Libnet.ro
UNICEF

01:05

2022 2027

Libnet Ro
Partida Romilor monitorizeaza implementarea Strategiei nationale de incluziune a romilor

Partida Romilor monitorizeaza implementarea Strategiei nationale de incluziune a romilor

Reprezentantii Asociatiei Partida Romilor Pro-Europa APRPE) au participat, ieri, la reuniunea Comitetului Interministerial pentru Implementarea, Monitorizarea si Evaluarea Strategiei nationale de incluziune a romilor pentru perioada 2022-2027 CIIMES), care a avut loc la sediul Guvernului. Pe agenda reuniunii a figurat aprobarea de catre reprezentantii ministerelor si autoritatilor publice centrale a rapoartelor Grupului de Lucru Tematic Combaterea Discriminarii si a raportului privind primul an de implementare a Strategiei.

UNICEF a adoptat Strategia Nationala pentru Protectia si Promovarea Drepturilor Copilului Copii protejati, Romania sigura

Reafirmandu-si sprijinul fata de Guvern pentru a lucra impreuna la realizarea drepturilor tuturor copiilor care traiesc in Romania, UNICEF saluta adoptarea Strategiei nationale pentru protectia si promovarea drepturilor copilului Copii protejati, Romania sigura 2022-2027.

UBS: Scaderile actiunilor din sectorul tehnologiei au creat oportunitati de achizitii in domeniul inteligentei artificiale

Dimensiunea totala a industriei AI va creste de la 2,2 miliarde dolari in 2022, la 170 miliarde dolari pana in 2027, spune Mark Haefele, director de investitii al bancii elvetiene Actiunile companiilor de tehnologie au avut doua luni slabe, dar scaderile au creat oportunitati de achizitie, crede directorul de investitii al UBS, conform Business Insider.

UBS: Declines in tech stocks have created buying opportunities in artificial intelligence

The total size of the AI industry will grow from $2. 2 billion in 2022 to $170 billion by 2027, says Mark Haefele, the Swiss bank and s chief investment officer.

Veniturile globale din plati vor ajunge la 2,2 trilioane de dolari pana in 2027, cu o probabilitate de incetinire a cresterii

In ciuda pandemiei globale, a socurilor in lantul de aprovizionare care au urmat si a tensiunilor geopolitice in crestere, veniturile din industria platilor au crescut cu o medie de 8,3% intre 2017 si 2022, ajungand la 1,6 trilioane de dolari.

Piata de gaming, in crestere: pana in 2027, estimarea este de 522 de miliarde de dolari

Sectorul jocurilor de noroc este in continua crestere, cu o piata in valoare de 336 de miliarde de dolari in 2022 si care ar putea ajunge la 522 de miliarde pana in 2027. Acesta este ceea ce arata studiul realizat de Klecha and Co, o banca de investitii paneuropeana si independenta specializata in tehnologie.

Raport PwC: Industria de media si divertisment din Romania va creste cu 7% in 2023 si va atinge 4 miliarde euro

Industria de media si divertisment din Romania ar urma sa creasca cu 7% in acest an, comparativ cu 2022, la o valoare de 4 miliarde euro, majoritatea segmentelor urmand sa inregistreze majorari, conform celei de-a 24-a editii a raportului PwC Global Entertainment and Media Outlook 2023-2027 GEMO). Previziunile arata mentinerea unei rate de crestere intre 6 si 7% pe an pana in 2027.

Raport PwC: Industria de media si divertisment din Romania va creste cu 7% in 2023 si va atinge 4 miliarde euro

Industria de media si divertisment din Romania ar urma sa creasca cu 7% in acest an, comparativ cu 2022, la o valoare de 4 miliarde euro, majoritatea segmentelor urmand sa inregistreze majorari, conform celei de-a 24-a editii a raportului PwC Global Entertainment and Media Outlook 2023-2027 GEMO). Previziunile arata mentinerea unei rate de crestere intre 6 si 7% pe an pana in 2027.

