Libnet.ro
UNICEF

00:07

Covid Impact

Libnet Ro
Studiu: Milioane de britanici sufera din cauza simptomelor de lunga durata ale COVID-19

Studiu: Milioane de britanici sufera din cauza simptomelor de lunga durata ale COVID-19

Un studiu al Oficiului National de Statistica din Regatul Unit, publicat joi, informeaza ca doua milioane de persoane din Anglia si Scotia continua sa sufere din cauza simptomelor de lunga durata ale COVID-19. Simptomele au impact in activitatile de zi cu zi Potrivit Oficiului National de Statistica, 381. 000 de persoane sunt afectate in activitatile de zi cu zi de simptomele COVID-19 de lunga durata. 3,3% dintre persoanele chestionate in perioada 6 februarie 7 martie 2024, au raportat ca au avut simptome de COVID-19 care au durat peste patru saptamani, iar doctorii nu puteau sa le explice printr-o alta afectiune medicala.

SUPLIMENT PRETUL SANATATII Raport IQVIA: Piata globala a medicamentelor va creste la 1,9 trilioane de dolari, in 2027

Pandemia de Covid-19 continua sa aiba impact asupra pietei farmaceutice mondiale * Cea mai mare majorare a volumului, pe piata medicamentelor, este asteptata in America Latina, Asia si Africa, determinata de cresterea populatiei si de un acces extins * America de Nord si Europa vor avea o crestere foarte mica * Medicamentele biotehnologice vor reprezenta 35% din cheltuielile de profil, la nivel global, in 2027.

Ceata cerebrala din cauza Covid lung are un impact masurabil, echivalent cu sase puncte de IQ, arata un mare studiu britanic

Persoanele care se confrunta cu Covid-ul lung au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, sugereaza un studiu citat de publicatia britanica The Guardian, preluata de News. ro.

Oamenii care au respectat cu strictete regulile din timpul crizei Covid au cea mai proasta sanatate mintala, dupa trei ani de la pandemie

Trauma pandemiei a avut un impact de durata asupra sanatatii mintale a oamenilor dupa trei ani, arata cercetarile. Oamenii care au respectat cel mai strict regulile din timpul pandemiei de Covid au cea mai proasta sanatate mintala astazi, au descoperit cercetarile. Dupa pandemie foarte multi oameni s-au ales cu stres, anxietate si depresie .

Capacitatile cognitive ale creierului a scazut in randul persoanelor de peste 50 de ani in timpul pandemiei de Covid-19, arata un studiu

Pandemia de Covid ar fi avut un impact asupra sanatatii creierului la persoanele din Marea Britanie cu varsta de 50 de ani si peste 50 de ani, potrivit unui nou studiu. Stresul, singuratatea si consumul de alcool pot explica unele dintre constatari Peste 3. 000 de voluntari au completat chestionare anuale si teste cognitive online pentru a-si masura schimbarile in memorie si alte facultati, pe parcursul pandemiei. Rezultatele au relevat un declin, indiferent daca acestia s-au imbolnavit sau nu cu Covid.

Capacitatile cognitive ale creierului au scazut in randul persoanelor de peste 50 de ani in timpul pandemiei de Covid-19, arata un studiu

Pandemia de Covid ar fi avut un impact asupra sanatatii creierului la persoanele din Marea Britanie cu varsta de 50 de ani si peste 50 de ani, potrivit unui nou studiu. Stresul, singuratatea si consumul de alcool pot explica unele dintre constatari Peste 3. 000 de voluntari au completat chestionare anuale si teste cognitive online pentru a-si masura schimbarile in memorie si alte facultati, pe parcursul pandemiei. Rezultatele au relevat un declin, indiferent daca acestia s-au imbolnavit sau nu cu Covid.

Inteligenta artificiala trebuie sa fie reglementata. Impactul ei asupra invatamantului, masurile propuse de UNESCO

Inteligenta artificiala AI) poate fi de real folos, dar si o mare problema. Iar unul dintre domeniile ce a simtit concret acest impact este cel al educatiei. Dupa ce abia trecusera de restrictiile aduse de pandemia de Covid, scolile si universitatile din intreaga lume s-au confruntat cu socul produs de aparitia sistemelor tip ChatGPT, cu .

OMS avertizeaza: Pandemia COVID-19 nu s-a incheiat. Virusul va insoti probabil omenirea in anii urmatori

Biroul european al Organizatiei Mondiale a Sanatatii OMS) a avertizat populatia sa nu ignore pandemia de coronavirus, transmite marti agentia DPA, citata de Agerpres. Desi COVID-19 nu mai reprezinta o urgenta de sanatate publica de importanta internationala de la inceputul lunii mai, continua sa aiba un impact global considerabil asupra sanatatii, a indicat OMS Europa.

