Libnet.ro
UNICEF

01:05

2022 Educatiei

Libnet Ro
Bilantul ministrului Ligia Deca

Bilantul ministrului Ligia Deca

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a publicat, sambata, un raport de activitate pentru perioada octombrie 2022 decembrie 2023, in care evidentiaza masurile care au fost luate in domeniu. Ligia Deca se mandreste cu implementarea proiectului Romania Educata, cu acordarea primelor de cariera si a majorarilor salariale pentru angajatii din sistemul de invatamant si cu bugetul .

Ministerul Educatiei anunta incheierea a peste 2.500 de contracte care au in vedere investitii in infrastructura scolara

Ministerul Educatiei anunta, in raportul de activitate pentru perioada octombrie 2022-decembie 2023, ca peste 2. 500 de contracte care au in vedere investitii in infrastructura scolara din fonduri asigurate prin Planul National de Redresare si Rezilienta PNRR) au fost incheiate. De dotari pentru salile de clasa, laboratoare, cabinete si ateliere de practica vor beneficia peste 5. 800 de scoli si unitati conexe.

Ligia Deca si-a facut bilantul ca ministru al Educatiei: Cea mai provocatoare perioada a vietii mele

Ligia Deca a publicat, astazi, intr-o postare pe Facebook, bilantul anului 2022-2023 ca ministru al Educatiei. Cea mai provocatoare perioada a vietii mele, a declarat ministrul liberal al Educatiei.

Cauze ale esecului educatiei

Rezultatele testelor PISA 2022) nu sunt surprinzatoare. Alaturi de alti indicatori, ele infirma hotarat directia actuala a educatiei din Romania. Nu este in joc, cum se crede atunci cand se spune lucrurilor pe nume, de o tara, o cultura, o epoca. De altfel, este fapt verificabil ca, in anii nouazeci, opinia nationala si internationala semnala .

Marcel Ciolacu, dupa rezultatele la testele PISA: Deca sa vina cu solutii privind criteriile de performanta in invatamant

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Educatiei, Ligia Deca, sa gaseasca solutii privind criteriile de performanta in invatamant, in functie de care salariile vor creste, declarand ca orice cheltuiala trebuie sa fie insotita de o reforma. Declaratiile vin in contextul in care rezultatele Programme for International Student Assessment PISA) 2022 arata ca sistemul de invatamant romanesc se afla la coada clasamentului in Uniunea Europeana cand vine vorba despre domeniile matematica, stiinte si citire, fiind superior doar celui din Bulgaria.

Daniel Funeriu, revoltat de rezultatele PISA, da vina pe profesori. in 2022, dupa Evaluarea Nationala, invinuia parintii

Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei, a declarat in emisiunea Proiect de tara: Romania, de la Prima News, despre rezultatul testelor PISA, ca o concluzie este ca parintii nu mai pot sa conteze pe sistemul de educatie. Rezultatele PISA nu au fost spectaculoase nici in 2012, dupa cei trei ani in care Funeriu a condus ministerul Educatiei .

Laude in exces pentru ministra Educatiei Ligia Deca dupa dezastrul de la testele PISA

Zeci de comentarii pozitive au aparut pe pagina de Facebook a ministrei Ligiei Deca, dupa ce a tara noastra s-a pozitionat pe penultimul loc la testele PISA 2022. Utilizatorii retelei se intreaba daca a pus echipa de comunicare fabrica de trolli la treaba? .

Testele PISA 2022 arata realitatea dramatica a Romaniei |Copiii sunt condamnati la saracie si lipsa educatiei

Testele PISA 2022 arata realitatea dramatica a Romaniei: a crescut decalajul dintre rezultatele copiilor vulnerabilizati de saracie si al celor din medii sociale avantajate, echivalent cu o diferenta de 3 ani de educatie scolara intre copii.