Presedintele ANR si prim-vicepresedintele Partidei Romilor s-au intalnit cu autoritatile din judetul Suceava (FOTO)

La solicitarea presedintelui Agentiei Nationale pentru Romi, Iulian Paraschiv, ieri a avut loc la sediul Institutiei Prefectului din judetul Suceava sedinta Grupului de Lucru Mixt pentru problemele romilor, in conformitate cu prevederile Hotararii Guvernului Romaniei nr. 5602022 pentru aprobarea Strategiei Guvernului Romaniei de incluziune a cetatenilor romani apartinand minoritatii rome pentru perioada 2022-2027.

Studiu: Norma de poluare Euro 7 va scumpi masinile noi cu minimum 2.000 euro

In UE, standardele de emisie pentru vehiculele noi stabilesc limite pentru emisia de gaze si particule poluante de evacuare, care sunt in prezent determinate la Euro 6 pentru autoturismedube si in Euro VI pentru vehiculele grele. in noiembrie 2022, Comisia Europeana CE) a publicat o propunere pentru un nou standard combinat Euro 7 care stabileste limite de emisie mai stricte decat Euro 6VI si abordeaza, de asemenea, emisiile de particule non-esapament de la uzura franei si abraziunea pneurilor). in prezent, Euro 7 este planificat sa fie introdus pana in iulie 2025 pentru masinidube si pana in iulie 2027 pentru vehiculele grele, potrivit frontier-economics. Standardele Euro 7 duc la costuri suplimentare .

Caciu: CE a modificat harta ajutoarelor regionale pentru Romania aferente perioadei 2022-2027

Ministrul Finantelor, Adrian Caciu, a anuntat marti ca reprezentantii Comisiei Europene au modificat harta ajutoarelor regionale pentru Romania aferente perioadei 2022-2027.

Comisia Europeana a decis: Harta privind acordarea de ajutoare regionale pentru Romania a fost modificata

Comisia Europeana a aprobat o modificare a hartii privind acordarea de ajutoare regionale pentru Romania in perioada 1 ianuarie 2022-31 decembrie 2027.

LIVE - VIDEO Conferinta Securitatea cibernetica - editia a VII-a -

ACTUALIZARE - ROMEO MILEA, NETWORK DEVELOPMENT DIRECTOR, VODAFONE ROMANIA: Zona comunicatiilor necesita o mare atentie din perspectiva securitatii cibernetice --- *ACTUALIZARE - FLORIN DANESCU, ARB: Asociatia Romana a Bancilor are un pilon de educatie digitala --- *ACTUALIZARE - VLAD STOICHITESCU, OTTO BROKER: Suntem expusi la o serie intreaga de riscuri pe care partenerii nostri de afaceri ni le pot transmite --- *ACTUALIZARE - Ioana Manea, Chief Innovation Officer, Arctic Stream: Impactul unui atac cibernetic asupra companiilor cu retele industriale este mult mai mare --- *ACTUALIZARE - ANDREI NICULAE, ADR: Riscurile privitoare la atacurile cyber sunt reale si trebuie sa invatam sa le prevenim si sa le gestionam --- *ACTUALIZARE - CATALIN ZETU, Seful Biroului de Investigare a Infractiunilor impotriva sistemelor informatice, IGPR: in ultimii ani am vazut un raspuns mai coerent al autoritatilor in privinta fenomenului ransomware --- *ACTUALIZARE - NICOLETA PAULIUC, PRESEDINTELE COMISIEI PENTRU APARARE DIN SENAT: Reusim sa fim varf de lance in razboiul cibernetic --- *ACTUALIZARE - Laurentiu Leoreanu, Presedintele Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala, Camera Deputatilor: Atacurile cibernertice sunt subdiviziuni, dispozitive care tin tot de arma --- *ACTUALIZARE - ALIN BECHEANU, ING BANK: Una din trei persoane a fost atacata cibernetic sau a cunoscut pe cineva care a fost victima unui atac --- *ACTUALIZARE - Laurentiu Leoreanu, Presedintele Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala, Camera Deputatilor: in aceasta perioada, Moscova duce o lupta crancena in domeniul cibernetic --- *ACTUALIZARE - MARIA-MANUELA CATRINA, DIRECTORATUL NATIONAL DE SECURITATE CIBERNETICA: Ne confruntam cu un stol de Lebede Negre --- *ACTUALIZARE - Marius Humelnicu, Presedintele Comisiei pentru comunicatii, tehnologia informatiei si inteligenta artificiala, Senat: Strategia de securitate cibernetica a Romaniei pentru perioada 2022-2027 are 5 obiective. --- *ACTUALIZARE - Marius Humelnicu, Presedintele Comisiei pentru comunicatii, tehnologia informatiei si inteligenta artificiala, Senat: Previziunile europene spun ca pana in anul 2025 vor fi 41 miliarde dispozitive interconectate --- Ziarul BURSA organizeaza a VII-a editie a conferintei Securitatea cibernetica, in data de 31 ianuarie 2023, incepand cu ora 09:30, la Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, sala Cismigiu, din str. Doamnei nr. 12, Bucuresti.

