Libnet.ro
UNICEF

01:05

Legea darii in plata: Ministerul Finantelor a publicat proiectul de ordonanta prin care ii scuteste de impozit pe cei care isi dau casa bancii

Adevărul Adevărul,
Legea darii in plata: Ministerul Finantelor a publicat proiectul de ordonanta prin care ii scuteste de impozit pe cei care isi dau casa bancii

Persoanele care vor sa apeleze la darea in plata vor fi scutiti de impozit pentru transferul de proprietate doar pentru prima procedura de dare in plata, indiferent daca creditul respectiv este garantat cu una sau mai multe imobile, beneficiind de aceasta prevedere si cei care au fost executati silit, inclusiv cei care au apucat sa achite impozitul, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta emis de Ministerul Finantelor. continuă pe Adevărul

Legea darii in plata ajunge pe masa judecatorilor Curtii Constitutionale. CCR, sesizata de Judecatoria Sectorului 6

Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) a fost sesizata de Judecatoria Sectorului 6 cu mai multe exceptii de neconstitutionalitate privind Legea darii in plata, invocate de Unicredit Bank intr-un proces cu o persoana care dorea sa returneze bancii locuinta, context in care judecarea dosarului a fost suspendata.

Legea darii in plata a ajuns la Curtea Constitutionala

Curtea Constitutionala a fost sesizata in legatura cu Legea darii in plata, in urma unui proces deschis, in 20 mai, de Unicredit la Judecatoria Sectorului 6 al Capitalei. Cauza din justitie a fost suspendata pana la decizia Curtii Constitutionale a Romaniei, potrivit Mediafax. Unicredit a solicitat instantei verificarea constitutionalitatii Legii darii in plata, aceasta urmand sa se judece la un termen stabilit de CCR. Potrivit informatiilor de pe site-ul instantei, decizia, luata in 14 iunie, este urmatoarea: in temeiul art. 29, alin. 4 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, sesizeaza Curtea Constitutionala cu privire la exceptiile de neconstitutionalitate ridicate de contestatoare. Suspenda judecata, in temeiul art. 413, alin. 1, pct. 1 din Codul de procedura civila, deoarece dezlegarea cauzei depinde, in tot sau in parte, de existenta ori inexistenta unui drept care face obiectul unei alte judecati, pana la pronuntarea si motivarea deciziei Curtii Constitutionale. Cu recurs pe toata durata suspendarii. Pronuntata in sedinta publica azi, 14 iunie 2016.

CCR, sesizata de Judecatoria Sectorului 6, in legatura cu Legea darii in plata

Curtea Constitutionala a Romaniei a fost sesizata in legatura cu Legea darii in plata, in cadrul unui proces aflat pe rolul Judecatorei Sectorului 6.

Curtea Constitutionala a fost sesizata in legatura cu legea darii in plata

Curtea Constitutionala a fost sesizata in legatura cu legea darii in plata, in urma unui proces aflat pe rolul Judecatoriei Sectorului 6. Este vorba despre mai multe exceptii de.

CCR, sesizata in legatura cu legea darii in plata

Curtea Constitutionala a fost sesizata in legatura cu legea darii in plata, in urma unui proces aflat pe rolul Judecatoriei Sectorului 6, cauza fiind suspendata pana la decizia CCR,.

Legea darii in plata creste necesarul de capital al bancilor

Simpla publicare a Legii darii in plata in Monitorul Oficial conduce la cresterea necesarului de capital al institutiilor de credit, a spus, ieri, Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei BNR), apreciind ca doar riscul ca debitorul sa nu-si mai plateasca datoria obliga bancile la calcularea de capital suplimentar.

Legea darii in plata obliga bancile la calcularea de capital

Prim-viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Florin Georgescu, a declarat, astazi ca instabilitatea legislativa poate conduce la cresterea ratei de neperformanta in sistemul bancar, avand in vedere ca simpla publicare a Legii privind darea in plata in Monitorul Oficial duce la cresterea necesarului de capital al institutiilor de credit, potrivit unor surse din presa.

Ministerul Finantelor a imprumutat 293,3 milioane de lei de la banci

Ministerul Finantelor Publice MFP) a atras, luni, 293,5 milioane de lei de la banci pe sase ani si jumatate, la un randament mediu de 3,09% pe an.

Ministerul Finantelor a imprumutat, vineri, 45 de milioane de lei de la banci

Ministerul Finantelor Publice MFP) a atras, vineri, 45 de milioane de lei in cadrul sesiunii suplimentare la emisiunea de obligatiuni de joi, cand a imprumutat 349,2 milioane de lei de la banci pe opt ani si jumatate, la un randament mediu de 3,5% pe an.

S-a publicat proiectul liniei de metrou spre Aeroportul Otopeni. Ce statii va avea

Proiectul de hotarare privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal PUZ) pentru linia de metrou Magistrala 6, 1 Mai - Otopeni, tronson 1, este postat pe site-ul PMB in vederea dezbaterii publice.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2179 seconds )