Libnet.ro
UNICEF

05:45

2021 Datelor

Libnet Ro
Raport NATO: Guvernul a alocat anul trecut pentru aparare doar 1,6% din PIB

Raport NATO: Guvernul a alocat anul trecut pentru aparare doar 1,6% din PIB

Guvernul Romaniei a cheltuit mai putini bani pentru aparare in 2023, doar 1,6% din PIB si nu 2% sau 2,5% cum isi doreste presedintele Klaus Iohannis), potrivit datelor continute de raportul oficial al NATO pe anul trecut prezentat joia trecuta de secretarul general Jens Stoltenberg), dupa ce in 2022 a cheltuit 1,75% din PIB si in 2021 a cheltuit 1,88% din PIB. Singurul an din ultimii patru in care cheltuielile militare au atins 2% din PIB a fost primul an pandemic - 2020, in care guvernul Orban a dat 2,01% din PIB pentru aparare.

Estimare KEYSFIN: Piata de ceasuri si bijuterii continua sa straluceasca in 2023 si va atinge un nivel record de aproape 3 miliarde de lei

Cifra de afaceri a companiilor din piata de ceasuri si bijuterii din Romania a crescut cu 18% fata de 2021 si a fost cu 210% mai mare decat in 2013, pana la nivelul record de 2,6 miliarde de lei in 2022, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor.

Date Eurostat: Romania, pe ultimul loc in UE la productia si reciclarea deseurilor municipale

In 2022 romanii au fost, la fel ca si in 2021, pe ultimul loc in Uniunea Europeana UE) la productia de deseuri municipale, dar si in ceea ce priveste reciclarea acestora, potrivit datelor publicate joi de Eurostat, transmite Agerpres. Astfel, in urma cu doi ani, o persoana din Uniunea Europeana a produs, in medie, o cantitate de 513 kilograme de deseuri municipale, cu 19 kilograme sau 4% mai putin decat in 2021 532 de kilograme), dar cu 46 de kilograme mai mult decat in 1995 467 de kilograme).

Primaria Capitalei a facut in 2023 doar 1,6 km de piste noi pentru biciclete Ce s-a intamplat cu cei 10 milioane de euro de la Ministerul Mediului

Primaria Capitalei a facut in 2023 doar 1,6 km de piste noi pentru biciclete si a refacut pista trasata pe Soseaua Kiseleff din Bucuresti - circa 2 km, potrivit datelor transmise de municipalitate la solicitarea HotNews. ro. Aceasta este una dintre marile restante din mandatul primarului Nicusor Dan, in 2021 si 2022 nefiind facut niciun kilometru de banda pentru biciclete, desi in fiecare au fost promisiuni in acest sens, iar de la Ministerul Mediului au fost disponibili 10 milioane de euro pentru realizarea pistelor, inca din 2014.

ANALIZA Pretul gazelor de pe bursa europeana a scazut sub pragul de 30 euroMWh, in mijlocul iernii Romania se comporta in continuare de parca ar fi criza energetica

Pretul gazelor pe bursa TTF de la Amsterdam, unde se stabilesc preturile de referinta la nivel european, este tot mai scazut, ajungand marti chiar sub pragul de 30 de euroMWh. Aceasta desi, teoretic si in practica, pretul gazelor ar trebui sa fie mai mare in mijlocul iernii decat in restul anului, din cauza cererii mai crescute. Pretul gazelor a ajuns la nivelul din iunie 2021, inainte sa se simta efectele crizei energetice, potrivit datelor analizate de HotNews. ro.

UNICEF: Mai mult de unu din cinci copii traieste in saracie in 40 dintre cele mai bogate tari din lume

Unele dintre cele mai bogate tari din lume - Franta, Islanda, Norvegia, Elvetia si Marea Britanie - au inregistrat cresteri semnificative ale saraciei in randul copiilor in perioada 2014-2021, potrivit datelor publicate de UNICEF Innocenti - Biroul global de cercetare si prognoza.

30 de ani in care s-a tot golit tara. intr-o singura imagine, asa arata portretul diasporei, cum nu l-ai mai vazut

2021 a fost anul cu cele mai multe plecari definitive din Romania, dupa valul din primii ani de dupa Revolutie, potrivit datelor Institutului National de Statistica. Peste 34 de mii de romani au decis, anul trecut, sa rupa legaturile cu tara si sa isi mute domiciliul in strainatate.

UNSAR: 24 milioane de euro, cele mai mari 50 de daune platite companiilor in 2022

Cele mai mari 50 de despagubiri achitate anul trecut de asiguratorii membri UNSAR in baza asigurarilor dedicate companiilor au insumat peste 117,3 milioane lei 23,8 milioane de euro), in crestere cu 9% fata de valoarea din anul 2021, conform datelor colectate la nivelul asociatiei, date marti publicitatii. Potrivit unui comunicat al UNSAR, 83% din valoarea .

Studiu: 37,3% dintre gospodariile din Romania cheltuie peste 10% din venit pe energie

Peste o treime dintre gospodariile din Romania cheltuie mai mult de 10% din venituri pe facturile la energie, conform datelor prezentate, joi, de presedintele Centrului pentru Studiul Democratiei CSD), George Jiglau, intr-o dezbatere de specialitate. in toamna lui 2021, practic au inceput cresterile acelea mari de preturi, care au dus peste tot in Europa, nu .