Trei sferturi din banii distribuiti fermierilor vin de la UE Petre Daea: Sa luam banii de la Uniunea Europeana

Fermierii romani si agricultura romaneasca vor beneficia de o sustinere in valoare de 15,8 milioane de euro. Acest lucru este posibil datorita Planului National Strategic 2023 2027, un document aprobat in decembrie 2022 de catre Comisia Europeana. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a precizat ca 75% din suma totala destinata fermierilor si agriculturii romanesti vin din partea Uniunii Europene. 75% din banii pentru fermieri vin de la Uniunea Europeana .

Gabriela Firea anunta aprobarea noii strategii nationale de combatere a discriminarii femeilor

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunta, marti, ca Guvernul a aprobat, in ultima sedinta, Strategia Nationala pentru promovarea egalitatii de sanse si prevenirea si combaterea violentei domestice 2022 2027.

GABRIELA FIREA: Femeile din Romania sunt in numar mare discriminate, izolate, platite prost

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunta, marti, ca Guvernul a aprobat, in ultima sedinta, Strategia Nationala pentru promovarea egalitatii de sanse si prevenirea si combaterea violentei domestice 2022 - 2027.

STUDIU KPMG: Cercetarea - dezvoltarea si inovarea in Romania - o sansa pentru cresterea economica

1% din PIB - Acesta este noua tinta asumata de autoritati prin Planul National de Cercetare-Dezvoltare si Inovare in perioada 2022-2027, tinta care nu ar putea fi atinsa fara contributia fondurilor private.

PENTRU PERIOADA 2022 - 2027 Prima reuniune a CIIMES de incluziune a cetatenilor care apartin minoritatii rome a avut loc astazi

Astazi a avut loc, la Palatul Victoria, prima reuniune a Comitetului Interministerial pentru Implementarea, Monitorizarea si Evaluarea Strategiei Guvernului Romaniei de incluziune a cetatenilor romani apartinand minoritatii rome pentru perioada 2022-2027 CIIMES), coordonat de Irina-Dumitrita Solomon, secretar de stat in cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, si de Iulian Paraschiv, presedintele Agentiei Nationale pentru Romi.

Ministerul Dezvoltarii anunta lansarea primului apel de proiecte pentru Programul Interreg IPA Romania-Serbia

In perioada 4-5 octombrie 2022, s-a lansat, la Timisoara Romania) si Vrsac Serbia), primul apel pentru propuneri de proiecte al Programului Interreg IPA Romania-Serbia 2021-2027), cu un buget de aproximativ 26 milioane de euro fonduri IPA), care va finanta proiecte privind protectia mediului si adaptarea la schimbarile climatice, sanatate si educatie, turism si cultura, respectiv managementul frontierei.

Guvernul aloca 60 de miliarde de lei organizatiilor de cercetare

Guvernul a adoptat Planul National de Cercetare, Dezvoltare si Inovare 2022-2027, care aloca 60 de miliarde de lei organizatiilor de cercetare, a anuntat ministrul Burduja.

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2209 seconds )