Libnet.ro
UNICEF

12:30

9679 9679

Libnet Ro
Science Report: Roverul Curiosity confirma, Marte a fost a doua Terra, insa exista un mister inca neexplicat

Science Report: Roverul Curiosity confirma, Marte a fost a doua Terra, insa exista un mister inca neexplicat

Datele oferite de roverul Curiosity al celor de la NASA confirma ceea ce se banuia de ceva vreme, anume ca Marte a avut, in urma cu miliarde de ani, conditii similare cu cele de pe Terra. Iar asta inseamna ca, pe Marte, viata ar fi putut sa apara asa cum cum a facut-o si pe planeta noastra. Si aici intervine misterul pe care specialistii NASA nu l-au putut explica pana in prezent. Alte stiri din Science Report: * Cum poate fi folosit zidul mortii pentru a crea gravitatie artificiala pe Luna * Nokia va duce, in sfarsit, tehnologia 4G pe Luna.

Science Report: Cand au inceput oamenii sa raceasca pentru prima data in istorie?

Legat de dilemele evolutive ale speciei umane, iata una la care cu greu se poate raspunde! Mai exact, cand a aparut pentru prima data raceala comuna? Raspunsul ar parea unul simplu, odata cu aparitia primelor comunitati urbane, insa lucrurile sunt ceva mai complicate. Alte stiri din Science Report: Ce este teoria nodurilor si cum poate ea sa optimizeze calatoriile spatiale * Trioul de taikonauti Shenzhou-17 a revenit pe Terra dupa sase luni petrecute in spatiul cosmic.

Science Report: China a publicat cel mai detaliat atlas geologic al Lunii creat vreodata

Nu mai putin de 12. 341 de cratere, 81 de bazine si 17 tipuri diferite de roci, alaturi de numeroase alte detalii geologice legate de suprafata Lunii, apar in ceea ce Academia de Stiinte din China a numit cel mai detaliat atlas geologic al Lunii creat vreodata. Totul la o scala fara precedent de 1:2. 000, dublu fata de hartile geologice care fusesera publicate pana in prezent. Alte stiri din Science Report: -Rex nu era chiar atat de inteligent pe cat se credea * Dieta paleo nu e chiar ceea ce se credea.

Science Report: Ce s-ar intampla cu Terra daca soarele s-ar transforma intr-o gaura neagra?

Adevarul este ca imaginea pe care o avem despre gaurile negre, o spun chiar specialistii de la Agentia Spatiala Americana, este una mai degraba influentata de Hollywood si seriale SF de televiziune, decat de explicatiile stiintifice. Poate de asta, inclusiv NASA a simtit nevoia sa ofere explicatii pe site-ul ei oficial cu privire la un asemenea scenariu. Alte stiri din Science Report: * Sonda japoneza SLIM scrie istorie pe Luna * La ce varsta incepe, de fapt, batranetea?.

Science Report: Tot mai multe dovezi indica existenta unei planete misterioase in sistemul nostru solar

Un grup de astronomi din SUA si Franta sustine ca a identificat noi dovezi care indica prezenta misterioasei planete. Ar fi vorba despre asa numita Planeta X, sau Planeta 9, o planeta masiva aflata la marginea sistemului solar. Alte titluri din Science Report: * Ideea ca proto-scrierea ar fi aparut inca din paleolitic e una falsa * Cand a aparut bioluminiscenta, una dintre cele mai bizare trasaturi animale?.

Science Report: Spatiul cosmic, nu Terra, ar fi locul ideal pentru aparitia germenilor vietii

O echipa franco-germana de astrofizicieni sustine ca spatiul cosmic, nu Terra, ar prezenta conditiile ideale pentru aparitia primilor compusi organici. O descoperire care nu doar ca vine ca o confirmare a unei teorii expuse de Svante Arrhenius in 1903, ci aduce implicatii majore in cea ce inseamna existenta vietii in univers. Alte titluri din Science Report: * O specie de serpi posibil mai mare decat Titanoboa a fost descoperita in India * De ce planeta Venus genereaza atat de multa atentie in ultima vreme?.

Filmul momentului in SUA e difuzat in Rusia sub alt nume Vesti proaste pentru abonatii HBO Max Brian Cox da de pamant cu Napoleon

Filmul momentului in SUA e difuzat in Rusia sub alt nume * Lungmetrajul despre Frank Sinatra cu Leonardo DiCaprio are o problema * The Scargiver, al doilea film Rebel Moon, a aparut pe Netflix * Vesti proaste pentru abonatii HBO Max * Quentin Tarantino s-a razgandit in privinta ultimului sau film * Kingdom Come: Deliverance 2 a fost anuntat oficial * Brian Cox da de pamant cu Napoleon.

Science Report: Elicopterul Ingenuity mai are cateva secrete, dar nu le vom afla decat daca mergem pe Marte

Misiunea elicopterului Ingenuity este departe de a se fi incheiat. El va colecta date pentru posibil inca 20 de ani, insa nu le mai poate transmite pe Terra, anunta specialistii NASA. Alte stiri din Science Report: * NASA confirma iar) faptul ca misiunea Dragonfly va fi lansata in 2028 * Cercetatorii confirma descoperirea celei mai mari reptile marine cunoscute.

Science Report: Violet, nu verde, ar fi culoarea preponderenta a vietii din Univers

Bacteriile violet, sau bacterii Gram-pozitive, au fost dominante pe Pamant si pot fi dominante pe un mare numar de planete, conform unui recent articol stiintific. inca doua stiri stiitifice de azi: * De ce au disparut vanatorii-culegatori din Europa? * Aurul prostilor ar fi mult mai valoros decat si-ar fi imaginat cineva.

