Libnet.ro
UNICEF

14:30

Italia vinde 5,74% din Enel, pentru 2,19 miliarde euro

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Italia vinde 5,74% din Enel, pentru 2,19 miliarde euro

Guvernul Italiei vinde 540 milioane actiuni 5,74%) din grupul de energie Enel, cea mai mare companie de utilitati din tara, pachetul fiind evaluat la 2,19 miliarde euro 2,49 miliarde dolari), scrie Bloomberg. continuă pe Ziarul Bursa

Afaceri cu carbune in Gorj: Cum a renuntat Complexul Energetic Oltenia la o tranzactie banoasa cu autoritatile din Serbia, pentru a incheia un contract dubios cu un SRL abia infiintat

Pentru Complexul Energetic Oltenia 2014 a fost un an fost prost: sute de milioane de lei pierdere. Insa pentru managementul societatii nu a fost un motiv care sa-l impiedice sa ia, pe final de an, o decizie greu de explicat: a renuntat sa participe la o licitatie organizata de autoritatile din Serbia pentru achizitia a doua milioane de tone de lignit, la un pret foarte bun, preferand un contract pagubos. Afacerea cu Serbia fusese discutata chiar si la nivel de ministri. Cu toate acestea, CE Oltenia nu s-a inscris la licitatie, invocand niste motive total neserioase. In schimb, ar fi preferat sa incheie un contract cu un intermediar, un SRL constantean abia infiintat, pentru livrarea de carbune in Serbia, insa la un pret de trei ori mai mic decat daca ar fi incheiat contract direct cu autoritatile sarbesti. Insa si mai grav este ca acest pret ar fi sub costurile din 2014. Vezi in text ce raspunsuri dau reprezentantii CE Oltenia.

Guvernul italian vinde 5,74% dintre actiunile detinute la Enel, pentru 2,2 miliarde de euro

Guvernul italian a inceput vanzarea a 5,74% dintre actiunile detinute la compania de utilitati Enel, tranzactie in urma careia vrea sa obtina 2,19 miliarde de euro, in conditiile in care Italia are o.

Guvernul italian vinde 5,74% dintre actiunile detinute la Enel, pentru 2,2 miliarde de euro

Guvernul italian a inceput vanzarea a 5,74% dintre actiunile detinute la compania de utilitati Enel, tranzactie in urma careia vrea sa obtina 2,19 miliarde de euro, in conditiile in care Italia are o datorie guvernamentala care se ridica la 2.

Dakota James, starleta din filme pentru adulti, sexy pe plaja. Vezi unde isi tine inimioara

Si-a dat seama ca plaja este locul ideal pentru a se promova. Si, pentru ca inca suntem in luna iubirii, Dakota James si-a plasat strategic inimioara.

Hidroelectrica executa garantiile unei companii din Austria pentru un contract de retehnologizare

Hidroelectrica va executa saptamana viitoare scrisoarea de garantie bancara in valoare de 8 milioane euro emisa de UniCredit in favoarea companiei austriece Andritz Hydro pentru un contract de retehnologizari, dupa un litigiu castigat la Viena.

UPDATE Cum vrea ministrul energiei sa opreasca cererile din instanta pentru intrarea Complexului Energetic Hunedoara: Asa cum le-am oprit si pana acum. Prin discutii cu cei care cer insolventa

Complexul Energetic Hunedoara se confrunta pentru a doua oara in acest an cu o cerere in instanta de intrare in insolventa. Pe 18 martie, Tribunalul Hunedoara va judeca cererea firmei Multigama Tech SRL, in calitate de creditor, de intrare a Complexului Energetic Hunedoara in insolventa. O alta companie care ceruse insolventa din cauza unei datorii de 1,3 milioane de lei a fost firma GEROM SA. Pe 4 februarie ar fi trebuit sa fie judecata cererea, insa creditorul a renuntat brusc la proces. Aceasta renuntare ar putea avea legatura cu faptul ca Ministerul Energiei nu este de acord cu intrarea companiei in insolventa. Intrebat cum poate opri ministerul cererile de insolventa, ministrul energiei Andrei Gerea a spus ca prin discutii.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 14:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2761 seconds )