Libnet.ro
UNICEF

01:05

2023 Inflatiei

Libnet Ro
Ce se va intampla cu preturile locuintelor in acest an? Clujenii sunt cei mai lenti cand vine vorba de vanzarea locuintei, iar constantenii sunt cei mai dispusi sa lase din pret

Ce se va intampla cu preturile locuintelor in acest an? Clujenii sunt cei mai lenti cand vine vorba de vanzarea locuintei, iar constantenii sunt cei mai dispusi sa lase din pret

Dupa un 2023 dezamagitor, in care multi dezvoltatori au incetinit lucrarile pe fondul dobanzilor mari si a inflatiei ridicate, optimismul acestora a revenit in 2024. Bancile au acordat in primele doua luni din acest an aproape 7 miliarde de lei credite ipotecare mai mult decat dublu fata de aceeasi perioada din 2023). Valoarea medie a unui credit ipotecar a ajuns, in primul trimestru din 2024, la circa 66. 000 de euro, iar rata medie platita la banca a fost de circa 400 de euro. Un avans de 15% ar indica teoretic un pret de achizitie de circa 77. 600 de euro, dar multi dintre cei care apeleaza la finantare aleg sa vina cu un aport propriu mai consistent, valoarea reala medie a tranzactiei fiind in consecinta mai mare.

Rata anuala a inflatiei va continua sa scada intr-un ritm incetinit fata de anul 2023

Rata anuala a inflatiei va continua sa scada in urmatoarele luni intr-un ritm incetinit fata de anul 2023 si pe o traiectorie usor mai ridicata decat cea anticipata in prognoza pe termen mediu din februarie 2024.

INS: Rata anuala a inflatiei a scazut in luna martie la 6,6% Cum au evoluat preturile in ultimul an

Rata anuala a inflatiei in martie a ajuns la 6,6%, in scadere fata de februarie, cand a fost de 7,2%, arata cele mai recente date publicate de Institutul National de Statistica INS). intr-o singura luna, preturile bunurilor de consum au crescut cu 0,42%. Ce s-a scumpit in perioada martie 2023 martie 2024 si cu cat .

Guvernul vrea sa prelungeasca plafonarea preturilor politelor RCA pana la 30 iunie 2024

Guvernul vrea sa prelungeasca plafonarea preturilor politelor RCA cu inca trei luni, pana la data de 30 iunie 2024, pentru a combate cresterea excesiva a preturilor ce poate avea loc fin cauza dezechilibrelor din piata. Plafonarea RCA se prelungeste Va anunt ca am publicat in transparenta o propunere de prelungire a plafonarii tarifelor RCA pana la 30 iunie 2024. Asta pentru ca la 31 martie expira prelungirea adoptata la finalul lui 2023, cand am propus sa fie pastrate ca preturi de referinta pentru politele RCA valorile din 28 februarie 2023, fiind permisa o ajustare a politelor de 6,8% echivalentul ratei prognozate a inflatiei). Este o solutie temporara, in contextul in care exista inca probleme nerezolvate in piata asigurarilor auto, care se traduc printr-o piata caracterizata de un dezechilibru intre cerere si oferta, a scris Ministrul Finantelor, Marcel Bolos. pe pagina sa de Facebook.

Cum a influentat plafonarea preturilor buzunarele romanilor. Date din ultimul raport BNR

Plafonarea adaosurilor la alimentele de baza, o masura introdusa in 2023, avut un efect pozitiv pentru romani, mediul de afaceri din intreg lantul produselor alimentare si asupra inflatiei. Masura a fost extinsa acum pana la 31 decembrie 2024.

Cum a influentat plafonarea preturilor buzunarele romanilor

Plafonarea adaosurilor la alimentele de baza, o masura introdusa in 2023 la initiativa PSD, a avut un efect pozitiv pentru romani, mediul de afaceri din intreg lantul produselor alimentare si asupra inflatiei. Masura a fost extinsa acum pana la 31 decembrie 2024! .

Mutare-fulger a PSD, plafonarea la alimentele de baza se prelungeste tot anul!

Premierul Ciolacu si-a respectat promisiunea de a prelungi limitarea adaosului comercial la alimentele de baza si dupa 31 martie 2023. Mai mult, printr-un amendament propus de PSD, masura este valabila pana la finalul anului. Ordonanta plafonarii adaosului la alimente introdusa de PSD la mijlocul anului trecut a stabilizat preturile la alimentele de baza, a eliminat specula si, potrivit datelor Institutului National de Statistica, a condus la reducerea substatiala a inflatiei. Mai mult, contrar temerilor exprimate in legatura cu plafonarea, nu s-a inregistrat nicio penurie la nivelul categoriilor de produse, iar fermierii romani nu au fost afectati de aceasta masura.

Alexandru Nomicos, Bergenbier: in 2024, ne asteptam la provocari din zona inflatiei si a puterii de cumparare

Compania Bergenbier a performat bine in anul 2023, dar asta nu inseamna ca nu se asteapta la provocari din partea anului curent. Astfel, Alexandru Nomicos, Director Financiar Bergenbier, crede ca vor exista provocari din zona inflatiei si a puterii de.

