Libnet.ro
UNICEF

09:30

Ziua Unirii Principatelor Romane va fi sarbatorita si in Baia Mare

Adevărul Adevărul,
Ziua Unirii Principatelor Romane va fi sarbatorita si in Baia Mare

Vineri, 24 ianuarie 2014, de la orele 11. 00, in fata Palatului Administrativ din Baia Mare va avea loc manifestarea cultural-artistica, dedicata sarbatoririi Unirii Principatelor Romane. Cu aceasta ocazie vor avea loc mai multe moment artistice, iar evenimentul se va incheia cu Hora Unirii. continuă pe Adevărul

Manifestari dedicate Unirii Principatelor Romane

Unirea Principatelor Romane este sarbatorita de elevi, profesori, dar si de catre militarii si autoritatile din Bacau.

Ziua Unirii, sarbatorita la TVR cu programe si transmisiuni speciale

Ziua Unirii Principatelor Romane va fi sarbatorita la TVR pe 23 si 24 ianuarie, prin programe speciale, dedicate implinirii a 155 de ani de la acest eveniment.

Radu Beligan, Ion Dichiseanu, Gheorghe Zamfir si Veta Biris, alaturi de focsaneni la manifestarile dedicate Zilei Unirii Principatelor Romane

Evenimentul, la care sunt asteptati sa participe si conducatorii politici ai Romaniei, este programat sa inceapa la ora 15.

Ziua Unirii la Slatina, sarbatorita cu depuneri de coroane si sarmale

Implinirea a 155 de ani de la Unirea Principatelor va fi celebrata vineri 24 ianuarie, in municipiul Slatina, prin organizarea unui program special, ce va include depuneri de coroane si jerbe de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, actiuni incheiate apoi cu defilarea Garzii de Onoare a orasului. De la ora 11. 00, pe esplanada, vor fi distribuite gratis aproape 2. 000 de sarmale, mamaliguta si vin fiert.

Premierul Victor Ponta si 12 ministri se vor afla la Iasi de Ziua Unirii.

Premierul Victor Ponta si 12 ministri vor fi prezenti, vineri, la manifestarile organizate de Ziua Unirii in municipiul Iasi, informeaza Mediafax. Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a spus, intr-o conferinta de presa, ca la manifestarile de vineri, din municipiu, de 24 Ianuarie, prilejuite de implinirea a 155 de ani de la Unirea Principatelor Romane, vor fi veni atat premierul Victor Ponta, cat si 12 ministri din Guvern. Este vorba despre vicepremierii Liviu Dragnea, Daniel Chitoiu si .

Cine este aristocratul francez care a lansat ideea Unirii Principatelor.

Unirea Principatelor Romane din 24 ianuarie 1859 a fost rodul eforturilor conjugate ale romanilor si francezilor. Unionistii din cele doua principate, Moldova si Valahia in epoca, nimeni nu folosea denumirea de Tara Romaneasca, o creatie a istoricului Nicolae Iorga, fara corespondent in realitatea diplomatica a vremii), au fost sustinuti de o mare personalitate a politicii franceze. Este vorba de contele Alexandre Walewski. Acesta este nimeni altul decat fiul natural al imparatului Napoleon I.

Primaria Iasi a anulat concertul de muzica populara de Ziua Unirii, ca urmare a tragediei din Apuseni

Primaria Iasi a anuntat anularea concertului de muzica populara programat, vineri dimineata, inaintea manifestarilor oficiale de Ziua Unirii, ce vor avea loc in oras, municipalitatea motivand ca nu poate.

VIDEO Transfer de marca la HCM Baia Mare. Camilla Herrem a semnat cu vicecampioana Romanei

Camilla Herrem a semnat ieri seara un contract pe doi ani de zile cu HCM Baia Mare, vicecampioana Romaniei. Herrem este titulara in reprezentativa Norvegiei peste 130 de selectii) si a fost cotata la Mondialul din 2009 cea mai valoroasa extrema stanga. Nascuta in Sola, si-a inceput cariera handbalistica in orasul natal. in prezent joaca pentru Byasen HE, echipa la care evolueaza din 2006, acelasi an in care a debutat in nationala Norvegiei.

FOTO VIDEO Piata Cetatii din Baia Mare va fi reabilitata

Un alt proiect finantat din fonduri europene a fost lansat in urma cu doar cateva zile in Baia Mare. Lucrarile prevad reabilitarea si promovarea identitatii culturale si istorice a Pietei Cetatii si a Turnului Stefan. Proiectul este finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013: Axa prioritara 1 Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor poli urbani de crestere, domeniul major de interventie 1.

Pentru soferi: trei tineri din Baia Mare au lansat o platforma ce te ajuta sa gasesti cel mai bun service auto

Trei tineri din Baia Mare cu studii in Danemarca au lansat AutoEconom. ro , o platforma ce ajuta proprietarii de masini sa gaseasca cel mai bun service si sa economiseasca timp si bani in intreg procesul.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 09:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2162 seconds )