Libnet.ro
UNICEF

00:07

Cand democratia se confrunta cu populismul, nu are cine sa explice poporului ca solutiile usoare nu sunt neaparat cele castigatoare(economist)

Wall-Street Ro Wall-Street Ro,
Cand democratia se confrunta cu populismul, nu are cine sa explice poporului ca solutiile usoare nu sunt neaparat cele castigatoare(economist)

Populismul castiga tot mai mult teren intr-o lume in care indivizii sunt tentati sa creada doar ceea ce le este favorabil si nu sunt dispusi sa accepte faptul ca solutiile cele mai usoare nu sunt neaparat cele mai bune. In aceste conditii, societatea. continuă pe Wall-Street Ro

Lazea, BNR: Intr-o epoca in care democratia se confrunta tot mai mult cu populismul, nu are cine sa mai explice poporului ca solutiile cele mai usoare nu sunt neaparat cele castigatoare

Randurile de mai jos constituie reflectii prilejuite de prelegerea Stiinta, adevar, democratie. O alianta problematica? sustinuta de dl. profesor universitar dr. Mircea Dumitru, rectorul Universitatii din Bucuresti. Una din temele fundamentale de dezbatere a constituit-o explicarea cauzelor pentru care parerea expertilor pare sa-si fi pierdut din credibilitate in lumea contemporana. Printre explicatii figureaza suspectii obisnuiti, precum: democratizarea informatiei facuta posibila de tehnologia moderna; tendinta indivizilor de a relationa doar cu grupurile care le impartasesc opiniile, indiferent de adevarul continut de acestea; erorile de judecata sau de cinste) ale expertilor in anumite episoade-cheie, care au dus la diminuarea credibilitatii acestora, scrie economistul sef al BNR, Valentin Lazea pe blogul Bancii Centrale.

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2121 seconds )