Libnet.ro
UNICEF

01:05

2023 2023

Libnet Ro
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active de 135 miliarde lei in luna martie

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active de 135 miliarde lei in luna martie

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active in valoare de 135 miliarde lei, la finalul lunii martie 2024, in crestere cu 30,7% fata de nivelul inregistrat in 2023, potrivit ASF.

Sub-ocuparea, noul somaj

In 2023, aproape 100. 000 de romani erau sub-ocupati. Intra in aceasta categorie persoane disponibile sa lucreze mai multe ore decat o cere locul de munca actual sau care au joburi sub calificarea pe care o detin, arata o analizaHotnews. ro. Peste jumatate au mai putin de 44 ani, potrivit Institutului National de Statistica, scrie Termene. Cifre .

Science Report: Cel mai probabil, telescopul spatial James Webb nu a descoperit viata extraterestra la 120 de ani lumina de Terra

Datele oferite de telescopul spatial James Webb la finalul anului 2023 indicau prezenta unui compus organic dimetil sulfura) care este produs de forme de viata pe Terra, el este produs de fitoplancton) pe o planeta din constelatia Leo, aflata la circa 120 de ani lumina fata de Pamant. Un studiu recent tinde insa sa diminueze entuziasmul initial. Alte stiri din Science Report: * Culturile intercalate ar putea fi cheia supravietuirii pe Marte * Ce spera China sa obtina de pe partea intunecata a Lunii.

ASF: Fondurile de pensii private obligatorii aveau active de 135 miliarde lei, in martie

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active in valoare de 135 miliarde lei, la finalul lunii martie 2024, in crestere cu 30,7% fata de nivelul inregistrat la aceeasi data din 2023, potrivit statisticii Autoritatii de Supraveghere Financiara ASF).

AFP: Israelul anunta moartea unui ostatic in Fasia Gaza

Un ostatic israelian retinut in Fasia Gaza de la atacurile Hamas din 7 octombrie 2023 a fost declarat mort, au anuntat vineri dimineata autoritatile israeliene si rudele sale.

Pentagonul recunoaste ca SUA au ucis din greseala un civil intr-un atac din 2023 din Siria care viza un lider Al Qaida

Pentagonul a recunoscut joi, intr-o ancheta interna, ca Statele Unite au ucis din greseala un civil in Siria intr-un atac cu drone din 2023 care viza de fapt un lider Al Qaida, relateaza Reuters.

Dupa 20 de ani pe profit, Gazprom anunta ca a inregistrat in 2023 pierderi de aproape 7 miliarde de dolari

De la un profit de 29 miliarde de dolari in 2021, inainte de izbucnirea razboiului din Ucraina, gigantul energetic rus Gazprom a ajuns in 2023 la pierderi totale de 6,9 miliarde de dolari, din cauza pierderii exporturilor pe piata europeana ca sanctiune pentru declansarea razboiului de catre Moscova.

Suma adunata de FR Gimnastica din donatii, dupa semnalul de alarma tras inainte de JO 2024

Federatia Romana de Gimnastica anunta in decembrie 2023 ca nu are bani pentru pregatirea lotului inainte de participarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 si facea apel la donatii, iar Europa Libera anunta ca a fost stransa suma de 300. 000 de euro, din care au fost cumparate aparate noi.

fanatik.ro: Rares Bogdan detine obiecte de lux in valoare de 700.000 de euro. Doar colectia de stilouri costa cat o garsoniera

Liberalul Rares Bogdan a ajuns la o valoare impresionanta a colectiei de obiecte de lux. in noiembrie 2023, politicianul s-a fotografiat cumparand ceapa dintr-o piata din Simleul Silvaniei cu un Rolex de 30. 000 de euro la mana. La vremea respectiva, Rares Bogdan spunea ca este un om asumat si ca are ceasuri de 200. 000 de euro, in declaratia de avere.

Nasterile si casatoriile in Germania au ajuns la cele mai scazute niveluri in 2023 din ultimul deceniu

Nasterile si casatoriile in Germania au atins in 2023 cele mai scazute niveluri din ultimul deceniu, conform rezultatelor preliminare date publicitatii de Biroul Federal de Statistica, transmite joi DPA, preluat de g4media. ro. Aproximativ 693. 000 de copii s-au nascut in Germania in cursul anului trecut, cel mai redus nivel al natalitatii din 2013, conform datelor statistice.

