Libnet.ro
UNICEF

01:05

Adrian Nastase: adevaruri din celula

Adevărul Adevărul,
Adrian Nastase: adevaruri din celula

In primul mesaj transmis din inchisoare, Adrian Nastase a afirmat ca USL a consolidat mecanismele prin care Basescu controleaza sistemul judiciar la varf. Fostul premier face trimitere directa la ceea ce s-a intamplat, in ultimul an, in domeniul Justitiei, mai exact in privinta relatiilor de negociere politica dintre USL si Traian Basescu pe tema Justitiei. continuă pe Adevărul

Adrian Nastase: Pedeapsa este ingrozitoare, o razbunare murdara.

Adrian Nastase a declarat, luni, la plecarea de la Sectia 2 de Politie, ca pedeapsa in cazul sau este ingrozitoare, extrem de injusta, o razbunare murdara. Citeste si: Adrian Nastase este dus la Penitenciarul Rahova Fostul premier Adrian Nastase, condamnat la patru ani de inchisoare in dosarul Zambaccian, va fi incarcerat la Penitenciarul Rahova. Judecatorii Instantei Supreme i-a condamnat luni, pe Adrian Nastase la patru ani de inchisoare cu executare, pe sotia acestuia, Dana Nastase, la .

Ce spun politicienii despre condamnarea lui Adrian Nastase.

Parerile in randul politicienilor romani vizavi de condamnarea lui Adrian Nastase variaza de la o lectie pentru clasa politica la o razbunare politica. Citeste si: Adrian Nastase: Pedeapsa este ingrozitoare, o razbunare murdara Europarlamentarul PDL Monica Macovei considera ca sentinta data de ICCJ in cazul lui Adrian Nastase este un succes al justitiei si o lectie pentru politicieni. Citeste si: Macovei: Condamnarea lui Nastase, o lectie pentru politicieni Liberala Alina Gorghiu .

TIMELINE Ascensiunea si decaderea politica a lui Adrian Nastase

Condamnarea definitiva primita luni de Adrian Nastase, a doua in mai putin de doi ani, este una rasunatoare nu doar pentru ca vizeaza un fost premier, ci si pentru ca pune in centrul atentiei unul dintre cei mai importanti oameni politici de dupa '90 si inceputul anilor 2000. Pe rand, Nastase a fost Ministru de externe, in repetate randuri a condus Camera Deputatilor, a ajuns la varful unuia dintre cele mai mari partide politice, a ocupat fotoliul de prim ministru si apoi a ratat la muchie si functia de sef de stat. HotNews. ro va prezinta o cronologie interactiva cu marirea si decaderea politica a lui Adrian Nastase.

Cum a luat contact Adrian Nastase cu DNA. O scena povestita de Daniel Morar

Fostul procuror sef DNA, Daniel Morar, povesteste, intr-o cartea Pretul adevarului. Un procuror in lupta cu sistemul cum l-a sunat Adrian Nastase in toamna lui 2005 pentru a se interesa daca are dosar penal. Morar afirma in carte ca a interpretat modul de abordare ca o tentativa de subordonare simbolica, Nastase solicitand prin sefa sa de cabinet sa fie sunat de catre noul procuror sef. Adrian Nastase era, in 2005, presedintele Camerei Deputatilor. Fostul premier a fost condamnat la inchisoare cu executare in iunie 2012 in dosarul Trofeul Calitatii iar pe data de 6 ianuarie 2014 a primit o condamnare in dosarul Zambaccian. A fost achitat in dosarul matusa Tamara.

Marile diferente dintre cazurile Adrian Nastase si Iulia Timosenko

Victor Ponta, premierul Romaniei, a comparat condamnarea la inchisoare a lui Adrian Nastase cu cea a Iuliei Timosenko, ex-premierul Ucrainei: din punct de vedere politic, cazul Adrian Nastase este perfect comparabil cu cazul Iulia Timosenko. Daca in cazul Ucrainei reactiile internationale au criticat unanim procedurile judiciare, fiind sprijinite si de o decizie a CEDO, in cazul Adrian Nastase nu a existat niciun fel de ecou. Date fiind si implicatiile internationale ale declaratiei lui Victor Ponta, sa vedem cat de adevarata este comparatia facuta de actualul premier al Romaniei intre cele doua cazuri.