Rata anuala a inflatiei de 7,2% in februarie. Produsele cu cele mai mari cresteri de preturi

Rata anuala a inflatiei a fost de 7,2% in februarie 2024, comparativ cu luna similara din 2023, anunta Institutul National de Statistica intr-un comunicat de presa transmis miercuri. Inflatie de 7,2% in februarie .

Andrei Dudoiu, SeedBlink: Anul acesta ar trebui sa fie unul mult mai bun pentru finantarea startup-urilor de tehnologie

Anul acesta ar trebui sa fie unul mult mai bun pentru finantarea startup-urilor de tehnologie, dupa ce 2023 a fost cel mai slab din ultimii aproape zece ani. Aceasta schimbare este determinata de scaderea inflatiei si, implicit, a dobanzilor, de revenirea investitiilor in zona de venture capital si de evolutia pozitiva a burselor la nivel mondial, afirma Andrei Dudoiu, Managing Partner al SeedBlink.

Ministerul Muncii: Beneficiile sociale calculate pe baza indicatorului ISR cresc de la 1 martie

Beneficiile sociale care se calculeaza in raport cu Indicatorul Social de Referinta ISR) se majoreaza, la 1 martie 2024, odata cu cresterea acestui indicator cu rata medie anuala a inflatiei din 2023, informeaza Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale MMSS), intr-o postare publicata pe pagina de Facebook a institutiei.

Cresterea salariilor din zona euro a incetinit in ultimul trimsestru din anul 2023, arata rapoartele BCE

Salariul negociat in zona euro a crescut cu 4,5% la finalul lui 2023, arata datele publicate de BCE, atenuand temerile ca majorarea salariilor ar putea sustine rata inflatiei de peste tinta BCE de 2%.

BCE: Cresterea salariilor in zona euro a incetinit in ultimul trimestru din 2023

Salariul negociat in zona euro a crescut cu 4,5% la finalul lui 2023, arata datele publicate marti de Banca Centrala Europeana, atenuand temerile ca majorarea salariilor ar putea sustine o rata a inflatiei peste tinta BCE de 2%.

Previziuni economice pentru Romania, in 2024: UE a transmis estimarile privind rata inflatiei si evolutia PIB

In previziunile sale intermediare din iarna, Comisia Europeana revizuieste cresterea din UE si din zona euro in sens descendent, dupa cum urmeaza: 0,5 % in ambele zone in 2023, 0,9 % in UE si 0,8 % in zona euro. Iata ceconoare sunt previziunile pentru Romania.

CE anticipeaza o redresare intarziata a cresterii economice si a scadere mai rapida a inflatiei

Conform estimarilor CE, cresterea economica a incetinit la 1,8 % in 2023 iar inflatia ridicata si cresterea anemica a creditelor private au limitat cererea interna in 2023.

Gabriel Zetea (PSD): Masura de plafonare a adaosului comercial la produsele alimentare este o masura care a stopat inflatia. A functionat, tocmai de aceea a si fost prelungita (VIDEO)

Deputatul PSD, Gabriel Zetea, a vorbit, miercuri, in emisiunea Politica Zilei, moderata de Ioana Constantin, pe B1 TV, despre subiectul referitor la cresterea inflatiei. Rata anuala a inflatiei a crescut la 7,41% in ianuarie, fata de 6,61% cat era in decembrie 2023. Marfurile alimentare s-au scumpit cu 5,64%, cele nealimentare cu 7,36%, iar serviciile cu 10,91%, informeaza INS.

Alimentele care s-au scumpit cel mai mult in ultima luna, in Romania. Cifrele oficiale ale INS

Rata anuala a inflatiei in luna ianuarie 2024, comparativ cu ianuarie 2023, a crescut de la 6,6% la 7,4%.

INS: Rata anuala a inflatiei a crescut la 7,41% in ianuarie 2024. Produsele alimentare s-au scumpit cu 5,64%

Rata anuala a inflatiei a urcat in ianuarie 2024 la 7,41%, de la 6,61% cat era in decembrie 2023, arata noile date publicate de Institutul National de Statistica INS). S-au scumpit toate si alimentele, si produsele nealimentare, si serviciile. Noile date INS despre inflatie si preturi .

BNR: Masurile fiscale si situatia economica si geo-politica externa - riscuri la adresa perspectivei noastre economice

Prognoza actualizata a Bancii Nationale a Romaniei BNR) asupra inflatiei reconfirma perspectiva cresterii ratei anuale a inflatiei in debutul anului curent - sub impactul majorarii si introducerii unor taxe si impozite indirecte - si a reluarii scaderii acesteia ulterior, dar intr-un ritm incetinit comparativ cu 2023 si cu proiectia precedenta.

BNR mentine dobanda cheie la 7% pe an Rata anuala a inflatiei a scazut la 6,61 % in decembrie 2023, sub nivelul prognozat

Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei, intrunit in sedinta de marti, a hotarat mentinerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 7% pe an, mentinerea ratei dobanzii pentru facilitatea de creditare Lombard) la 8% pe an si a ratei dobanzii la facilitatea de depozit la 6% pe an. Deciziile luate de BNR .

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,222 seconds )