Libnet.ro
UNICEF

01:05

2022 Competentelor

Libnet Ro
PISA 2022: Romania e penultima in UE si pe locurile 45-48 din 81 de tari si teritorii din lume la evaluarile principale matematica, stiinte, citire

PISA 2022: Romania e penultima in UE si pe locurile 45-48 din 81 de tari si teritorii din lume la evaluarile principale matematica, stiinte, citire

Romania e penultima in UE si pe locurile 45-48 din 81 de tari si teritorii din lume participante la PISA 2022, evaluarea competentelor de baza a elevilor de 15 ani, organizata de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica OCDE). Unde se claseaza Romania in evaluarea PISA 2022 .

Probele de competente de la Bac, echivalate

Ministerul Educatiei a pus in consultare publica un proiect care prevede, pentru examenul de bacalaureat, echivalarea probelor de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, a celor digitale, dar si a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala studiata. La examenul national de bacalaureat, pentru anul scolar 2022-2023, probele de evaluare a competentelor .

DNA - intre lupta anticoruptie si reducerea competentelor de catre Parlament

Ministerul Justitiei desfasoara in aceasta perioada selectia procurorilor de rang inalt * Ieri au fost intervievati candidatii pentru functia de procuror-sef al DNA * Recuperare anevoioasa a prejudiciilor din infractiunile de coruptie * in 2022, din 110 milioane euro stabiliti drept prejudicii de instantele penale in dosarele de coruptie a fost recuperat doar un milion de euro Coruptia reprezinta inca un fenomen generalizat in anumite sectoare din tara noastra, prejudiciile cauzate de acest fenomen fiind la nivel ridicat, dar cu un procent redus de recuperare a lor in urma deciziilor definitive ale instantelor penale, au afirmat, ieri, cei doi candidati pentru functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Crin Bologa actualul sef al institutiei) si Marius Ionut Voineag procuror DNA).

Cand se depun contestatiile la BAC 2022 sesiunea de toamna. Intervalul orar in care se pot face cererile

Cand se depun contestatiile la BAC 2022 sesiunea de toamna? incepand cu 16 august, a. c, elevii au inceput examenele de Bacalaureat, sesiunea de toamna. Conform calendarului stabilit, elevii mai au sase zile de examene. Astfel ca, mai au de sustinut examene la Limba si literatura materna, proba scrisa. Mai au de sustinut evaluarile competentelor lingvistice .

BAC 2022, sesiunea de toamna. Candidatii sustin proba orala la Limba Romana

Astazi 22 august a inceput etapa a doua a sesiunii de toamna. Astazi elevii au dat examen la evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana. Conform calendarului aprobat de minister, intre 22 si 29 august, se vor da examenele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale. Astazi este prima zi din .

Cand se afiseaza rezultatele la BAC 2022 sesiunea de toamna. La ce ora vor fi publicate notele

Cand se afiseaza rezultatele la BAC 2022 sesiunea de toamna? Pe 16 august au inceput probele scrise la BAC 2022 sesiunea de toamna. Ulterior, intre 22 29 august 2022, vor avea loc evaluarile competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, limba materna. Tot atunci se vor da si evaluarile competentelor digitale si a .

Klaus Iohannis a trimis astazi Parlamentului spre reexaminare Legea educatiei nationale

La data de 25 iunie 2022, Parlamentul Romaniei a transmis Presedintelui Romaniei, in vederea promulgarii, Legea pentru completarea Legii educatiei nationale nr. 12011 PL-x nr. Actul normativ are ca obiect de reglementare completarea Legii nr. 12011, in sensul extinderii competentelor Ministerului Educatiei cu atributia elaborarii si asigurarii mentenantei unei noi platforme - Platforma Nationala de Raportare Unica in invatamantul Superior.

BAC 2022, proba pentru evaluarea competentelor digitale. Cum se desfasoara examenul si cum sunt notati elevii

Elevii claselor a XII-a au inceput deja examenele de Bacalaureat 2022. Conform programei aprobate de Ministerul Educatiei, primele examene sunt cele la evaluarea competentelor lingvistice si evaluarea competentelor digitale. Ministerul a publicat recent si modelele pentru competentele digitale, dar si grila de evaluare a elevilor la aceste examene. BAC 2022, proba pentru evaluarea competentelor digitale .

