Libnet.ro
UNICEF

01:05

2014 2020

Libnet Ro
Grindeanu: Fondurile europene pentru infrastructura, absorbite integral in 2014-2020

Grindeanu: Fondurile europene pentru infrastructura, absorbite integral in 2014-2020

Toti banii europeni disponibili pentru imbunatatirea infrastructurii din Romania au fost absorbiti in exercitiul financiar 2014-2020, a declarat, miercuri, la Tulcea, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Am folosit 100% si chiar peste din banii alocati Regiunii Nord-Est prin POR 2014-2020

Interviu cu Vasile Asandei, directorul general al ADR Nord-Est) Reporter: Cu ce rezultate a finalizat Agentia anul trecut si ce diferente ati inregistrat fata de rezultatele din anul precedent, avand in vedere contextul macro-economic din 2023?.

Caciu anunta grad de absorbtie de 97% a fondurilor europene din exercitiul financiar 2014-2020

Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Adian Caciu, anunta, duminica dupa-amiaza, ca gradul de absorbtie a fondurilor europene din exercitiul financiar 2014-2020 a ajuns la 97%, rezultat care se datoreaza stabilitatii politice.

Ciuca: Parcursul Romaniei in UE s-a materializat prin proiecte mari de infrastructura

Presedintele Partidului National Liberal PNL), Nicolae Ciuca, a declarat astazi, la Timisoara, ca parcursul tarii noastre ca membra a Uniunii Europene s-a materializat prin proiecte mari de infrastructura, care au condus la deschiderea mediului de afaceri si la crearea unei serii de oportunitati pentru autoritatile locale prin proiecte de dezvoltare aplicate la nivel local sau regional, relateaza Agerpres. Tot ceea ce s-a intamplat de cand Romania este membra a Uniunii Europene putem sa vedem cu totii materializandu-se in proiecte mari de infrastructura, care au generat apetitul investitorilor, deschiderea mediului de afaceri si, desigur, o serie intreaga de oportunitati pentru autoritatile locale, astfel incat sa poata sa continue proiectele de dezvoltare economico-sociala la nivel local, dar si la nivel regional, a spus Nicolae Ciuca, conform Agerpres. El a aratat ca Romania a reusit o absorbtie a fondurilor europene de 96% in cadrul financiar multianual 2014-2020 si poate operationaliza aproape toate proiectele din Planul National de Redresare si Rezilienta PNRR), potrivit sursei citate. Ceea ce este foarte important in aceasta directie este faptul ca Romania a reusit in ultimul cadru financiar multianual, 2014-2020, sa realizeze o absorbtie de 96% si, de asemenea, sa poata sa operationalizeze aproape toate proiectele din PNRR, pentru ca astazi am avut o alternanta intre proiecte care se dezvolta prin Planul National de Redresare si Rezilienta, prin programele de infrastructura mare, precum si cele care s-au dezvoltat prin fonduri de investitii din bugetul de stat. Este un exemplu, o imagine clara a ceea ce inseamna coordonarea aceasta intre autoritatile locale, autoritatile centrale, Guvernul Romaniei, a precizat liderul PNL, informeaza sursa precizata. Nicolae Ciuca a remarcat ca obiectivele prezentate s-au realizat datorita faptului ca Romania a avut o coalitie stabila in ultimii doi ani si jumatate, cu un plan coerent de monitorizate si de punere in aplicare a proiectelor si programelor asumate, scrie Agerpres. Acest lucru s-a intamplat deoarece am avut o coalitie stabila in ultimii doi ani si jumatate, o coalitie care a putut sa isi asigure un plan coerent de monitorizare si de punere in aplicare a proiectelor si programelor asumate, iar lucrul acesta va permite in continuare dezvoltarea Romaniei si, asa cum spuneam, drumul acesta catre Uniunea Europeana cat mai consolidat si cat mai stabil, pentru ca, pana la urma, daca ne-am inscris pe un drum bun, nu avem altceva de facut decat sa mergem inainte, a precizat el. Presedintele PNL s-a aflat astazi, alaturi de presedintele PSD, Marcel Ciolacu, si de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, intr-o vizita de lucru pe mai multe santiere de investitii din tara, potrivit sursei mentionate.

Regio-POR 2014-2020: Peste 920 milioane euro investiti in Regiunea Vest

Regiunea Vest a reusit sa atraga cu peste 40% mai multi bani decat ii fusese alocat initial prin Programul Operational Regional 2014-2020.

Ministerul Dezvoltarii: Peste 80 de proiecte finantate prin programul Romania - Republica Moldova

Conferinta finala a programului de cooperare transfrontaliera Romania-Republica Moldova 2014-2020 a avut loc joi, 14 martie, la Chisinau,. Evenimentul a adus impreuna structurile care au gestionat programul din cele doua tari, beneficiarii proiectelor, misiuni diplomatice la Chisinau si reprezentantii Comisiei Europene.

Presa: Perchezitii ale Parchetului european in Arad cu privire la o frauda de trei milioane de euro din fonduri europene

Birourile Parchetului European EPPO) din Timisoara si Bucuresti au desfasurat perchezitii la Arad si in alte locuri, intr-o ancheta cu privire la o presupusa frauda la un proiect finantat prin Programul Operational Regional 2014-2020 estimata la peste trei milioane de euro din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana si din surse nationale, anunta pe site parchetul.

Caciu: Romania a incasat 22,846 miliarde lei din alocarea primita in cadrul Politicii de coeziune 2014-2020

Romania a incasat 22,846 miliarde lei din alocarea din cadrul Politicii de Coeziune 2014-2020 si a ajuns la un grad de absorbtie de 95%, a anuntat, luni, ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Adrian Caciu.

