Libnet.ro
UNICEF

19:15

Cum au devenit Regele Mihai si Casa Regala un subiect major pe agenda publica: de la serial dedicat pe TVR la dezvelirea de catre Rege a propriei statui

Hotnews Hotnews,
Cum au devenit Regele Mihai si Casa Regala un subiect major pe agenda publica: de la serial dedicat pe TVR la dezvelirea de catre Rege a propriei statui

Regele Mihai si institutia monarhiei s-au aflat in ultima perioada in centrul atentiei publice, intr-o succesiune de evenimente si declaratii care readuc in discutie inclusiv forma de guvernamant a Romaniei. Ceremonia de dezvelire a propriei statui, decorarea unor personalitati precum Isarescu sau Ionel Haiduc laolalta cu Cornel Nistorescu sunt doar cele mai recente evenimente. In ultimele luni, imaginea Casei Regale a intrat tot mai des in casele romanilor printr-un serial difuzat de TVR, prin pregatirea manualului de Istoria Monarhiei ori prin prezentarea Principelui Nicolae, posibil mostenitor al tronului. Toate acestea s-au petrecut in paralel cu declaratii pro-monarhiste ale liberalilor de frunte Crin Antonescu ori Calin Popescu Tariceanu. Vezi in articol succesiunea rapida a evenimentelelor care au transformat Casa Regala intr-un subiect major pe agenda publica. continuă pe Hotnews

Regele Mihai implineste 91 de ani. Vezi evenimentele care vor marca aceasta ocazie

Regele Mihai implineste joi 91 de ani, ocazie ce v fi marcata printr-o serie de evenimente, informeaza Casa Regala. incepand cu ora 11:00, regele va lua parte la ceremonia inaugurarii Pietii Regelui, aflata.

Regele Mihai implineste 91 de ani. Vezi evenimentele care vor marca aceasta ocazie

Regele Mihai implineste joi 91 de ani, ocazie ce v fi marcata printr-o serie de evenimente, informeaza Casa Regala. incepand cu ora 11:00, regele va lua parte la ceremonia inaugurarii Pietii Regelui, aflata.

Casa regala: un bluf sau o chinta royala?

Pentru o mare parte din generatia mea, Casa Regala a Romaniei are exclusiv o incarcatura istorica, legatura cu prezentul fiind absenta. De altfel, multi dintre prietenii mei admira personalitatea lui Carol I si Ferdinand) si privesc cu o curiozitate istorica dar atat) catre traiectul lui Carol al II-lea si Mihai. Dar astazi, astazi nu in trecut, ce poate fi Casa Regala pentru Romania: o butaforie sau o alternativa reala? Va invit sa discutam despre asta si sa tragem impreuna concluziile.

Regele Mihai implineste azi 91 de ani. Este singurul din Romania pentru care 1 MILION de oameni au iesit in strada pentru a-l aplauda

Astazi este o zi importanta pentru Regele Mihai I al Romaniei. Pe 25 octombrie, cu 91 de ani in urma s-a nascut cel care a devenit rege la varsta de doar sase ani, iar timp de 42 de ani nu s-a putut apropia.

Preda: Dupa ce in 92 PNL l-a propus pe Regele Mihai candidat la prezidentiale, azi il ...

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda comenteaza, intr-o postare pe blogul personal, ca dupa ce, in 1992, PNL l-a propus pe Regele Mihai drept candidat la prezidentiale, doua decenii mai tarziu, acelasi partid il propune pe acelasi Mihai monarh, informeaza Mediafax. Dupa ce in 1992, PNL l-a propus pe Regele Mihai drept candidat la prezidentiale, doua decenii mai tarziu, acelasi partid il propune pe acelasi Mihai monarh. Intrebat care sunt ratiunile, Crin Antonescu - un monarhist atat de .

Regele Mihai implineste joi 91 de ani. Cum va fi sarbatorit

Regele Mihai va fi sarbatorit joi, cu ocazia implinirii a 91 de ani, printr-o serie de evenimente. De la ora 11,00, regele va lua parte la ceremonia inaugurarii Piatetei Regelui, aflata la intersectia soselei Kiseleff cu strada arhitect Ion Mincu, urmand ca de la ora 12,00 sa primeasca titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Bucuresti.

Regele Mihai I si fostii presedinti Emil Constantinescu si Ion Iliescu au primit Emblema de Onoare a Armatei Romaniei

Regele Mihai I si fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu au primit miercuri, din partea ministrului Apararii, Corneliu Dobritoiu, Emblema de Onoare a Armatei Romaniei. Regele Mihai I a primit embl.

Cristian Mungiu, Ana Blandiana si Georgeta Filitti, decorati de Regele Mihai I.

Regizorul Cristian Mungiu, scriitoarea Ana Blandiana si istoricul Georgeta Filitti se numara printre cele 22 de personalitati care au fost decorate, miercuri, de Regele Mihai I, in cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Elisabeta din Bucuresti, informeaza Mediafax. Principesa mostenitoare Margareta a acordat, in numele Regelui Mihai I, in timpul ceremoniei, Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate unui numar de opt personalitati: Tia Cudinov, Mihaela Bobora, Cornelia Anghel, Teodor .

Angela Gheorghiu, Oana Pellea si Mugur Isarescu, decorati de Regele Mihai I, de ziua sa

Soprana Angela Gheorghiu, actrita Oana Pellea, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, si presedintele Academiei Romane, Ionel Haiduc, au fost decorati de regele Mihai I intr-o ceremonie care.

Angela Gheorghiu, Oana Pellea si Mugur Isarescu, decorati de Regele Mihai I, de ziua sa

Soprana Angela Gheorghiu, actrita Oana Pellea, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, si presedintele Academiei Romane, Ionel Haiduc, au fost decorati, joi, de Regele Mihai I, la Palatul.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 19:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2086 seconds )