Libnet.ro
UNICEF

23:45

GALERIE FOTO. Cernobil, 29 de ani de la cel mai mare dezastru nuclear din istoria omenirii

România Liberă România Liberă,
GALERIE FOTO. Cernobil, 29 de ani de la cel mai mare dezastru nuclear din istoria omenirii

Specialistii spun ca explozia reactorului de la Cernobil este cel mai mare dezastru nuclear din istoria omenirii. Atunci, in atmosfera s-au raspandit radiatii de peste o suta de ori mai multe decat bombele atomice de la Hiroshima si Nagasaki. continuă pe România Liberă

VIDEO In Franta se deschide o replica a unei pesteri cu picturi de acum 35.000 de ani, cel mai mare proiect european de acest fel

In sudul Frantei, in regiunea Ardeche, se deschide sambata pentru public o replica a pesterii Chauvet, loc celebru pentru picturile rupestre create acum 35. 000 de ani. Cum respiratia oamenilor ar distruge rapid picturile realizate acum peste 30 de milenii, francezii au recreat o pestera intr-un hangar de beton care imita in cele mai mici detalii pestera originala, relateaza BBC. S-au investit 55 de milioane de euro in proiectul la care s-a lucrat 30 de luni si sunt asteptati peste 300. 000 de vizitatori pe an.

Cand cel mai mare avion de pasageri si-a luat zborul: Ce viitor mai are gigantul Airbus A380?

Pe 25 aprilie, in urma cu 10 ani, Airbus A380, cel mai mare avion de pasageri din lume, efectua primul sau zbor la Toulouse. in 2005, atunci cand a zburat pentru prima oara, Airbus A380 a devenit imediat superstarul din domeniul aeronauticii. Multi il vedeau pur si simplu drept noul detinator al titlului de cel [] Cand cel mai mare avion de pasageri si-a luat zborul: Ce viitor mai are gigantul Airbus A380? Nebun dupa tehnologie? Pasionat de stiinta? Gasesti tot ce te intereseaza pe playtech. ro .

Statul, cel mai mare angajator pentru mai mult de jumatate din tara

Statul este cel mai mare angajator in circa jumatate de tara. Acest fapt are si o consecinta lipsa companiilor care sa asigure locuri de munca pentru locuitori duce la saracirea judetelor. Aproape 1,2.

Cernobil, 29 de ani mai tarziu. Ce a ramas in urma si cine se mai intoarce la locul dezastrului

O regiune relativ necunoscuta a Uniunii Sovietice, care cuprinde si parti din Ucraina si Belarus, a intrat in atentia lumii pe 26 aprilie 1986, atunci cand reactorul 4 al Centralei Nucleare Cernobil a explodat, eliberand in aer o cantitate imensa de radiatii. A fost cel mai rau accident nuclear din lume. Desi doar 50 de decese pot fi atribuite direct dezastrului, numarul mare de cazuri de cancer atinge ordinul miilor.

Carte postala din Cernobil, 29 de ani mai tarziu

Pe 26 aprilie 1986 avea aloc primul si, pana in prezent, cel mai grav accident nuclear din istorie. Astazi, Cernobil e un punct important pe harta turismului in zone devastate. Ucrainenii nu au timp sau dispozitie sa se gandeasca la tragedia din urma cu aproape trei decenii. Strainii vin, privesc si pleaca. Poate ca evolutia e normala dupa atata timp, dar ea ascunde pericolul uitarii si un fals sentiment de siguranta.

Cel mai mare proiect de energie solara a ucis peste 3500 de pasari in primul an de functionare

Un proiect de energie solara a ucis peste 3500 de pasari in California, SUA, releva un raport al ecologistilor de peste ocean. Proiectul Ivanpah, care cuprinde o retea de energie solara ce asigura 377 de.

Hitler sau Stalin, cine a fost cel mai mare criminal din istorie. Psihopatul ucigas si paranoicul cu un complex mesianic - controversa infioratoare lasata in urma

Parerile istoricilor sunt impartite, avand in vedere ca amandoi sunt vinovati de moartea a zeci de milioane de oameni. Perioada mai lunga in care s-a aflat la conducerea Uniunii Sovietice il indica pe Stalin ca fiind mai sangeros decat Hitler, desi metodele aplicate nu par atat de dure in raport cu Germania nazista.

GALERIE FOTO VIDEO. Imagini fabuloase de la eruptia vulcanului Calbuco

Autoritatile centrale de la Santiago de Chile au instituit alerta rosie dupa ce vulcanul Calbuco a erupt pentru prima oara dupa mia bine de 50 de ani. Alerta rosie este cel mai inalt grad de alerta din Chile.

GALERIE FOTO VIDEO. 25 de ani de la inceputul GOLANIADEI din Piata Universitatii

Protestul lor s-a transformat in cea mai ampla manifestatie anticomunista din Europa acelor ani si s-a terminat pe 13 iunie 1990.

Fondul Proprietatea, cea mai mare crestere din BET, in asteptarea listarii la Londra

Fondul Proprietatea a fost vedeta Bursei, in perioada 16-23 aprilie, cu o crestere de 4,06% raportata la moneda euro, cea mai mare din cadrul indicilor BET si BET-XT.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 23:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,3233 seconds )