Adrian Nastase s-a predat la Sectia 2 Politie.

Adrian Nastase a plecat sa se predea. Fostul premier a iesit din resedinta sa, in urma cu cateva minute. El este insotit de avocatul sau. Mandatul de arestare a fost emis deja. Politia Capitalei sustine ca Nastase se poate preda. --- Ioan Cazacu, avocatul lui Adrian Nastase a declarat ca este vointa clientului sau sa se prezine de buna-voie la autoritati. El va pleca in cateva minujte, alaturi de mine, a spus avocatul. Avocatul Ioan Cazacu a fost, luni seara, la .

UPDATE. Adrian Nastase este dus la Penitenciarul Rahova.

Adrian Nastase va fi dus la Penitenciarul Rahova. El a iesit din sediul Sectiei 2, in jurul orei 18. fostul premier a declarat ca pedeapsa este ingrozitoare si injusta. Este o razbunare murdara --- UPDATE. Mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea, emis pe numele lui Adrian Nastase, a ajuns la politie. In scurt timp, fostul premier va fi escortat la Penitenciarul Rahova. Fostul premier Adrian Nastase a ajuns, luni seara, la Sectia 2 de Politie din Bucuresti, .

Sora lui Adrian Nastase: Cine lupta pentru Romania e pedepsit.

Sora lui Adrian Nastase, Dana Barb, a declarat, luni, ca cine lupta pentru Romania, in clipa de fata, e pedepsit, conform Mediafax. I-am spus: sa-ti vezi de tine, de familia ta, de viata ta, de interesele tale, nu sa lupti pentru Romania. Cine lupta pentru Romania in clipa de fata e pedepsit. N-a vorbit, dar stiu cum gandeste. El totdeauna s-a sacrificat pentru ceilalti, le-a spus jurnalistilor sora lui Adrian Nastase. Citeste si: Nastase se intoarce la puscarie! A primit 4 ani cu .

Imparatul oualor: Contributii la portretul lui Adrian Nastase

Cand ajungi personalitate publica trebuie sa te astepti ca biografia sa-ti fie scormonita, pusa sub lupa, explorata, intoarsa pe toate partile. Adrian Nastase a fost ministru de externe, premier, presedinte al Camerei Deputatilor, sef de mare partid pretins socialist, candidat prezidential si multe altele. Profesor la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, mentor al premierului plagiator Victor Ponta, prolific autor de studii juridice, Adrian Nastase a fost de doua ori condamnat pentru delicte de drept comun. Este un caz paradigmatic de hybris, delir al grandorii si narcisism suicidar. La care se adauga, intr-o combinatie toxica, o rapacitate inegalabila, o insatiabila pofta de inavutire.

Adrian Nastase, primul text pe blog dupa condamnare: De data asta nu voi mai putea spune ca este exclusiv vina lui Basescu. Raul poate fi facut nu doar prin actiune, ci si prin inactiune

Fostul premier Adrian Nastase sustine, intr-un material postat marti pe blogul personal, ca decizia de luni a Inaltei Curti de Casatie si justitie in dosarul Zambaccian a fost luata, probabil, dinainte si ca nu au contat probele pe care avocatii sai le-au depus la dosar. Nu mi-am inchipuit ca razbunarea politica poate merge atat de departe si ca ea poate imbraca forme atat de perverse, scrie Nastase. Fostul premier acuza USL: De data asta nu voi mai putea spune ca este exclusiv vina lui Basescu. Raul poate fi facut nu doar prin actiune, ci si prin inactiune. Faptul ca actuala coalitie a consolidat mecanismele prin care Basescu controleaza sistemul judiciar la varf, aplicand, in continuare, reguli aberante, este o mare neimplinire.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2391 seconds )