Science Report: NASA cauta optiuni ieftine pentru una dintre cele mai complexe misiuni ale sale * Elvetia a devenit a 37-a tara care se alatura Acordurilor Artemis * Cum rezista tardigradele la radiatii extreme?

NASA cauta optiuni ieftine pentru una dintre cele mai complexe misiuni ale sale * Elvetia a devenit a 37-a tara care se alatura Acordurilor Artemis * Cum rezista tardigradele la radiatii extreme?.

Science Report: NASA va testa cel mai nou model de panze solare * Cum pot fi explicate anomaliile lunilor planetei Marte? * Sacrificiile umane erau o practica larg raspandita in neoliticul european

NASA va testa cel mai nou model de panze solare * Cum pot fi explicate anomaliile lunilor planetei Marte? * Sacrificiile umane erau o practica larg raspandita in neoliticul european.

Science Report: Rusia a lansat cu succes noua sa racheta spatiala, Angara-A5 * Si totusi, ar putea exista viata pe Venus * Vulpile ar fi fost domesticite de populatiile precolumbiene, inainte de aparitia cainilor

Rusia a lansat cu succes noua sa racheta spatiala, Angara-A5 * Si totusi, ar putea exista viata pe Venus * Vulpile ar fi fost domesticite de populatiile precolumbiene, inainte de aparitia cainilor.

Science Report: Rusia a amanat pentru a doua oara zborul noii rachete spatiale Angara A5 * Ce se va intampla cu sistemul nostru solar atunci cand soarele va deveni o pitica alba? * Care sunt sansele ca omenirea sa ajunga in Alfa Centauri pana la

Rusia a amanat pentru a doua oara zborul noii rachete spatiale Angara A5 * Ce se va intampla cu sistemul nostru solar atunci cand soarele va deveni o pitica alba? * Care sunt sansele ca omenirea sa ajunga in Alfa Centauri pana la finele secolului?.

Science Report: Sondele independente ar putea fi cheia explorarii sistemului solar * Unul din aspectele cheie ale preistoriei ar fi putut fi interpretat gresit * Camilele vor fi vacile viitorului

Sondele independente ar putea fi cheia explorarii sistemului solar * Unul din aspectele cheie ale preistoriei ar fi putut fi interpretat gresit * Camilele vor fi vacile viitorului.

Unde putem vedea luni eclipsa totala de soare Esec demn de o comedie pentru Amazon Westworld nu e lasat sa moara

Unde putem vedea luni eclipsa totala de soare * Disney a anuntat cand apare filmul Star Wars cu Grogu si alte lungmetraje asteptate * Un nou film The Matrix e la orizont * Esec demn de o comedie pentru Amazon * Un muzeu dedicat jocurilor video se va deschide in Bucuresti * CD Projekt Red nu va veni cu microtranzactii in jocurile sale video oarecum) * Westworld nu e lasat sa moara.

Science Report: Una din zece persoane de pe Terra este afectata de o pandemie putin cunoscuta * Specialistii au identificat patru tipare de somn si modul in care ele ne influenteaza * Zonele marine protejate nu au ajutat cu nimic populatiile de

Una din zece persoane de pe Terra este afectata de o pandemie putin cunoscuta * Specialistii au identificat patru tipuri de somn si modul in care ele ne influenteaza * Zonele marine protejate nu au ajutat cu nimic populatiile de pesti.

Science Report: Afectiunile neurologice au devenit cele mai raspandite boli de pe glob * Serpii veninosi vor migra in numar mare pe fondul incalzirii globale * Nativii nord-americani inca vorbesc limbi influentate de ultima perioada glaciara

Afectiunile neurologice au devenit cele mai raspandite boli de pe glob * Serpii veninosi vor migra in numar mare pe fondul incalzirii globale * Nativii nord-americani inca vorbesc limbi influentate de ultima perioada glaciara.

Vladimir Putin cere un rival rusesc pentru PlayStation si Xbox Seinfeld a produs si jucat intr-un film pentru Netflix Kindle face prostii in SUA

Vladimir Putin cere un rival rusesc pentru PlayStation si Xbox * Age of Mythology se intoarce anul acesta intr-o varianta remastered * Berea ar putea deveni mai buna cu ajutorul A. * Seinfeld a produs si jucat intr-un film pentru Netflix * Emma Stone joaca un rol misterios in Kinds of Kindness * Andrew Garfield e Winston intr-o noua carte audio 1984 * Kindle face prostii in SUA.

Science Report: Topirea gheturilor din Antarctica va modifica durata unui an * NASA a stabilit ce instrumente vor fi plasate pe Luna in cadrul misiunii Artemis III * SUA confirma, gripa aviara a fost identificata in premiera in fermele de vite

Topirea gheturilor din Antarctica va modifica durata unui an * NASA a stabilit ce instrumente vor fi plasate pe Luna in cadrul misiunii Artemis III * SUA confirma, gripa aviara a fost identificata in premiera in fermele de vite.

Science Report: Oamenii raspandesc mult mai multe virusuri altor specii decat invers * Cat de mare este pericolul unei eruptii vulcanice de amploare in Europa? * inca un esec in depistarea enigmaticei materii intunecate?

Oamenii raspandesc mult mai multe virusuri altor specii decat invers * Cat de mare este pericolul unei eruptii vulcanice de amploare in Europa? * inca un esec in depistarea enigmaticei materii intunecate?.

actualitate, 12:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,21 seconds )