Libnet.ro
UNICEF

15:30

FOTO Valea Jiului la sfarsitul secolului al XIX-lea. Cum a uimit tinutul aurului negru un celebru geolog englez

Adevărul Adevărul,
FOTO Valea Jiului la sfarsitul secolului al XIX-lea. Cum a uimit tinutul aurului negru un celebru geolog englez

Valea Jiului si Petrosani se aratau calatorilor din secolul XIX ca locuri salbatice si bogate in minerale, unde peste decenii aveau sa se amestece vechii stapani ai tinutului care se ocupau cu pastoritul si barabele- strainii veniti si stabiliti apoi in vale pentru a-si castiga existenta in minele de carbune. David Ansted, un geolog englez care calatorise in anii 1860 in Valea Jiului, anticipa prosperitatea zonei carbonifere. continuă pe Adevărul

FOTO Valea Jiului la sfarsitul secolului XIX. Cum a uimit tinutul aurului negru un celebru geolog englez

Valea Jiului si Petrosani se aratau calatorilor din secolul XIX ca locuri salbatice si bogate in minerale, unde peste decenii aveau sa se amestece vechii stapani ai tinutului care se ocupau cu pastoritul si barabele- strainii veniti si stabiliti apoi in vale pentru a-si castiga existenta in minele de carbune. David Ansted, un geolog englez care calatorise in anii 1860 in Valea Jiului, anticipa prosperitatea zonei carbonifere.

FOTO Petrosani si Valea Jiului la sfarsitul secolului XIX. Tinutul aurului negru descris de un geolog englez

Valea Jiului si Petrosani se aratau calatorilor din secolul XIX ca locuri salbatice si bogate in minerale, in care aveau apoi sa se amestece vechii stapani ai tinutului - taranii care se ocupau cu pastoritul, si un numar tot mai mare de barabe- straini de loc veniti in zona pentru a-si castiga existenta in minele de carbune. Un geolog englez a anticipa in anii 1860, prosperitatea zonei carbonifere.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 15:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,204 seconds )