Libnet.ro
UNICEF

01:05

2022 Finantelor

Libnet Ro
Au pierdut sau nu cei care au investit anul trecut in Tezaur? Cum arata oferta din februarie si ce asteptari de castig sunt pana anul viitor

Au pierdut sau nu cei care au investit anul trecut in Tezaur? Cum arata oferta din februarie si ce asteptari de castig sunt pana anul viitor

Ministerul Finantelor se imprumuta lunar de la populatie prin programul Tezaur. in luna ianuarie a acestui an am avut o inflatie de 7,41%. Pentru a vedea daca romanii care au investit in aceste titluri de stat au avut de castigat sau de pierdut, trebuie sa ne uitam la cele lansate in partea a doua a lunii decembrie 2022, la care s-a putut subscrie si in ianuarie 2023, precum si la cele din prima luna a anului trecut.

Estimare KEYSFIN: Piata de ceasuri si bijuterii continua sa straluceasca in 2023 si va atinge un nivel record de aproape 3 miliarde de lei

Cifra de afaceri a companiilor din piata de ceasuri si bijuterii din Romania a crescut cu 18% fata de 2021 si a fost cu 210% mai mare decat in 2013, pana la nivelul record de 2,6 miliarde de lei in 2022, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor.

Ministerul Finantelor: Deficit bugetar de 5,68% din PIB la finalul anului 2023

Romania a incheiat anul 2023 cu un deficit bugetar de 5,68% din PIB si a inregistrat o usoara scadere fata de anul precedent si s-a situat la 89,90 miliarde de lei, comparativ cu 80,77 miliarde de lei in 2022.

Ministerul Finantelor: Deficit bugetar de 5,68% din PIB in 2023

Executia bugetului general consolidat pe anul 2023 s-a incheiat cu un deficit de 89,90 miliarde de lei, respectiv 5,68% din PIB, in scadere de la 5,76% cat a reprezentat soldul negativ al anului 2022.

BGC: Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 4,64% din PIB dupa primele 11 luni din 2023

Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 4,64% din PIB dupa primele 11 luni ale anului in curs, respectiv la 73,55 miliarde de lei, fata de un deficit de 58,7 miliarde lei 4,19% din PIB) aferent primelor 11 luni din 2022, a anuntat, joi, Ministerul Finantelor.

Ciolacu si Bolos isi dau OUG de amnistie pentru falsificarea bugetului pe 2024, acuza Catalin Drula

Liderul USR, Catalin Drula, acuza ca premierul Marcel Ciolacu si ministrul Finantelor, Marcel Bolos, isi dau OUG de amnistie pentru falsificarea bugetului pe 2024, el calificand situatia drept fara precedent si afirmand ca prin OUG privind unele masuri fiscal bugetare in domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscala si combaterea evaziunii fiscale, cei doi nu mai semneaza declaratia obligatorie potrivit careia bugetul respecta legea responsabilitatii fiscal-bugetare. Ordonante de Urgenta cu prevederi similare au fost emise si in 2021 si in 2022.

Finantari IMM 2024: Start-Up Nation 4 din fonduri UE, zero bani din bugetul de stat. Microindustrializare, Comert, Femeia Antreprenor, Construct si alte programe nationale prinse in schita de buget

Schita buget publicata, miercuri, de Ministerul Finantelor prevede bani pentru plata beneficiarilor Startup Nation 2022, insa pentru o noua editie Start-Up Nation 2024 nu sunt prevazute fonduri de la bugetul de stat, Ministerul Economiei mentionand oficial ca vrea sa lanseze sesiunea a patra pe fonduri europene. Microindustrializare, Comert, Femeia Antreprenor, Construct si alte programe nationale de finantare a firmelor private vor fi bugetate in anul 2024, conform proiectului de buget de stat.

Economii de peste 2 miliarde de lei prin reducerea cheltuielilor cu bunurile si serviciile SURSE

Ministrul Finantelor, Marcel Bolos, a precizat, in sedinta conducerii PNL, ca daca in 2022 erau cheltuieli de 4 miliarde lei cu bunuri si servicii, in 2023 s-a ajuns la cheltuieli de 1,2 miliarde lei, sustin surse politice pentru Adevarul.