Datele despre cresterea analfabetismului functional, scoase de Ministerul Educatiei din versiunea in romana a raportului cu rezultatele PISA

Ministerul Educatiei a publicat, in ziua lansarii rezultatelor PISA 2022, o traducere aranjata, in limba romana, a Notei de tara facute de OCDE in limba engleza, scrie Edupedu. Rezultatele testelor PISA 2022 arata ca sistemul de invatamant romanesc se afla la coada clasamentului in Uniunea Europeana in domeniile matematica, stiinte si citire, fiind superior doar celui din Bulgaria. in comunicatul de presa publicat insa de Ministerul Educatiei nu exista insa nicio referire la aceste scoruri negative, in timp ce ministrul Educatiei, Ligia Deca, a sustinut ca una dintre concluziile raportului PISA 2022 este ca avem un sistem de educatie rezilient si ca, prin masurile luate, am reusit sa limitam efectele pandemiei.

Concurs de laude pentru Ligia Deca dupa rezultatele dezastruoase la testele PISA 2022: A pus echipa de comunicare fabrica de trolli la treaba?

Dupa ce Romania a obtinut si in acest an rezultate dezastruase la testele PISA, ministrul Educatiei, Ligia Deca, a incercat sa prezinte intr-o nota pozitiva acest esec. Romania se incadreaza, in randul statelor participante, in a treia categorie, cea a tarilor cu rezultate sub media Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, alaturi de Serbia, Grecia, Kazahstan, Mongolia sau Moldova.

Ligia Deca, inundata cu laude dupa rezultatele dezastruoase la testele PISA 2022. A pus echipa de comunicare fabrica de trolli la treaba?

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a fost asaltata pe contul sau oficial de Facebook de oameni care lauda sistemul romanesc de invatamant si rezultatele testelor PISA 2022, prezentate intr-o nota pozitiva de membra cabinetului Ciolacu.

Rezultatele PISA 2022 arata un nou esec al scolii din Romania. Suntem penultima tara din UE la cele mai importante domenii Solutiile Ligiei Deca

Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica OCDE) a publicat, impreuna cu Ministerul Educatiei din Romania, rezultatele Programme for International Student Assessment PISA) 2022. Sistemul de invatamant romanesc se afla la coada clasamentului in Uniunea Europeana cand vine vorba despre domeniile matematica, stiinte si citire, fiind superior doar celui din Bulgaria.

Ministrul Educatiei: Rezultatele Romaniei la PISA 2022 s-au mentinut la acelasi nivel ca in 2018

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a anuntat, marti, ca rezultatele Romaniei la PISA 2022 s-au mentinut la acelasi nivel ca in 2018, mentionand ca, spre deosebite de alte state, tara noastra nu a inregistrat pierderi semnificative in performantele elevilor. Ligia Deca a prezentat trei concluzii ale acestor rezultate. Prima dintre ele este ca sistemul educational din .

Ministrul Educatiei, despre dezastrul la testele PISA 2022. Avem un sistem de educatie rezilient si tara noastra a reusit sa limiteze efectele pandemiei

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a declarat, la evenimentul de diseminare a rezultatelor PISA 2022, ca avem un sistem de educatie rezilient si tara noastra a reusit, prin ansamblul masurilor luate, sa limiteze efectele pandemiei.

Conferinta CSR si sustenabilitate

ACTUALIZARE - Dalia Stoian, EFdeN: Termenul de sustenabilitate este inteles gresit --- *ACTUALIZARE - Constantin Damov, Coalitia pentru Economia Circulara: O parte din profit trebuie intors catre comunitatea locala --- *ACTUALIZARE - Florin Spataru - Consilier de stat la Cancelaria Prim-Ministrului: Avem nevoie de investitii de 300 miliarde dolari pentru atingerea tintelor de decarbonizare --- *ACTUALIZARE - Laszlo Borbely, coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabila: Planul de actiune pentru economia circulara e stabilit pana in anul 2032 --- *ACTUALIZARE - Laszlo Borbely, coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabila: Codul Sustenabilitatii va ajuta companiile sa se pregateasca pentru raportarea prevazuta de noua directiva europeana --- *ACTUALIZARE - Maria Grapini, europarlamentar: Ritmul de reglementare este mai mare decat cel al implementarii --- *ACTUALIZARE - Alina Bilan, presedintele ARDLD: Nimeni dintre autoritatile de management sau autoritatile locale nu a verificat la final daca proiectele finantate din fonduri europene si-au atins obiectivele privind sustenabilitatea --- *ACTUALIZARE - Cosmina Frincu, BRD: Cream o retea de parcuri naturale urbane in treisprezece municipii din Romania --- *ACTUALIZARE - Gabriela Folcut, ARB: Gradul de incluziune financiara in Romania - 68% la jumatatea anului 2022 --- *ACTUALIZARE - Corina Minculescu, OTP: Factorii ESG conteaza in ratingul companiilor si costul de finantare --- *ACTUALIZARE - Alina Bilan, presedintele ARDLD: Inegalitatile de profil in teritoriu in privinta educatiei financiare au ramas aceleasi --- *ACTUALIZARE - Alina Bilan, presedintele ARDLD: Parteneriatul public-privat este cheia pentru dezvoltarea sustenabila --- Ziarul BURSA organizeaza conferinta CSR si sustenabilitate, in data de 10 octombrie 2023, incepand cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17, Bucuresti.

