Libnet.ro
UNICEF

16:45

Deputatii conservatori merg astazi la Rosia Montana. Vor purta discutii cu ONG-urile de mediu, cu reprezentantii minerilor si ai localnicilor

Antena3 Antena3,
Deputatii conservatori merg astazi la Rosia Montana. Vor purta discutii cu ONG-urile de mediu, cu reprezentantii minerilor si ai localnicilor

Deputatii conservatori merg astazi la Rosia Montana. Alesii vor purta discutii cu ONG-urile de mediu, cu reprezentantii minerilor si ai localnicilor pentru a-si face o parere obiectiva si informata pentru. continuă pe Antena3

Deputatii conservatori merg vineri la Rosia Montana

Deputatii conservatori din Parlamentul Romaniei vor fi prezenti vineri, la Rosia Montana, pentru discutii cu ONG-urile de mediu, cu reprezentantii minerilor si ai localnicilor in vederea unei decizii obiective si informate in vederea votului pe acest subiect din Parlamentul Romaniei, conform unui comunicat de presa.

FOTOGALERIE Protestele impotriva proiectului de la Rosia Montana, ziua 5// Protestatarii s-au impartit in Piata Universitatii si in Piata Constitutiei/ Nu s-au semnalat incidente majore/ Iesiti din casa/daca va pasa

Peste 1. 000 de oameni au reluat si Joi protestul din Bucuresti indreptat impotriva guvernului si proiectului de la Rosia Montana, care a primit unda verde de la Executiv. Manifestantii au resuit sa-i pacaleasca pe jandarmi si s-au impartit in mai multe grupuri ajungand in final sa ocupe carosabilul din dreptul Pietei Universitatii si din Piata Constitutiei din fata Palatului Parlamentului. Au avut loc mai multe imbranceli, dar nu s-au semnalat probleme majore. Iesiti din casa/daca va apasa si Uniti salvam Rosia Montana au fost scandarile serii. Ora 01:00 In fata Parlamentului mai sunt circa 200 de oameni. Mai multi biciclisti merg in cerc pe biciclete purtand steaguriOra 00:30 Protestul din Piata Universitatii se stinge. Mai sunt circa 50-100 de persoane.

Zgonea i-a trimis o scrisoare lui Basescu pe subiectul Rosia Montana

Deputatii cer un referendum pentru proiectul Rosia Montana. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, i-a trimis presedintelui o scrisoare in acest sens. Zgonea cere un calendar pentru.

LIVE TEXT Protestele impotriva proiectului de la Rosia Montana, ziua 5// Protestatarii s-au impartit in Piata Universitatii si in Piata Constitutiei, in fata Parlamentului. Carosabilul este blocat/ Iesiti din casa/daca va pasa

Joi reincepe protestul din Bucuresti indreptat impotriva guvernului si proiectului de la Rosia Montana, care a primit unda verde de la Executiv. Manifestantii au inceput sa apara de la ora 19. 00 in Piata Universitatii, la fintina de la Universitatea de Arhitectura, pentru a 5-a zi de proteste. Ora 01:00 In fata Parlamentului mai sunt circa 200 de oameni. Mai multi biciclisti merg in cerc pe biciclete purtand steaguriOra 00:30 Protestul din Piata Universitatii se stinge. Mai sunt circa 50-100 de persoaneOra 00:15Carosabilul este blocat in continuare si in Piata Universitatii. Aproximativ 200 de manifestanti se afla pe bulevardul Regina Elisabeta, in dreptul statuilor. Cordonul de jandarmi se intinde pana la rondul de la Universitate, iar protestatarii se imputineaza. Ora 23:50 Circa 200 de manifestanti au ocupat Piata Constitutiei si au blocat carosabilul pe ambele sensuri de mers. Nu exista echipaje de jandarmi in zona ci doar de politie rutiera. Urmareste LIVE TEXT desfasurarea evenimentelor.

Monica Macovei ii solicita premierului sa retraga proiectul de lege privind Rosia Montana

Europarlamentarul democrat liberal Monica Macovei i-a solicitat, astazi, premierului Victor Ponta sa retraga proiectul de lege privind Rosia Montana, sa explice schimbarea sa de opinie cu privire la solutia exploatarii cu cianuri si sa prezinte rezultatul negocierilor cu Rosia Montana Gold Corporation, conform unui comunicat de presa.

LIVE TEXT A patra seara de proteste anti-Rosia Montana si anti-Guvern in Piata Universitatii