Deficitul bugetului a urcat la 3,97% din PIB dupa primele 10 luni

Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 3,97% din PIB dupa primele 10 luni ale anului in curs, respectiv la 62,81 miliarde de lei, fata de un deficit de 47,12 miliarde lei 3,34% din PIB) aferent primelor 10 luni din 2022, a anuntat, marti, Ministerul Finantelor. Executia bugetului general consolidat in primele noua luni ale .

Turcia ii surprinde pe economisti, raportand excedent de cont curent in septembrie

Turcia a raportat in septembrie excedent de cont curent, fiind a doua oara de la finalul lui 2022 cand reuseste o astfel de performanta, in conditiile in care atenuarea deficitului comercial sprijina consolidarea finantelor externe, transmite Bloomberg.

Ministerul Finantelor: Deficitul bugetar a crescut la 3,55% din PIB in primele noua luni ale anului, la 56,46 miliarde lei, fata de 2,96% din PIB in primele noua luni din 2022

Executia bugetului general consolidat in primele noua luni ale anului 2023 s-a incheiat cu un deficit de 56,46 miliarde lei, respectiv 3,55% din PIB fata de deficitul de 41,70 miliarde lei, respectiv 2,96% din PIB aferent primelor noua luni ale anului 2022.

Deficit de 2,65% din PIB la 8 luni, pentru Romania, care incearca sa-l diminueze majorand agresiv taxele intr-o perioada economica delicata

Deficitul bugetului general consolidat a crescut la 2,65% din PIB dupa primele opt luni ale anului, la 42,19 miliarde de lei, fata de 32,98 miliarde de lei, respectiv 2,34% din PIB aferent primelor opt luni ale anului 2022, potrivit datelor publicate vineri de Ministerul Finantelor. Executia bugetului general consolidat in primele sapte luni ale anului .

Suma uriasa pe care Minsterul Finantelor ar putea sa o incaseze dupa aplicarea impozitului pe cifra de afaceri

Aceste estimari iau in calcul doar cifrele bilantiere ale companiilor, asa cum ele au fost publicate in 2022 pe site-ul Ministerului Finantelor.

Deficit bugetar de 2,34% din PIB la jumatatea anului Ministerul Finantelor arata spre exceptiile din constructii, agricultura si industria alimentara

Romania a inregistrat un deficit bugetar de 2,34% din PIB, in primele sase luni din acest an, in usoara crestere fata de luna anterioara 2,32%), dar cu 0,67 puncte procentuale peste cel din aceeasi perioada din 2022. Tara noastra se afla in procedura de deficit excesiv si risca suspendarea unor fonduri daca nu se incadreaza in tinta de deficit de 4,4% din PIB.

Nivelul imprumuturilor contractate de statul roman a explodat. Cum arata situatia ultimilor ani

Situatia imprumuturilor contractate de statul roman in perioada 2018-2022 arata ca Romania este o tara care traieste pe datorie, scrie inPolitics. ro. Bilantul a fost prezentat de Ministerul Finantelor ca raspuns la interpelarea adresata de deputatul PNL Radu Moisin.

Deficit bugetar in crestere la cinci luni - 2,32 % din PIB

Deficitul bugetar s-a cifrat la 2,32% din PIB, respectiv 36,91 miliarde lei, dupa primele cinci luni ale anului fata de 1,57% din PIB in luna mai 2022), conform Executiei bugetare publicate de Ministerul Finantelor.

