Libnet.ro
UNICEF

16:15

Acordarea Concediului

Libnet Ro
Indemnizatie crestere copil 2023. Modificarile pe care trebuie sa le afle toti parintii

Indemnizatie crestere copil 2023. Modificarile pe care trebuie sa le afle toti parintii

Anul viitor va veni cu modificari importante in ceea ce priveste acordarea concediului si indemnizatia de crestere a copilului. Ce se va schimba in ceea ce priveste acordarea de indemnizatie crestere copil 2023, puteti afla in randurile de mai jos. Noi prevederi in ceea ce priveste indemnizatia de crestere a copilului Romania trebuie sa transpuna .

Ordonanta: s-a aprobat acordarea concediului paternal la nasterea fiecarui copil, nu numai la primul nascut

Guvernul a aprobat ordonanta care prevede acordarea concediului paternal pentru nasterea fiecarui copil: S-a aprobat acordarea concediului paternal la nasterea fiecarui copil, nu numai la primul copil, cum era pana acum, a anuntat Marius Budai, ministrul Muncii. Au fost majorate si perioadele de concediu Prin ordonanta s-au extins categoriile de lucratori care pot beneficia de acest drept.

Schimbare importanta. Tatii vor avea concediu paternal la nasterea fiecarui copil

In cursul zilei de astazi, Guvernul a aprobat o ordonanta ce prevede acordarea concediului paternal pentru nasterea fiecarui copil. Pana in prezent, acest concediu se aplica doar la primul copil nascut. Totodata, creste si durata concediului, a anuntat ministrul Muncii. Barbatii vor avea concediu paternal la nasterea fiecarui copil Pe langa faptul ca s-a aprobat .

Guvernul a aprobat acordarea concediului paternal la nasterea fiecarui copil

Ministrul Muncii, Marius Budai, a declarat, astazi, ca Guvernul a aprobat acordarea concediului paternal la nasterea fiecarui copil, nu numai la primul copil, cum era pana acum.

Barbatii vor beneficia de concediu paternal prelungit, cu o singura conditie! Guvernul a aprobat Ordonanta

Guvernul a aprobat vineri o ordonanta care prevede acordarea concediului paternal pentru nasterea fiecarui copil, nu doar la primul asa cum era pana acum.

Concediile medicale pentru COVID-19, o problema fara sfarsit: in timp ce in alte tari se obtin cu un simplu click, in Romania continuam sa ne ingropam in hartii care vin de multe ori cu intarziere

In timp ce in alte tari europene se obtin cu un simplu click, in Romania concediile medicale pentru COVID-19 au fost o problema birocratica fara sfarsit de la inceputul pandemiei si pana astazi. Cu toate ca procedura de acordare si documentele necesare s-au tot modificat de nenumarate ori de la inceputul pandemiei, iar conditiile s-au schimbat uneori odata la cateva saptamani, acordarea concediului medical este conditionata in continuare de hartii care, adesea, intarzie chiar si dupa ce pacientul s-a vindecat si a iesit din perioada de izolarecarantina.

Fanatik.ro: Medicul erou Catalin Denciu se judeca pentru bani cu spitalul din Piatra Neamt! Plata nu a putut fi efectuata din cauza lipsei fondurilor!

Pe 14 noiembrie 2020, un incendiu devastator a mistuit sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Piatra Neamt, zece pacienti murind in tragedie. Aflat in acea noapte de garda la sectia ATI, medicul Catalin Denciu a scos mai multi oameni din flacari, punandu-si viata in pericol. Considerat pe buna dreptate erou, medicul de 48 de ani, grav ranit dupa interventie, a fost transportat pentru tratament la un spital din Belgia. Dupa mai multe luni petrecute la Spitalul Militar din Bruxelles, Denciu a fost transferat recent la Spitalul Saint Luc, pentru recuperare. Din pacate, din cauza unui vid legislativ, Catalin Denciu nu isi mai poate continua concediul medical. Astfel, legislatia in vigoare nu prevede ca gestul eroic al medicului, de a sari in foc pentru a-si salva pacientii bolnavi, sa fie considerat obligatoriu pentru acordarea concediului medical de-a lungul recuperarii.

Schimbari la acordarea concediului medical, de la 1 august. Modificari pe care trebuie sa le stie toti angajatii

Apar modificari importante la concediul medical, in cazul angajatilor din Romania.

CNAS propune noi reguli de acordare a concediului pentru persoanele aflate in carantina si izolare

Casa Nationala pentru Asigurari de Sanatate a pus in dezbatere publica noile reguli pentru acordarea concediului medical persoanelor care se afla in carantina si izolare, scrie Jurnalul Prahovean.

Cum pot obtine concediu medical romanii care au stat in izolare sau in carantina pana la adoptarea Legii 1362020 - Proiect CNAS

Casa Nationala pentru Asigurari de Sanatate CNAS) a pus in dezbatere publica noile reguli pentru acordarea concediului medical persoanelor care se afla in carantina sau in izolare. Proiectul prevede ca medicul de familie este cel care elibereaza certificatele de concediu medical in cazul persoanelor care au stat in izolare inainte de intrarea in vigoare a Legii carantinei.