Protestatarii anti-Rosia Montana revin miercuri seara in Piata Universitatii din Bucuresti, pentru a patra zi de miting. Reamintim ca protestele impotriva exploatarii aurifere de la Rosia Montana si impotriva deciziei Guvernului de a aproba proiectul si de a-l trimite la Parlament au inceput duminica. 50 Manifestantii au ocupat bulevardele Magheru si Regina Elisabeta. 40 Jandarmii au incercuit toata zona de la Arhitectura, strada Biserica Enei si strada Edgar Quinet. 30 Cateva zeci protestatari s-au imbrancit cu jandarmii, vrand sa rupa cordonul. Dupa ce jandarmii au avertizat ca vor folosi forta, manifestantii s-au potolit si s-au retras inapoi in zona fantanii. 22 Manifestantii au inceput sa plece de la fantana si sa se deplaseze pe strada Edgar Quinet, pe langa Facultatea de Arhitectura. Ei au fost opriti de un cordon de jandarmi. 45 In Piata sunt circa 700 de protestatari, adunati in zona fantanii. Dintre acestia, doar 100-200 sunt activi si scandeaza lozinci precum Solidaritate, Libertate, Uniti salvam Rosia Montana, restul sunt adunati in grupuri de discutii. Ei nu au ocupat carosabilul. In Piata sunt de asemenea mai multi jandarmi decat in serile trecute, peste 100, care fac doua cordoane in jurul manifestantilor. Intre acestia sunt si 4-5 negociatori. HotNews. ro transmite LIVE TEXT evenimenteleCititorii ne pot trimite fotografii sau imagini video de la protest folosind formularul de la finalul articolului.

LIVE TEXT / VIDEO Protestatarii anti-Rosia Montana si anti-Guvern, in Piata Universitatii pentru a treia zi consecutiv

Protestatarii anti-Rosia Montana au anuntat pe Facebook ca marti seara revin in Piata Universitatii pentru a treia zi de miting. La ora 19. 00, la Fintina de la Facultatea de Arhitectura erau circa 20 de persoane, printre care si un manifestant purtind steagul tricolor. Reamintim ca protestele impotriva exploatarii aurifere de la Rosia Montana si impotriva deciziei Guvernului de a aproba proiectul si de a-l trimite la Parlament au inceput duminica. Luni seara, manifestantii au blocat ore in sir Bulevardul Regina Elisabeta. Protestele au fost pasnice, fara interventii in forta ale jandarmilor. Urmareste LIVE TEXT evenimentele din Piata UniversitatiiOra 20. 50 O parte dintre protestatari striga Romania libera!. Cativa s-au asezat pe asfalt si discuta despre cum trebuie sa se manifeste, sa scandeze la proteste. Un alt grup, in alt colt al pietei, discuta despre modificarile legii. Ora 20. 40 In Piata sunt circa 400 de manifestanti. Fata de seara trecuta, mesajele sunt strict legate de exploatarea cu cianuri si de proiectul de lege aprobat saptamana trecuta de Guvern. Mesajele de pe pancarte sunt indreptate doar impotriva presedintelui Basescu, premierului Ponta si ministrului Rovana Plumb Ponta, Base doi golani, acum se cearata pe bani). Ora 20. 15 Numarul protestatarilor creste. S-au impartit pe zone si grupuri de discutii. Intro zona se va discuta despre organizarea protestului din acest weekend, in alta zona despre distribuirea mesajelor pe retelele de socializare, in alta zona despre modificarea legii, iar in alta despre conduita celor care participa la aceste proteste. Cei care nu vor sa participe la aceste discutii pot sa scandeze. Ora 20. 00 Numarul manifestantilor se apropie de 300. Unul dintre liderii lor, Claudiu Craciun, a vorbit despre organizarea unui protest mare la sfarsitul saptamanii si de organizarea unor grupuri de discutii. De asemenea, acesta i-a invitat pe participanti sa discute cat mai mult intre ei si sa fie cat mai organizati. Ora 19. 45 Circa 150 de persoane s-au adunat in Piata Universitatii, in jurul Fantanii de la Facultatea de Arhitectura. Manifestantii au steaguri si pancarte cu mesaje precum Salvati Rosia Montana, Tradarea de tara in aur se masoara sau Natura moarta ne place doar in pictura. De asemenea, un grup de protestatari striga Romania, trezeste-te!.

Protest in fata ambasadei Romaniei din Londra fata de proiectul Rosia Montana

Un protest de solidaritate cu cele din Romania fata de proiectul de exploatare miniera de la Rosia Montana, la care au participat intre 150 si 200 de persoane, a avut loc duminica in fata ambasadei Romaniei la Londra, relateaza astazi The Guardian, in editia electronica.

Actiunile Gabriel Resources, in scadere din cauza protestelor legate de Rosia Montana

Actiunile Gabriel Resources au scazut astazi cu pana la 17% la bursa din Toronto, cel mai mult din ultimele patru luni, in urma protestelor din Romania fata de proiectul de exploatare a aurului de la Rosia Montana, transmite Bloomberg.

VIDEO Traian Basescu: Nu declansez acum referendum privind Rosia Montana. De acum inainte, pozitiile mele vor fi neutre fata de proiect

Presedintele Traian Basescu a declarat marti, intr-o conferinta la Cotroceni, ca nu declanseaza acum un referendum national pe tema Rosia Montana, apreciind ca este necesara o dezbatere serioasa in Parlament si nu doreste sa impiedice acest lucru. El a explicat ca ar declansa organizarea unui eventual referendum in cazul in care, in urma dezbaterilor parlamentare, societatea romaneasca ar fi fragmentata pe acest subiect. Totodata, seful statului a anuntat ca, pentru a putea fi, la nevoie, un mediator credibil in aceasta dezbatere publica, pozitiile sale fata de acest proiect vor fi de acum neutre.

ştiri de la Antena3

actualitate, 16:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2196 seconds )