Libnet.ro
UNICEF

13:45

Cele doua Romanii care au ramas in urma Regelui Mihai

Adevărul Adevărul,
Cele doua Romanii care au ramas in urma Regelui Mihai

Mintea mea a pastrat urmatoarea imagine: Regele Mihai se ridica usor de pe fotoliul de musama, o doamna ii tine paltonul, Regele isi strecoara mainile in maneci, zambeste si pleaca spre avion. continuă pe Adevărul

Trenul regal care transporta sicriul Regelui Mihai a fost asteptat de 2.000 de oameni in gara din Curtea de Arges

Sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai a ajuns la Curtea de Arges, unde trenul regal a fost asteptat de aproximativ 2. 000 de oameni, care au aplaudat si au strigat Regele Mihai, relateaza News. ro. Cortegiul funerar se deplaseaza de la gara la Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala de la Curtea de Arges, unde publicul si presa nu vor avea acces.

De ce la ceremonia de ramas bun a Regelui Mihai a fost folosita copia Coroanei de Otel a Romaniei, si nu originalul. Explicatia directorului MNIR

Coroana de Otel a Romaniei originala, care este clasata in categoria Tezaur si se afla in colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei MNIR), nu poate fi folosita pentru ceremoniile funerare dedicate Regelui Mihai I pentru nu este prevazut in legislatie un astfel de scop, a explicat pentru Agentia de presa News. ro directorul institutiei muzeale, Ernest Oberlander-Tarnoveanu. in locul acesteia este utilizata o copie fidela.

Coroana de Otel originala nu a putut fi folosita la ceremonia de ramas bun a Regelui Mihai. Explicatia directorului Muzeului de Istorie

Coroana de Otel a Romaniei, varianra originala de la Muzeul National de Istorie a Romaniei, nu a putut fi folosita pentru ceremoniile funerare ale Regelui Mihai fiindca in legislatie nu este.

Simeon al II-lea a Bulgariei, singurul monarh din perioada celui de-Al Doilea Razboi Mondial ramas in viata, la catafalcul Regelui Mihai (FOTO)

Au inceput sa vina membrii ai familiilor regale din strainatate la ceremoniile de omagiere a Regelui Mihai. Primul suveran care a sosit in Romania pentru a participa la funeralii este Regele Simeon.

Mii de oameni au stat la cozi TOATA NOAPTEA la Palatul Regal pentru a se reculege la CATAFALCUL REGELUI Mihai

Peste 17. 000 de romani au mers la Palatul Regal, in ultimele 24 de ore, pentru a se reculege la catafalcul Regelui Mihai, asteptand la cozi cateva ore. Palatul Regal a ramas deschis toata noaptea,.

Prezenta SURPRIZA la funeraliile Regelui Mihai: Ce personaj controversat si-a luat adio de la fostul suveran

Zeci de mii de oameni au tinut sa-i aduca un ultim omagiu Regelui Mihai. Oameni de toate varstele si de toate profesiile au asteptat chiar si opt ore pentru a-si lua ramas bun de la ultimul rege uns al.

Mii de oameni au stat la cozi toata noaptea la Palatul Regal pentru a se reculege la catafalcul Regelui Mihai

Peste 17. 000 de romani au mers la Palatul Regal, in ultimele 24 de ore, pentru a se reculege la catafalcul Regelui Mihai, asteptand la cozi cateva ore. Palatul Regal a ramas deschis toata noaptea, iar vineri dimineata erau in continuare la rand sute de persoane.

Primele cuvinte ale Patriarhului Daniel la slujba de inmormantare a Regelui Mihai: Regretam ca aceasta catedrala este prea mica

Patriarhul Daniel a inceput slujba de inmormantare a Regelui Mihai prin exprimarea regretului ca actuala catedrala, cea din Dealul Mitropoliei, e prea mica si nu pot fi prezenti tot cei care ar fi dorit. in prezent se lucreaza la constructia Catedralei Mantuirii Neamului care ar urma sa aiba o capacitate de 5000 de persoane.

LIVE VIDEO Funeraliile Regelui Mihai I. Sicriul, purtat pe un afet de tun spre Patriarhie. Mii de oameni aplauda si ii striga numele

Regele Mihai I va fi inmormantat astazi, la Curtea de Arges, la funeralii urmand sa participe reprezentanti a zeci de case regale din intreaga lume. Traficul rutier va fi restrictionat sambata, in centrul Capitalei, pana in a doua parte a zilei, pentru funeraliile Regelui Mihai I.

LIVE VIDEO Funeraliile Regelui Mihai I. Cortegiul funerar a ajuns la Catedrala unde Regele a fost incoronat si uns cu Sfantul Mir

Regele Mihai I va fi inmormantat astazi, la Curtea de Arges, la funeralii urmand sa participe reprezentanti a zeci de case regale din intreaga lume. Traficul rutier va fi restrictionat sambata, in centrul Capitalei, pana in a doua parte a zilei, pentru funeraliile Regelui Mihai I.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 13:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2131 seconds )