Coronavirus in Romania. CNAS: Durata concediilor medicale pentru carantina nu se cumuleaza cu cea pentru alte afectiuni

Coronavirus in Romania. CNAS a transmis clarificari cu privire la acordarea concediului medical si a indemnizatiei pentru carantina.

UDMR propune introducerea tichetelor trusou pentru nou-nascuti

UDMR propune introducerea tichetelor trusou pentru nou-nascuti, facilitati la cumpararea unei masini pentru familiile numeroase si acordarea concediului pentru ca bunicii sa-si poata creste nepotii.

Din 1 iulie, parintii care revin la munca au dreptul la indemnizatia pentru ingrijirea copilului

Incepand cu 1 iulie, mamele sau tatii care dupa acordarea concediului pentru ingrijirea copilului isi reiau activitatea cu program integral sau partial in campul muncii, desfasoara activitati in scopul obtinerii de venit sau se elibereaza inainte de expirarea concediului pentru ingrijirea copilului, au dreptul la indemnizatie lunara pentru cresterea copilului.

Proiect in Senat: concediu de divort. Cate zile libere ar putea primi cei care se despart

Deputatul PSD Georgian Pop a depus o propunere legislativa privind acordarea concediului pentru divort: trei zile lucratoare. Senatul este prima camera sesizata.

Sotia aflata la intretinerea sotului asigurat va beneficia de indemnizatie de maternitate

Guvernul a aprobat luni, 12 iunie, un proiect de lege care prevede acordarea indemnizatiei de maternitate sotiei aflate in intretinerea sotului asigurat, daca la data acordarii concediului de maternitate nu este angajata in campul muncii si nu realizeaza venit asigurat. Faptul poate fi confirmat prin carnetul de munca si prin declaratia scrisa pe proprie raspundere ca nu este persoana asigurata de riscul respectiv.

De la 1 iulie se schimba conditiile de acordare a concediului pentru cresterea copilului. Vezi cele mai importante schimbari

Incepand cu 1 iulie, conditiile de acordare a concediului pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani sau pana la varsta de 3 ani, dupa caz)se imbunatatesc semnificativ ca urmare a intrarii in vigoare a legii nr. 66/2016 privind acordarea concediului pentru ingrijirea copilului. In esenta, o persoana ce a realizat venituri timp de 12 luni in ultimii 2 ani poate sa beneficieze de concediu pentru ingrijirea copilului. O prima modificare este prelungirea la 2 ani a perioadei in care se puteau realiza veniturile luate in considerare la stabilirea indemnizatiei, dar mai sunt si alte schimbari la fel de importante. Consultati aici actul normativ.

Normele de aplicare a legii privind indemnizatiile pentru mame, aprobate de guvern

Normele de aplicare a legii privind acordarea indemnizatiilor si concediului pentru cresterea copilului au fost aprobate, miercuri, de Guvern, iar pentru 140. 000 de beneficiari, din 180. 000, recalcularea se va face automat, a declarat ministrul Muncii, Dragos Pislaru, potrivit Mediafax.

Guvernul a aprobat normele de aplicare a legii privind indemnizatiile pentru mame

Normele de aplicare a legii privind acordarea indemnizatiilor si concediului pentru cresterea copilului au fost aprobate, miercuri, de Guvern, iar pentru 140. 000 de beneficiari, din 180. 000, recalcularea se va face automat, a declarat astazi ministrul Muncii, Dragos Pislaru.

Ce urmeaza sa se intample cu proiectul de lege care modifica indemnizatiile de crestere. Ministerul Muncii estimeaza un impact bugetar de 850 milioane de lei in 2017

Deputatii din comisia de munca au adoptat marti o serie de modificari substantiale la legislatia privind acordarea concediului si indemnizatiei de crestere a copilului. Practic, prin amendamente asupra carora s-au pus de acord pe loc, in timpul discutiilor din sedinta, deputatii de la toate partidele, au creat o lege noua, fara a avea un efort bugetar estimat. Aceste prevederi urmeaza sa intre in vigoare de la 1 iulie 2016. Pentru ca acest lucru sa se intample, proiectul mai are doar doi pasi legislativi de trecut. Ministerul muncii, la solicitarea HotNews. ro: Impactul financiar al aplicarii acestui proiect in 2016, de la 1 iulie pana la sfarsitul anului, va fi de aproximativ 210 milioane lei, iar impactul pentru 2017 va fi de 850 milioane lei.

Europa face primii pasi in acordarea concediului menstrual platit angajatelor: ce cred barbatii din compania in care s-a luat decizia

O companie britanica intentioneaza sa introduca politica menstruatiei in regulamentul de ordine interioara. Mai exact, compania le va oferi femeilor suferinde zile libere platite pe perioada ciclului menstrual.

actualitate, 16:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2508 seconds )