Iulia Svyrydenko, ministrul Economiei din Ucraina: Investitorii straini au injectat 4,25 miliarde de dolari in economia tarii in 2023

Investitorii straini au injectat anul trecut un total de 4,25 miliarde de dolari in economia ucraineana, potrivit Bancii Nationale a Ucrainei. Aceasta cifra este mai mare decat cea inregistrata in anii relativ pasnici din 2016-2017, potrivit ministrului Economiei din Ucraina, Yulia Svyrydenko. Cele mai mari investitii in Ucraina sunt realizate de companiile autohtone si afacerile .

Pierderi de 7 miliarde de dolari pentru Gazprom, din cauza razboiului din Ucraina

Grupul rus Gazprom a raportat joi pierderi nete de 6,9 miliarde de dolari in 2023, comparativ cu un profit net de 15,2 miliarde de dolari in 2022. Vanzarile sale de gaze spre Europa s-au redus la jumatate.

Gazprom a raportat pierderi nete de 6,9 miliarde dolari in 2023

Grupul rus Gazprom a raportat joi pierderi nete de 629 miliarde de ruble 6,9 miliarde de dolari) in 2023, comparativ cu un profit net de 1. 226 miliarde de ruble 15,2 miliarde de dolari) in 2022, in conditiile in care vanzarile sale de gaze spre Europa s-au redus la jumatate.

Rusii de la Gazprom au pierdut jumatate din profit din cauza livrarilor de gaz catre Europa

Grupul rus Gazprom a raportat pierderi nete de 629 miliarde de ruble 6,9 miliarde de dolari) in 2023, comparativ cu un profit net de 1. 226 miliarde de ruble 15,2 miliarde de dolari) in 2022, in conditiile in care vanzarile sale de gaze spre Europa.

Sub-ocuparea, noul somaj. Efectele sunt similare cu cele ale somajului. Ce ne facem cu descurajatii?

Doamna Ionescu a lucrat la o pensiune ca bucatareasa din zona Ialomita. Din pacate pentru ea, afacerea nu a mers, iar in vara trecuta pensiunea a fost inchisa. De atunci, doamna Ionescu isi cauta de lucru, dar ceea ce i se ofera nu este la nivelul asteptarilor. Fie i se ofera un post de ingrijitoare la un camin pentru seniori, fie, daca vrea sa-si mentina specializarea de bucatareasa, poate lucra la 30 de km de casa, dar cu jumatate de norma si deci cu o jumatate de salariu. Doamna Ionescu este unul din cei circa 100. 000 de romani care faceau parte in 2023 din categoria subocupatilor- oameni care ar fi disponibili sa lucreze mai mult.

Digi Communications N.V. anunta disponibilitatea Raportului anual pentru anul financiar 2023

Digi Communications N. informeaza actionarii si investitorii ca Raportul Financiar Anual aferent exercitiului financiar care se incheie la 31 decembrie 2023 este disponibil incepand cu data de 2 mai 2024 pe web-site-ul societatii www. digi-communications. ro) la adresa https:www. digi-communications. roeninvestor-relationssharesfinancial-results-sharesannual-reports-shares din sectiunea Relatia cu Investitorii.

Care au fost cele mai comandate deserturi de catre romani, de Paste, in 2023 si ce tip de mancare au preferat de la restaurante

Glovo a realizat o analiza privind cele mai comandate produse de catre romani pentru masa de Paste anul trecut. Pe langa preparatele gatite traditional acasa, croissantele, gogosile si tortul de morcovi au fost cele mai cautate deserturi in 2023 de.

Ronnie OSullivan, explicatii dupa eliminarea din sferturile CM Snooker 2023

Ronnie OSullivan a fost invins in sferturile Campionatului Mondial de Snooker de Stuart Bingham, scor 13-10, iar The Rocket a explicat de ce nu a reusit calificarea in careul de asi al competitiei.

Experienta militarilor ucraineni cu un lansator de rachete romanesc: Am oprit pentru ca fierbea

Artileristii din armata Ucrainei au vorbit, in permiera, despre experienta lor dobandita pe o arma romaneasca pe care o folosesc in razboiul contra Rusiei inca din 2023, potrivit stirileprotv. ro. Artileristii Brigazii 118 Mecanizate din armata Ucrainei iau lectii de operare a sistemelor romanesti de rachete cu lansare multipla APR-40 pentru a le putea folosi pe .

O persoana a fost retinuta la Constanta. DIICOT transmite ca a comercializat diferite cantitati de cocaina

La data de 1 mai 2024, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Serviciul Teritorial Constanta au decis retinerea unui individ, suspectat de trafic de droguri de mare risc. Potrivit investigatiilor efectuate, in perioada noiembrie 2023 aprilie 2024, inculpatul a fost implicat in detinerea si comercializarea repetata de cocaina .

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2291 seconds )