BAC 2022: evaluarea competentelor digitale si a celor lingvistice de comunicare orala in limba materna

Prima sesiune din acest an a examenului national de Bacalaureat 2022 continua miercuri cu evaluarea competentelor digitale si a celor lingvistice de comunicare orala in limba materna, proba sustinuta de elevii din partea minoritatilor nationale. Cate doi profesori vor evalua competentele digitale si lingvistice Evaluarea competentelor lingvistice pentru limba romana, limba materna si limba moderna, precum si a celor digitale se face, pentru fiecare candidat, de catre doi profesori examinatori cadrul didactic care a predat disciplina respectiva la clasa si un altul de aceeasi specialitate, din unitatea de invatamant. in cazul in care nu exista cadre didactice de specialitate in unitatea respectiva de invatamant care pot fi desemnate in comisia de Bacalaureat de evaluare a competentelor lingvistice si digitale sau acestea se afla in incompatibilitate, profesorii examinatori vor fi selectati din alte scoli, a precizat Ministerul Educatiei.

Bacalaureat 2022 Cluj. Peste 4.000 de candidati sustin examenele in sesiunea de vara

In perioada 6-16 iunie 2022, 4. 004 absolventi de liceu, din judetul Cluj, vor sustine probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, in cadrul examenului national de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022.

Bacalaureat 2022 Arges. Peste 4.200 de candidati s-au inscris la sesiunea de vara

Prima sesiune a examenului national de Bacalaureat 2022 a inceput luni, 6 iunie, cu probele de evaluare a competentelor, programate in intervalul 6 - 16 iunie. in Arges, peste 4. 200 de candidati s-au inscris la examenulmaturitatii.

Bacalaureat 2022 Valcea. Au fost 2.400 de candidati. Cinci absolventi au cerut conditii speciale

Prima proba a celei dintai sesiuni a Bacalaureatului 2022 a inceput luni, 6 iunie, cu examenul competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana.

Bacalaureat 2022 Giurgiu. Peste 1.000 de candidati s-au inscris in sesiunea de vara

Examenul national de Bacalaureat 2022 prima sesiune) a inceput luni, 6 iunie, cu probele de evaluare a competentelor, programate in intervalul 6 - 16 iunie.

A inceput BAC-ul pentru peste 126.000 de liceeni. in 13 iunie, a doua zi dupa Rusalii nu sunt examene

Examenul de Bacalaureat 2022 incepe astazi, 6 iunie, cu proba orala la Limba romana. Elevii de clasele a XII-a si a XIII-a sustin evaluarea competentelor de comunicare lingvistice in perioada 6-8 iunie 2022. Peste 126 de mii de absolventi de liceu s-au inscris pentru sustinerea probelor: 111. 329 din promotia curenta si 15. 125 din seriile anterioare .

Bacalaureat 2022 Dambovita. Aproape 2.900 absolventi de liceu, la examen

Examenul national de Bacalaureat 2022 a inceput luni, 6 iunie, cu probele de evaluare a competentelor, programate in intervalul 6 - 16 iunie.

Bacalaureat 2022 Olt. Peste 2.400 de inscrisi, alti 1.000 elevi pierduti pe drum. Trei licee, fara candidati

Absolventii claselor a XII-a care s-au inscris pentru sustinerea probelor de Bacalaureat sunt in focuri. Prima proba orala, cea de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare in limba romana, a inceput luni, 6 iunie 2022.

Bacalaureat 2022 Tulcea. Peste 1.300 absolventi vor sa sustina examenul

Peste 1. 300 de absolventi ai claselor a XII-aa XIII-a din judetul Tulcea sunt asteptati la examenul national de Bacalaureat in sesiunea iunie-iulie 2022. Luni, 6 iunie, incepe evaluarea competentelor lingvistice.

Bacalaureat 2022 Teleorman. Peste 1.800 candidati s-au inscris la examen

Sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat debuteaza luni, 6 iunie, cu evaluarea competentelor lingvistice.

Bacalaureat 2022 Constanta. Peste 4.700 de candidati vor sustine examenul in sesiunea de vara

Peste 4. 730 de absolventi ai claselor a XII-aa XIII-a din judetul Constanta sunt asteptati la examenul national de Bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2022). Luni, 6 iunie, incepe evaluarea competentelor lingvistice.

Bacalaureat 2022. A inceput examenul

In dimineata zilei de luni, 6 iunie, a inceput examenul de bacalaureat 2022. in perioada 6 8 iunie 2022 se desfasoara proba orala la Limba romana. Oficial, ea este denumita Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana. in perioada 8 9 iunie este planificata proba de Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare .

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,246 seconds )