Adrian Caciu, ministrul MIPE, anunta ca Romania a absorbit 95% din exercitiul financiar 2014-2020

Romania a incasat, pana la acest moment, 22,846 miliarde euro din alocarea finala de 24,071 mld. euro primita in cadrul Politicii de Coeziune din exercitiul financiar 2014-2020.

EVOLOR S.R.L. a finalizat proiectul Productia de energie din surse regenerabile pentru consum propriu, finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020

Contractul de finantare a fost incheiat cu Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, in calitate de Autoritate de Management.

AFIR: Grad de absorbtie de 86% din fondurile europene

Gradul de absorbtie a fondurilor europene acordate Romaniei prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala FEADR) a ajuns la 86% pe programarea financiara 2014 - 2020, inclusiv perioada de tranzitie 2021 - 2022.

TTS anunta finalizarea proiectului de modernizare a infrastructurii portului Giurgiu

Transport Trade Services anunta finalizarea proiectul Modernizarea infrastructurii in portul Giurgiu, zona Ramadan, danele 1, 2 - platforma portuara, utilitati, cai de acces, cod MySMIS 152503, finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, Axa prioritara 1 Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient, Obiectivul Specific 1. 3 Cresterea gradului de utilizare a cailor navigabile si a porturilor situate pe reteaua TEN-T centrala , cu respectarea prevederilor contractului de finantare nr. 146, semnat cu Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

Adrian Caciu: Peste 22,4 miliarde de euro a primit Romania din fonduri de coeziune

Pentru proiectele europene din exercitiul financiar 2014-2020, Romania a ajuns la un grad de absorbtie de 93,2% pe fondurile de coeziune, anunta Adrian Caciu, ministru al Investitiilor si Proiectelor Europene din Romania.

Adrian Caciu: Grad de absorbtie de 93,2% pe fondurile de coeziune din exercitiul financiar 2014-2020. Nu mai putin de 22,445 miliarde euro au fost rambursate Romaniei pana in acest moment

Romania a ajuns la un grad de absorbtie de 93,2% pe fondurile de coeziune din exercitiul financiar 2014-2020, a declarat ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Adrian Caciu, joi, intr-o postare pe Facebook. Romania a ajuns la un grad de absorbtie 93,2% pe fondurile de coeziune din exercitiul financiar 2014-2020.

Adrian Caciu: Romania a ajuns la un grad de absorbtie de 93,2% pe fondurile de coeziune

Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Adrian Caciu, sustine ca Romania a ajuns la un grad de absorbtie 93,2% pe fondurile de coeziune din exercitiul financiar 2014-2020.

Caciu: Romania a ajuns la un grad de absorbtie 93,2% pe fondurile de coeziune din exercitiul financiar 2014-2020

Romania a ajuns la un grad de absorbtie 93,2% pe fondurile de coeziune din exercitiul financiar 2014-2020, in conditiile in care 22,445 miliarde euro au fost rambursate pana la acest moment, potrivit ministrului Investitiilor si Proiectelor Europene, Adrian Caciu. Procesul nu s-a incheiat, Romania avand solicitate sume spre rambursare de inca 1,5 miliarde euro. in .

Caciu: Romania a atins un grad de absorbtie al fondurilor de coeziune de peste 93%

Romania a ajuns la un grad de absorbtie 93,2% pe fondurile de coeziune din exercitiul financiar 2014-2020, in conditiile in care 22,445 miliarde euro au fost rambursate pana la acest moment.

Anunt de finalizare a implementarii proiectului CRESTEREA COMPETITIVITATII SOCIETATII ERIN SMART MANAGEMENT SRL PRIN INOVARE SI DIVERSIFICAREA ACTIVITATII

ERIN SMART MANAGEMENT SRL in calitate de Beneficiar, anunta finalizarea implementarii proiectului CRESTEREA COMPETITIVITATII SOCIETATII ERIN SMART MANAGEMENT SRL PRIN INOVARE SI DIVERSIFICAREA ACTIVITATII, cod MySMIS 134677, finantat prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 2: imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii, Prioritatea de investitii 2. 1 : Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitatrea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri.

Anunt privind finalizarea activitatilor din proiect

Techno Volt S. , cu sediul in Bucuresti, Str. Olanesti Nr. 4, Bl. 43A, Sc. 1, Et. 4, Ap. 25, Sector 6, finalizeaza la data de 26 februarie 2024, proiectul Sistem opto-acustic-distribuit de monitorizare a integritatii structurale a conductelor si a riscurilor de intruziune in retelele de transport petrol si gaze - INGRID, Cod SMIS 2014+: 121426, in parteneriat cu INCDT COMOTI si Universitatea Politehnica Bucuresti, co-finantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, in calitate de Organism Intermediar, in numele si pentru Ministerul Fondurilor Europene, in calitate de Autoritate Management pentru Programul Operational Competitivitate 2014-2020.

Anunt de finalizare a implementarii proiectului SMLEA SEE TDEE

Societatea SIMTECH INTERNATIONAL, cu sediul in Str. Fetesti, nr. 52, Bucuresti, sector 3, anunta incheierea, la 31. 2023, a Proiectului nr. 436390112 avand Cod SMIS 2014+ 156460, intitulat Sistem integrat de monitorizare, analiza si diagnosticare a liniilor electrice aeriene din SEE in vederea cresterii eficientei energetice la transportul si distributia energiei electrice - acronim SMLEA SEE TDEE, incheiat cu Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii in cadrul Programului Operational Competitivitate 2014-2020, apel Proiect tehnologic inovativ.

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2283 seconds )