Saracia extrema ar putea fi eradicata la nivel mondial dar doar in jurul anului 2050

Sfarsitul saraciei extreme ar putea fi in sfarsit atins pana in 2050, stimulat de cresterea economica in tarile cu venituri mici, potrivit unei noi previziuni economice. Lumea va arata foarte diferit in 2050, iar schimbarile climatice reprezinta o preocupare uriasa Desi pandemia Covid a mai anulat din progresele inregistrate in eradicarea saraciei extreme si vor aparea provocari suplimentare din cauza razboiului din Ucraina, daunele ar putea avea un impact limitat asupra traiectoriei generale a cresterii economice, potrivit unui raport al Centrului pentru Dezvoltare Globala CGD), citat de The Guardian.

Cati romani au luat pensie speciala in ianuarie 2023. Casa Nationala de Pensii Publice a facut anuntul

In timp ce valul Omicron Covid-19 a avut un impact limitat in Romania, atat in ceea ce priveste numarul de noi infectii, cat si in ceea ce priveste durata, alte probleme au pus la incercare societatea in cursul anului 2022. Inflatia, dublata de criza energetica, a erodat semnificativ veniturile si a necesitat implementarea unor masuri .

OMS: Recrudescenta epidemiologica din China nu ar trebui sa aiba un impact semnificativ in Europa

Cresterea brusca a numarului de cazuri de COVID-19 in China nu ar trebui sa aiba un impact semnificativ in Europa, intrucat variantele virale care circula in tara asiatica sunt deja prezente si pe Batranul Continent, a anuntat marti Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS).

O noua tulpina COVID a ajuns in Europa. Ce impact are subvarianta Kraken si cum o diferentiem de gripa

Prof. Dr. Emilian Popovici, vicepresedintele Societatii Romane de Epidemiologie a explicat ce impact are noua subvarianta SARS-CoV-2, xbb1. 5, denumita si Kraken, din datele care se cunosc pana acum.

COVID-19: A scazut speranta de viata, au crescut tulburarile mintale

Statistica arata ca pandemia a muscat puternic din speranta de viata si, totodata, a avut un impact fara precedent asupra sanatatii noastre mintale.

Studiu Regina Maria: Romanii nu merg la psiholog, desi au nevoie de ajutor. Terapeut: Psihoterapia nu este un moft, ci o necesitate

55% dintre romani sustin ca au resimtit in ultimul an un impact negativ asupra echilibrului emotional din cauza pandemiei Covid-19, in principal prin restrictia libertatii de miscare si izolare. 1 din 2 romani declara ca este afectat negativ de.

Sanatatea mintala a tinerilor din Europa dupa COVID

Pandemia de COVID-19 a avut un impact fara precedent asupra sanatatii tinerilor. De Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale, UE a realizat un raport prin care se analieaza modul in care tarile europene au incercat sa ajute tinerii.

Pandemia COVID-19 - impact fara precedent asupra sanatatii mintale a tinerilor din Europa

Pandemia COVID-19 a avut un impact fara precedent asupra sanatatii mintale a tinerilor. De Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale, un nou raport UE analizeaza modul in care tarile europene au abordat provocarile pe care pandemia le-a declansat in privinta sanatatii mintale si emotionale a tinerilor. Cercetarile fac parte din eforturile Comisiei Europene de imbunatatire a sanatatii mintale si de reducere a stigmatului legat de problemele de sanatate mintala.

Cosmin Contra, prima reactie dupa ce s-a aflat ca a negociat cu CFR Cluj. Dan Petrescu si Nelutu Varga au amanat discutia decisiva

Dan Petrescu si Nelutu Varga au amanat discutia in care ar fi trebuit sa negocieze termenii despartirii. Antrenorul a racit si se teme ca ar putea sa fie infectat cu COVID-19, asa ca patronul nu a vrut sa riste. Cosmin Contra a vorbit prima oara despre oferta de la CFR Cluj. Fostul selectioner sustine ca .

Joe Biden anunta finalul pandemiei de Covid-19 in SUA. Declaratia care arunca lumea medicala in aer

Cazurile de Covid-19 au inceput sa scada in toata lumea, iar acest lucru a fost anuntat inclusiv de reprezentantii OMS. Cu toate acestea, exista zilnic mii de cazuri de infectii cu noul coronavirus, unii dintre pacienti confruntandu-se cu probleme grave de sanatate. Chiar si asa, liderul american, Joe Biden, a anuntat recent ca pandemia de .

Dr. Beatrice Mahler, avertisment privind diferitele simptome de long COVID. La ce trebuie sa fie foarte atenti pacientii care au trecut prin boala

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitala, medicul Beatrice Mahler, a atras atentia asupra unor aspecte importante din punct de vedere medical. Din pacate, multi pacienti care s-au confruntat cu infectia de Covid-19 au ramas cu sechele. Iata ce semnal de alarma trage medicul pneumolog. Efectele lasate de infectia cu Covid-19 Medicul Beatrice Mahler .

Seful OMS, veste extraordinara. Pandemia de COVID, pe cale sa se sfarseasca

Seful OMS, veste extraordinara. Virusul SARS-CoV-2 este larg raspandit la nivelul intregului glob. Cu toate acestea, este semnificativ mai periculos decat in 2020. Chiar daca omenirea se va putea confrunta in viitorul apropiat si indepartat cu noi valuri de boala COVID-19, acestea nu vor mai fi fatale. Cel putin, atat timp cat oamenii se vaccineaza .

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2327 seconds )