LIVE - VIDEO Conferinta Piata financiar-bancara

ACTUALIZARE - Dan Popovici, OTP Asset Management: Cei mai multi investitori din Romania sunt in fondurile de investitii --- *ACTUALIZARE - Bogdan Maioreanu, eToro: 55% dintre investitori doresc sa isi suplimenteze veniturile --- *ACTUALIZARE - Ovidiu Demetrescu, Partener OCD Capital and Resource si London Brokers: Investitorii in criptomonede vad diferit activitatea investitionala --- *ACTUALIZARE - Marius Stefan, CEO Autonom: Diferentele dintre mediul urban si cel rural sunt uriase --- *ACTUALIZARE - Radu Puiu, analist financiar XTB: Investitorii nu se mai tem atat de mult de inflatie --- *ACTUALIZARE - Bogdan Ceuca, Transilvania Investments: Listarea Hidroelectrica este evenimentul decadei --- *ACTUALIZARE - Gabriel Techera, TTS: Listarea Hidroelectrica nu rezolva problema lichiditatii --- *ACTUALIZARE - Adrian Tutuianu, Secretar General Adjunct al Guvernului: Procedurile de selectie si nominalizare a noilor administratori la companiile de stat vor avea loc in toamna --- *ACTUALIZARE - Stere Farmache: Fondul Roman de Contragarantare - contributie in crestere la sustinerea creditarii antreprenorilor romani --- *ACTUALIZARE - Liviu Fenoghen: Solutiile prin CSALB nu ar putea fi obtinute in instantele de judecata --- *ACTUALIZARE - Bogdan Patru, Government Segment Lead, Mastercard Romania si Croatia: Educatia financiara devine o nevoie din ce in ce mai mare la nivelul societatii --- *ACTUALIZARE - Madalina Teodorescu, BRD: Bancile au oferit produse de refinantare, inca din momentul in care dobanda de referinta a inceput sa creasca --- *ACTUALIZARE - Adina Calin, CEC Bank: in 2022 am avut o crestrere a economisirii de circa 25% --- *ACTUALIZARE - Dumitru Nancu, FNGCIMM: Rata de default in programul IMM Invest este de 0,11% --- *ACTUALIZARE - Cosmin Calin, Director Executiv Large Corporate, Banca Transilvania: Romania este vazuta ca o piata stabila; am depasit stadiul de piata emergenta --- *ACTUALIZARE - Gabriela Folcut: Este important ca atunci cand vorbim despre creditare sa ne uitam si la volumul creditelor noi --- *ACTUALIZARE - Claudiu Nasui, deputat: Actiunea ANPC impotriva sistemului bancar arata analfabetism economic --- *ACTUALIZARE - Lazea, BNR: Cand rata lunara a unui credit cu dobanda variabila depaseste 40% din venit, contractul trebuie renegociat --- *ACTUALIZARE - Stefan Nanu, Ministerul Finantelor: Garantiile de stat sustin o mare parte din creditul acordat de banci --- Ziarul BURSA organizeaza o noua editie a conferintei Piata financiar-bancara, ce va avea loc in data de 28 iunie 2023, incepand cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.

Deficitul bugetar in 2022 a fost mai mare decat s-a anuntat in ianuarie: 5,75% din PIB

Executia bugetara la 31 decembrie 2022 arata un deficit bugetar de 5,68% din PIB. Datele actualizate, publicate de Ministerul Finantelor, arata ca, de fapt, a fost de 5,75%, adica usor mai mare.

Deficitul bugetar al Romaniei in primele patru luni din 2023 a ajuns la 27,35 de miliarde de lei

Ministerul Finantelor a anuntat ca deficitul bugetului general consolidat a urcat la 1,72% din PIB dupa primele patru luni din acest an, respectiv 27,35 miliarde de lei, de la 1,42% din PIB la sfarsitul lunii martie. in perioada similara din 2022, deficitul bugetului general consolidat a fost de 1,23% din PIB. Executia bugetului general consolidat .

Pedepse reduse pentru fostul ministru Sebastian Vladescu si pentru cumnatul lui Mircea Geoana, condamnati in dosarul mitei de 20 de milioane de euro pentru reabilitarea caii ferate: 7 ani si patru luni si 6 ani de inchisoare. O parte din fapte s-au prescr

Instanta suprema a decis, vineri, sa ii reduca fostului ministru de Finante Sebastian Vladeascu pedeapsa cu inchisoarea de la opt ani si jumatate la sapte ani si patru luni, in dosarul in care a fost condamnat in martie 2022, alaturi de fostul parlamentar Cristian Boureanu si de Mircea Costea fost angajat la Ministerul Finantelor si fost director al Eximbank, cumnatul lui Mircea Geoana), pentru luare de mita si trafic de influenta in legatura cu reabilitarea unor tronsoane de cale ferata. Trei dintre inculpatii in acest dosar, intre care Cristian Boureanu, scapa de inchisoare prin prescrierea faptelor.

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2445 seconds )