Consumul de pungi din plastic subtire a scazut in Uniunea Europeana, conform Eurostat

Potrivit datelor publicate de Eurostat, consumul mediu de pungi din plastic subtire LPCB) pe persoana in Uniunea Europeana a fost de 77 de bucati in anul 2021, cu 11 mai putine decat in 2020. Scaderea consumului de pungi din plastic continua in UE in Uniunea Europeana au fost consumate 34,2 miliarde pungi de transport din plastic subtire in anul 2021, cu 4,8 miliarde mai putine fata de 2020, noteaza Agerpres.

Volumul de lemn exploatat anul trecut a scazut cu 5,6% comparativ cu anul 2021

Operatorii economici atestati in exploatarea forestiera au exploatat, in 2022, un volum de 18,348 milioane metri cubi mc) de lemn, cu 5,6% mai putin decat in anul 2021, conform datelor INS.

INS: Volumul de lemn exploatat in 2022 a fost cu 5,6% mai mic fata de anul 2021

Operatorii economici atestati in exploatarea forestiera au exploatat, in 2022, un volum de 18,348 milioane metri cubi mc) de lemn, destinat valorificarii corespunzator cererii diferitelor sectoare de consum, cu 5,6% mai putin decat in anul 2021, conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica.

TikTok sustine ca mai mult de o treime dintre romani folosesc aplicatia

TikTok a publicat in premiera date despre numarul de utilizatori romani din acest an, reprezentantii retelei estimand la cifra la 7,4 milioaneluna. TikTok este o aplicatie extrem de folosita in randul tinerilor. Potrivit datelor INS pe 2021, Romania.

Prevalenta tulburarilor mintale aproape s-a dublat in Romania in ultimii 10 ani Ministerul Sanatatii intentioneaza sa extinda reteaua centrelor de sanatate mintala

Prevalenta tulburarilor mintale si de comportament aproape s-a dublat in ultimii 10 ani in Romania, ajungand la 2. 890 cazuri la suta de mii de locuitori in anul 2021, potrivit datelor INSP. Ministerul Sanatatii a anuntat, marti, ca intentioneaza sa extinda reteaua centrelor de sanatate mintala in fiecare judet al tarii, care sa permita accesul la consiliere psihologica si tratament medical, fara discriminare si stigmatizare, sa continue reforma legislatiei in vigoare, precum si dezvoltarea de noi programe de psihiatrie.

Analiza: Cantitatea de lemn exploatata anual in Romania este in scadere. Cum este afectat PIB-ul

Operatorii economici atestati au exploatat anul trecut 18,348 milioane metri cubi de lemn, in scadere cu 5,6% 1,098 milioane metri cubi), fata de anul 2021, conform datelor anuntate vineri de Institutul National de Statistica, conform Agerpres.

Limite la platile cash. Cati romani prefera banii in mana si de ce se tem de platile cu cardul

Romania se situeaza pe al doilea loc in Uniunea Europeana, in ceea ce priveste procentul celor care primesc salariul in numerar. Potrivit datelor furnizate de Banca Mondiala pentru anul 2021, 24% dintre beneficiarii de salarii din Romania continua sa primeasca banii exclusiv in numerar.

Fruntasi la mame minore, corigenti la educatie sexuala. Cum arata valul de intrebari, rusini si panici ale tinerilor romani, la care scoala nu raspunde

In 2021, rata nasterilor la fetite intre 10 si 14 ani a fost de 10 ori mai mare in Romania fata de media UE. De asemenea, in acelasi an, numarul bebelusilor nascuti de mame sub 15 ani a fost mai mare fata de acum un deceniu, potrivit datelor INS.

Studiu Deloitte: Locuintele din Romania continua sa fie printre cele mai accesibile din Europa. Cluj-Napoca este orasul cel mai scump atat pentru cumparatori, cat si pentru chiriasi

Romania se afla pe locul al treilea in topul tarilor europene cu cele mai ieftine locuinte, dupa Bosnia si Hertegovina si Grecia, cu un pret mediu de 1. 417 EURmp pentru o locuinta noua, in crestere de la 1. 266 EURmp in 2021, conform studiului Deloitte Property Index 2023, realizat pe baza datelor din principalele orase din 27 de tari. La polul opus, Austria este cea mai scumpa tara europeana, cu 4. 925 EURmp in 2022, urmata de Germania 4. 800 EURmp), Franta 4. 639 EURmp) si Norvegia 4. 204 EURmp). Majoritatea tarilor au inregistrat cresteri ale preturilor medii pentru locuintele noi, in timp ce scaderi au avut loc doar in Regatul Unit -18,8%), Danemarca -9,7%) si Franta -0,2%).

Analiza PwC: Productia de energie verde trebuie sa creasca de opt ori

Pentru a fi atinsa neutralitatea climatica nivel zero al emisiilor nete de gaze cu efect de camp) la nivel global pana in 2050, productia de energie regenerabila ar trebui sa creasca de opt ori fata de nivelul din 2021, iar investitiile anuale in sistemele de distributie sa se tripleze, arata o analiza PwC, realizata pe baza datelor Agentiei Internationale pentru Energie.

IEA: Productia de energie verde trebuie sa creasca de opt ori pentru a atinge neutralitatea climatica pana in 2050

Productia de energie verde trebuie sa creasca de opt ori fata de nivelul din 2021, iar investitiile anuale in distributie sa se tripleze pentru a atinge, la nivel global, neutralitatea climatica pana in 2050, arata o analiza PwC, realizata pe baza datelor Agentiei Internationale pentru Energie IEA).

actualitate, 05:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2446 seconds )