De ce (inca mai) pleaca tinerii din Romania. Motivele noilor generatii Schimbarea suntem noi, dar eu sunt obosit Peste 18.000 de tineri au plecat in 2022

Nu vreau sa traiesc intr-o tara in care nu ma simt in siguranta sa merg singura noaptea pe strada, imi spune Ioana cand o intreb de ce a ales sa plece la facultate in strainatate. Carina, si ea plecata anul acesta din Romania pentru studii, sustine ca pentru a se intoarce in tara ar vrea sa vada mai mult interes alocat educatiei si culturii. Razvan, plecat si el tot pentru facultate, imi explica faptul ca vrea sa se intoarca in Romania, pentru ca simt un atasament fata de tara in care am crescut. HotNews. ro a discutat cu mai multi tineri pentru a afla cum si daca s-au schimbat motivele pentru care acestia aleg sa plece peste hotare. Am vorbit si cu tineri care au ales sa se intoarca in tara, pentru a afla ce i-a motivat sa revina si daca regreta acest pas.

Parlamentarii din Comisia de invatamant, scosi la tabla de elevi. Care au fost cei mai vorbareti, dar si cei mai tacuti alesi ai tarii pe probleme de educatie

Mai multi elevi din Romania care sunt parte din organizatia non-guvernamentala Monitorul Educatiei au realizat o analiza a activitatii parlamentare a membrilor din Comisia de invatamant din Camera Deputatilor, din sesiunea 2021-2022. Cercetarea a scos.

fanatik.ro: Inspectoratele scolare, desfiintate. Schimbare doar de forma sau intentii ascunse? Posibil sa fie vorba de o mai mare politizare

Faptul ca inspectoratele scolare vor fi desfiintate nu este o surpriza, masura fiind anuntata inca din 2022 de ministrul educatiei de la acea vreme, Sorin Campeanu. Ultima veste legata de acestea, conform unei propuneri de Ordonanta de Urgenta, prevedea ca inspectoratele vor fi inlocuite de directii judetene, dar care vor trebui la rand lor sa fie regionalizate. Masura face parte dintr-un set mai mare de actiuni de austeritate ale guvernului, prin care planifica sa taie din cheltuieli, reducand numarul de angajati si sa descentralizeze o parte din institutii.

Ligia Deca a anuntat ca numarul de cadre didactice fara studii corespunzatoare postului a scazut

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a declarat vineri ca numarul de cadre didactice fara studii corespunzatoare postului, in acest an scolar, potrivit situatiei la zi, este de 3. 340, fata de 5. 223 cat au avut in anul scolar 2022-2023.

Nicio scoala cu toaleta in curte nu a fost modernizata in ultimul an, sub ministrul Ligia Deca Ciolacu, in septembrie anul trecut: Toaletele din fundul curtii sunt o rusine si trebuie sa dispara din Romania Educata

Ionut Stroe, purtatorul de cuvant al PNL, a anuntat ca in Romania mai sunt 180 de scoli cu toaleta in curte. O cifra similara a fost invocata si de fostul ministru al Educatiei, Sorin Cimpeanu PNL), in august 2022. Asta inseamna ca in ultimul an nu s-a facut absolut nicio investitie, in ciuda promisiunilor partidelor de la guvernare, remarca Edupedu. ro.

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2251 seconds )