Libnet.ro
UNICEF

01:05

Cladirile Seismic

Libnet Ro
Nicusor Dan: Avem in Bucuresti 8.000 de cladiri cu potential risc seismic, probabil ca 1.500-2.000 sunt in clasele I si II

Nicusor Dan: Avem in Bucuresti 8.000 de cladiri cu potential risc seismic, probabil ca 1.500-2.000 sunt in clasele I si II

Aproape 8. 000 de cladiri cu potential risc seismic exista in prezent in Bucuresti. Dintre acestea intre 1. 000 sunt in clasele I si II, a dezvaluit primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, intr-o dezbatere organizata de actorul Cosmin Nedelcu Micutzu): Nicusor Dan, despre cladirile cu risc seismic din Bucuresti .

Presa: Nicusor Dan anunta ca vor fi montati senzori seismici pe toate cladirile rezidentiale cu inaltime minim P+3

Primarul Capitalei Nicusor Dan a anuntat ca vor fi amplasati senzori seismici pe toate cladirile rezidentiale pe care Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Sesimic AMCCRS) le va consolida prin Programul National de Consolidare a Cladirilor cu Risc Seismic, care au un regim de inaltime de minim P+3 .

Noutati legislative despre cladirile cu risc seismic

Asa cum am aratat intr-un articol anterior, la data de 14 iulie 2022, in Monitorul Oficial a fost publicata Legea nr. 2122022 privind unele masuri pentru reducerea riscului seismic al cladirilor ,,Legea). intrucat in forma sa initiala Legea a generat o serie de probleme in practica, de-a lungul timpului au existat mai multe discutii cu privire la modificarea acesteia. De la data intrarii sale in vigoare, respectiv 29 iulie 2022, Legea nr. 2122022 a suferit doua modificari importante, prima fiind prin OG 62023 iar cea de-a doua prin Legea nr. Astfel, in cadrul prezentului articol urmeaza sa prezentam succint principalele modificari aduse Legii nr.

Orasele care ar putea fi doborate de un cutremur puternic. Cladirile vechi, capcana pentru sute de mii de romani

Chiar daca Romania este considerata o tara ferita de cutremure puternice, specialistii Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru fizica Pamantului mentioneaza ca tara noastra are un potential seismic ridicat.

Bani de la stat pentru cladirile cu risc seismic. Cum se pot obtine fonduri pentru reabilitarea institutiilor publice

E posibil ca Romania sa fie lovita de mare cutremur in mai putin de doua decenii. Asta arata calculele seismologilor. De aceea, este prioritar ca toate cladirile din tara, atat cele pentru locuit, cat si institutiile publice, sa fie pregatite sa reziste.

fanatik.ro: Cladirile cu risc seismic, mai usor de consolidat. Lucrarile vor incepe si fara acordul tuturor proprietarilor

Ministerul Dezvoltarii a schimbat regulile privind consolidarea cladirilor cu risc seismic ridicat, renuntandu-se la regula unanimitatii acordului proprietarilor.

Zonele cu risc seismic din Bucuresti. Inclusiv cladirile aparent solide s-ar putea face praf la un cutremur puternic

In Bucuresti sunt aproape 400 de cladiri incadrate in clasa I de risc seismic. Numarul real al imobilelor periculoase este insa covarsitor.

Se intampla de astazi, 1 august. Anuntul autoritatilor despre cladirile cu risc seismic ridicat

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei da startul astazi, 1 august, celei de-a doua sesiune de depunere a cererilor de finantare in cadrul Programului national de.

Negoita: Este un demers profund gresit sa consolidam toate cladirile cu risc seismic. Unele ar trebui demolate

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, este de parere ca o consolidare a tuturor cladirilor cu risc seismic ar reprezenta un demers profund gresit, in conditiile in care acest proces este unul costisitor si necesita mult timp, relateaza Agerpres.

Nicusor Dan: 57,6 milioane euro este in total valoarea proiectelor aprobate prin PNRR

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat ca valoarea proiectelor aprobate prin PNRR pentru Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic AMCCRS) este de 57,6 milioane euro, fiind vorba despre 17 proiecte ale Primariei Municipiului Bucuresti depuse de AMCCRS, printre cladirile care vor fi consolidate numarandu-se 14 constructii mutifamiliale din centrul orasului.

Cum primesc bulina rosie blocurile care stau sa cada la cutremur: Nu exista un registru national sau zonal al cladirilor cu probleme

Nu toate cladirile cu risc seismic ridicat, unele gata sa se prabuseasca, au si bulina rosie care sa avertizeze cu privire la pericolul pe care il reprezinta. Expertii avertizeaza ca Legislatia in vigoare permite ca aceste cladiri sa nu aiba bulina rosie, scrie adevarul. ro. Cladiri cu risc seismic ridicat, fara bulina rosie .

