Libnet.ro
UNICEF

18:30

Basescu: Cer emiterea unui act normativ care sa interzica prezenta extremistilor din Jobbik pe teritoriul Romaniei

Adevărul Adevărul,
Basescu: Cer emiterea unui act normativ care sa interzica prezenta extremistilor din Jobbik pe teritoriul Romaniei

Presedintele Traian Basescu a cerut, marti, emiterea unui act normativ care sa interzica prezenta, pe teritoriul Romaniei, a membrilor partidului extremist maghiar Jobbik. continuă pe Adevărul

Traian Basescu: Cer interzicerea prezentei Jobbik pe teritoriul Romaniei/ Cine e Jobbik, partidul extremist maghiar atacat de seful statului

Presedintele Traian Basescu a cerut, marti, Guvernului si Parlamentului emiterea unui act normativ prin care sa fie interzisa prezenta pe teritoriul Romaniei a membrilor partidului maghiar Jobbik. E un partid extremist, comportamentul lor de la Targu Mures justifica o astfel de masura, a spus seful statului. Jobbik - Miscarea pentru o Ungarie mai Buna - reprezinta extrema dreapta in Ungaria. Partidul condus de Vona Gabor detine 43 de mandate din totalul de 386 in Legislativul de la Budapesta. Jobbik si aripa sa paramilitara, Garda Maghiara, s-au remaracat ca miscari de extrema dreapta, ultranationaliste, iredentiste, antisemite si eurosceptice. Jobbik militeaza pentru autodeterminare si autonomie teritoriala a asa-numitului Tinut Secuiesc, care in Evul Mediu se intindea peste actualele judete romanesti Harghita, Covasna si mare parte din Mures.

Basescu vrea interzicerea Jobbik pe teritoriul Romaniei

Presedintele Traian Basescu a declarat ca va solicita Guvernului si Parlamentului emiterea unui act normativ care sa interzica prezenta pe teritoriul tarii noastre, a partidului maghiar, pe care l-a catalogat drept extremist.

Basescu, despre Jobbik: Cer Parlamentului sa adopte un act normativ prin care sa se interzica prezenta in Romania a acestei formatiuni (VIDEO)

Presedintele TraianBasescu a cerut, marti, Parlamentului Romaniei, sa adopte un act normativ care sa interzica prezenta membrilor formatiunii Jobbik inRomania. Am observat ieri o prezenta la.

Basescu: Cer Guvernului si Parlamentului interzicerea partidului Jobbik in Romania. Maghiarii extremisti nu au ce cauta la noi

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca extremistii maghiari trebuie interzisi in Romania, motiv pentru care va cere Parlamentului sa emita o lege in acest sens. Cred ca a venit timpul sa.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 18:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2417 seconds )