Libnet.ro
UNICEF

16:30

Arabia Saudita da asigurari ca tensiunile din regiune nu vor afecta eforturile diplomatice pentru pace in Siria

România Liberă România Liberă,
Arabia Saudita da asigurari ca tensiunile din regiune nu vor afecta eforturile diplomatice pentru pace in Siria

Ministrul saudit de externe Adel al-Jubeir a declarat marti ca tensiunile regionale nu vor afecta discutiile menite sa puna capat razboiului din Siria, a informat agentia oficiala de presa saudita SPA, intr-o aparenta referire la ruperea relatiilor Riadului cu Iranul, noteaza Reuters, citata de Agerpres. continuă pe România Liberă

Uniunea Europeana avertizeaza ca pot exista consecinte periculoase dupa executarea unui influent cleric siit in Arabia Saudita. / Iranul ameninta ca sauditii vor plati un pret scump

Uniunea Europeana si-a exprimat sambata serioasele ingrijorari dupa ce Nimr Baqer al-Nimr, influent cleric siit si contestatar recunoscut al regimului din Arabia Saudita, a fost executat in aceasta tara, alaturi de alte 46 de persoane, membri ai organizatiei al-Quaida acuzati de terorism, si sustine ca pot exista consecinte periculoase in regiune, relateaza AFP si Reuters.

Tensiunile dintre Arabia Saudita si Iran pot afecta si mai mult piata petrolului. Titeiul s-a scumpit pe burse dupa problemele dintre cei doi exportatori

Tensiunile diplomatice dintre Arabia Saudita si Iran, doi dintre cei mai mari exportatori de titei din lume, pot afecta eforturile de calmare a pietei petrolului, scrie Wall Street Journal.

Tensiunile dintre Arabia Saudita si Iran scot de iveala un conflict milenar: Care sunt principalele diferente si asemenari dintre siiti si suniti

Tensiunile dintre Arabia Saudita sunita si Iranul siit au atins un nivel fara precedent dupa executarea de catre Riad a demnitarului siit saudit Nimr al-Baqer al-Nimr, in ciuda apelurilor Teheranului la clementa. Iata mai jos un grupaj al principalelor teme care divid de peste o mie de ani musulmanii suniti majoritari in Arabia si siitii majoritari in Iran, alcatuit de agentia AFP.

Arabia Saudita anunta ruperea relatiilor diplomatice cu Iranul. Statele Unite fac apel ca Ryadul si Teheranul sa calmeze tensiunile

Ministrul saudit al Afacerilor Externe, Adel al-Jubeir, a anuntat duminica ruperea relatiilor diplmatice cu Iranul, dupa atacul asupra ambasadei sale la Teheran si dupa reactia vehementa a Iranului la executarea clericului siit Nimr Baqer al-Nimr. Arabia Saudita a decis sa rupa relatiile diplomatice cu Iranul si cere ca reprezentantii sai la Teheran sa paraseasca misiunea diplomatica in urmatoarele 24 de ore, a declarat oficialul saudit, citat de AFP. UPDATE: Statele Unite au lansat un apel catre Ryad si Teheran sa ia masuri pentru a calma tensiunile.

Arabia Saudita si aliatii sai suniti rup relatiile diplomatice cu Iranul, criza din Orientul Apropiat se agraveaza

Tensiunile puternice dintre Iranul siit si vecinii sai arabi suniti s-au agravat si mai mult luni, dupa ce Arabia Saudita si aliatii sai au rupt sau au redus relatiile diplomatice cu Teheranul, in urma crizei declansate de executarea unui demnitar siit, scrie AFP.

Noul Razboi Rece din Orientul Mijlociu: Arabia Saudita, Iranul si sahul geopolitic

Relatiile diplomatice dintre Arabia Saudita si Iran au fost rupte cand in data de 3 ianuarie 2016 Riyadul a oferit 48 de ore diplomatilor iranieni pentru a parasi Regatul. Decizia a fost luata dupa ce la Teheran protestatarii iranieni au incendiat Ambasada saudita ca urmare a deciziei Regatului de a-l executa pe clericul siit Nimr al-Nimr.

Seful diplomatiei germane: Arabia Saudita si Iranul ar trebui sa isi uneasca fortele pentru combaterea SI

Ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier a declarat ca Arabia Saudita si Iranul ar trebui sa lase la o parte divergentele si sa se concentreze pe combaterea gruparii jihadiste Statul Islamic.

Arabia Saudita suspenda traficul aerian si relatiile comerciale cu Iranul

Arabia Saudita intrerupe relatiile comerciale cu Iranul si suspenda traficul aerian intre cele doua state, interzicandu-le cetatenilor sauditi sa calatoreasca in Iran, a declarat, luni, ministrul saudit de Externe, Adel al-Jubeir, la o zi dupa intreruperea relatiilor diplomatice.

Arabia Saudita intrerupe relatiile diplomatice cu Iranul

ACTUALIZARE 20:47 Secretarul general al ONU considera extrem de ingrijoratoare ruperea relatiilor diplomatice ale Arabiei Saudite cu Iranul Secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite, Ban Ki-moon, i-a transmis astazi ministrului de externe saudit ca decizia Riadului de a intrerupe relatiile diplomatice cu Iranul este extrem de ingrijoratoare, a anuntat purtatorul de cuvant al ONU, Stephane Dujarric, potrivit agentiei Reuters. *ACTUALIZARE 19:05 Arabia Saudita suspenda traficul aerian si relatiile comerciale cu Iranul, dupa intreruperea relatiilor diplomatice *ACTUALIZARE 15:18 Aproximativ 3. 000 de persoane au manifestat la Teheran contra Arabiei Saudite *ACTUALIZARE 9:00 Irna: Riadul nu va putea face uitata executia lui Al-Nimr, chiar daca a intrerupt relatiile bilaterale.

Arabia Saudita rupe legaturile diplomatice cu Iranul

Arabia Saudita a anuntat, duminica seara, ca rupe legaturile diplomatice cu Iran ca urmare a incendierii, in urma cu o zi, a ambasadei regatului arab la Teheran. Diplomatii iranieni au un termen de 48 de ore pentru a parasi tara, relateaza AFP.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 16:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2058 seconds )