Peste 700 de cladiri din Bucuresti sunt incadrate in riscul seismic 1 si 2

In Bucuresti cladirile incep sa fie reconsolidate. Situatia insa este una grava, sunt peste 300 de cladiri cu risc seismic 1, iar in total peste 700 de cladiri au risc seismic 1 si 2.

Programul Scoli sigure si sanatoase, aprobat de Guvern: proceduri simplificate pentru consolidare

Guvernul a aprobat, printr-o ordonanta de urgenta, Programul National de Investitii Scoli sigure si sanatoase, care va include toate cladirile de scoli expertizate cu grad de risc seismic I si care prevede proceduri si simplificate in vederea consolidarii acestor cladiri,.

E oficial, inchirierea locuintelor din cladirile cu risc seismic I devine interzisa

Conform proiectului semnat de Guvern, se completeaza art. 5 din Legea nr. 2122022 privind unele masuri pentru reducerea riscului seismic al cladirilor,cu doua noi alineate, alin. 2) si 3), prin care se instituie doua interdictii temporare privind utilizarea cladirilor incadrate prin raport de expertiza tehnica in clasa de risc seismic RsI. Proiectul a fost trimis deja Parlamentului spre dezbatere si adoptare .

Curtea de Conturi despre spitalele din subordinea Ministerului Sanatatii: Peste jumatate dintre cladiri sunt mai vechi de 60 de ani Nu a fost construita nicio unitate sanitara noua cu paturi

Peste jumatate dintre cladirile in care functioneaza spitalele aflate in subordinea directa a Ministerului Sanatatii sunt mai vechi de 60 de ani, unele dintre ele fiind construite acum mai bine de un secol. Cu toate acestea, in ultimii noua ani Ministerul a directionat 75% dintre fondurile investite catre aparatura medicala, si nu catre reabilitarea imobilelor, desi unele risca sa cada la un cutremur, fiind incadrate in clasa I de risc seismic. in plus, fondurile au fost alocate netransparent si fara criterii, se arata intr-un raport de audit realizat anul trecut de Curtea de Conturi a Romaniei.

Lista scolilor cu risc seismic va fi actualizata saptamanal. Iata lista unitatilor de invatamant care au in uz cate o cladire incadrata in clasa I de pericol in cazul unui cutremur

Ministerul Educatiei a anuntat, vineri, ca va actualiza saptamanal lista care cuprinde incadrarea sau neincadrarea cladirilor unitatilor de invatamant intr-o clasa de risc seismic, conform unui comunicat care cuprinde totodata toate cladirile institutiilor de invatamant preuniversitar expertizate in acest sens. Institutia precizeaza ca va publica in fiecare vineri actualizarile listei, asa cum sunt completate de catre scoli, pentru ca au aparut diferente deja, la doar trei zile distanta, intre datele comunicate acum si cele publicate marti, pe 21 februarie; astfel, in privinta cladirilor cu risc seismic I, adica cele cu risc de prabusire la cutremur sunt acum 45, cu 6 mai multe decat anuntasera Ministerul Educatiei.

O parte dintre proprietarii de garsoniere si apartamente nu vor mai putea inchiria imobilele. Care e motivul

Inchirierea sau cedarea in comodat a locuintelor din cladirile cu risc seismic I Rsl) va fi interzisa, incepand cu data incadrarii in aceasta clasa de risc seismic pana la incheierea lucrarilor de interventii efectuate in scopul sporirii nivelului de siguranta la actiuni seismice a cladirii.

Locuintele din cladirile cu risc seismic major nu vor mai putea fi inchiriate sau date in comodat, potrivit unui proiect de lege

Guvernul pregateste sa interzica inchirierea sau cedarea in comodat a spatiilor de locuit din cladirile cu risc seismic 1. Un proiect pus in dezbatere de Ministerul Dezvoltarii si citit in prima lectura de Guvern interzice inchirierea sau cedarea in comodat a spatiilor de locuit din cladirile cu risc seismic 1, scrie g4media. ro. Activitatea in cladirile cu risc seismic ridicat ar urma sa fie sistata .

Locuintele din cladirile cu risc seismic major nu vor mai putea fi date spre inchiriere Proiectul, pus in dezbatere de Ministerul Dezvoltarii

Un proiect pus la dezbatere publica de Ministerul Dezvoltarii ar interzice proprietarilor de locuinte aflate in cladirile cu risc seismic major sa le mai poata inchiria. Proiectul care ar interzice inchirierea sau cedarea in comodat a spatiilor de locuit in cladirile cu risc seismic 1 a trecut de prima lectura a Guvernului. Proprietarii nu vor mai putea inchiria locuintele din cladirile cu risc seismic major .

Proprietarii nu vor mai putea inchiria locuintele din cladirile cu risc seismic major

Ministerul Dezvoltarii a pus in dezbatere publica un proiect prin care proprietarii locuintelor care se afla in cladiri cu risc seismic major nu le vor mai putea inchiria.

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2148 seconds )