3

Virgil Popescu: Consumatorul vulnerabil de energie va fi subventionat Legea va fi modificata dupa 15 ianuarie

Proiectul de lege care defineste consumatorul vulnerabil din energie va fi aprobat cat mai curand, iar oamenii care au cu adevarat nevoie vor fi subventionati, a declarat, marti, la Digi 24, ministrul Energiei, Virgil Popescu . Acesta spune ca actualul guvern va modifica legea energiei electrice si a gazelor naturale, dupa data de 15 ianuarie.

VIRGIL POPESCU: Consumatorul vulnerabil de energie va fi subventionat

Proiectul de lege care defineste consumatorul vulnerabil din energie va fi aprobat cat mai curand, iar oamenii care au cu adevarat nevoie vor fi subventionati, a declarat, ieri, ministrul Energiei, Virgil Popescu, conform Agerpres.

O lege asteptata de 8 ani: Consumatorul vulnerabil de energie va putea primi compensatii intre 10% si 100% pentru incalzire, dar si suplimente pentru energie - DOCUMENT

O lege care ar fi trebuit adoptata inca din 2012, cand a fost reglementata liberalizarea treptata a pietei energiei si gazelor naturale, a fost pus, in sfarsit, pe circuitul de aprobare, de catre Ministerul Muncii. Toate guvernele din ultimii opt ani au promis prin programele lor definirea consumatorului vulnerabil de energie si modul in care poate fi acesta ajutat. Protejarea consumatorului vulnerabil este prevazuta in normele Comisiei Europene, insa nu exista o definitie europeana, lasand la latitudinea fiecarui Guvern sa decida cine sunt acestia. Vezi in text cateva prevederi din lege si documentul atasat.

Liberalizarea in energie: Consumatorii vor fi trecuti direct pe pretul concurential, cel mai mic din ofertele actualilor furnizori - Virgil Popescu

Virgil Popescu, ministrul Energiei, acuza de abuz de pozitie dominanta operatorii care au si statut de furnizori de ultima instanta, fiind in acelasi timp si distribuitori ENEL, CEZ, Electrica, E. Ministrul spune ca vrea sa schimbe legislatia astfel incat toti consumatorii care au fost in regim reglementat pana la 1 ianuarie 2021 n. red. cam 75% din consumatorii casnici) si care nu au incheiat contract pe piata libera sa intre direct pe pretul concurential, cel mai ieftin al furnizorului actual. Adica, sa nu mai fie trecuti automat pe serviciul universal, la pret mult mai mare decat pe piata libera, asa cum se intampla acum.

Statul va plati o parte din factura la energie electrica pentru consumatorii vulnerabili: Unii furnizori se imbogatesc pe seama romanilor

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a discutat cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, despre posibilitatea alocarii unor sume de bani unei categorii de persoane, bani ce pot fi folositi pentru incalzirea locuintei si plata unei parti din factura de energie electrica.

Negocieri intre Ministerul Muncii si sindicate privind consumatorul vulnerabil si salariul minim

Consumatorul vulnerabil, mecanismul de stabilire a salariului minim si imbunatatirea relatiei angaja.

ANRE a infiintat un call-center pentru consumatorii care vor sa incheie un nou contract de energie electrica

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei ANRE) a anuntat miercuri ca infiinteaza un call-center dedicat procesului de schimbare a furnizorului de energie electrica si gaze naturale, avand in vedere liberalizarea pietei de energie electrica incepand cu data de 1 ianuarie 2021. Consumatorii vor putea suna incepand cu ziua de joi pentru a cere informatii si a primi suport in alegerea celui mai bun furnizor de electricitate.

VIRGIL POPESCU: Dupa data de 15 ianuarie, in Guvern vom actiona modificand legea energiei electrice

Guvernul va modifica legea energiei electrice si a gazelor naturale, dupa data de 15 ianuarie, a declarat, ieri, ministrul Energiei, Virgil Popescu, mentionand ca se va stabili cum se face liberalizarea, relateaza Agerpres.

Virgil Popescu: Vom actiona modificand Legea Energiei electrice si a gazelor naturale sa stabilim cum facem liberalizareadaca ANRE nu poate sa o faca

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirma ca Executivul va interveni, dupa 15 ianuarie, si va modifica Legea Energiei electrice si a gazelor naturale pentru a stabili cum se va face liberalizarea pietei. Nu trec oamenii obligatoriu in serviciul universal care e mai scump afirma ministrul, precizand ca nu e normal ca serviciul universal, gandit ca o exceptie pentru anumite situatii, sa fie acum regula pentru 6 milioane de romani.

5 sfaturi pentru romani, in haosul creat de liberalizarea pietei de energie electrica si a scumpirilor ce vor urma

Razvan Nicolescu, expert in energie sifost presedinte al Agentiei Europene de Reglementare in Energie ACER), a intocmit o lista de 5 sfaturi, care-i poate ajuta pe cei 6 milioane de romani aflati inca in piata reglementata sa depaseasca haosul creat de liberalizarea pietei de energie electrica.

ştiri de la Antena3

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,228 seconds )