Libnet.ro
UNICEF

05:45

Liderii USL au convenit asupra amendamentelor pentru revizuirea Constitutiei

Hotnews Hotnews,
 Liderii USL au convenit asupra amendamentelor pentru revizuirea Constitutiei

Liderii USL au avut, luni seara, o discutie asupra propunerilor de modificare a Constitutiei si au convenit asupra amendamentelor la legea fundamentala, urmand ca propunerile sa fie inaintate Comisiei de revizuire a Constitutiei, au declarat, pentru Mediafax, surse USL. Potrivit unei propuneri, dizolvarea Parlamentului va fi posibila daca un referendum de demitere a presedintelui esueaza si doar in situatia in care propunerea de demitere formulata de Parlament inregistreaza mai multe voturi impotriva decat pentru. In plus, premierul obtine atributii de reprezentare a tarii la reuniunile Uniunii Europene. continuă pe Hotnews

VIDEO Liderii USL au convenit asupra amendamentelor pentru revizuirea Constitutiei

Liderii USL au avut, luni seara, o discutie asupra propunerilor de modificare a Constitutiei si au convenit asupra amendamentelor la legea fundamentala, urmand ca propunerile sa fie inaintate Comisiei de revizuire a Constitutiei, au declarat, pentru Mediafax, surse USL. Potrivit unei propuneri, dizolvarea Parlamentului va fi posibila daca un referendum de demitere a presedintelui esueaza si doar in situatia in care propunerea de demitere formulata de Parlament inregistreaza mai multe voturi impotriva decat pentru. In plus, premierul obtine atributii de reprezentare a tarii la reuniunile Uniunii Europene.

Liderii USL au convenit asupra amendamentelor pentru revizuirea Constitutiei - surse.

Liderii USL au avut, luni seara, o discutie asupra propunerilor de modificare a Constitutiei si au convenit asupra amendamentelor la legea fundamentala, urmand ca propunerile sa fie inaintate Comisiei de revizuire a Constitutiei, au declarat surse USL, citate de Mediafax. Una dintre propuneri prevede ca partidul care a obtinut in urma alegerilor parlamentare cel mai mare numar de mandate ii va putea propune presedintelui persoana nominalizata pentru pozitia de prim-ministru, urmand ca seful .

Ponta, referitor la revizuirea Constitutiei: PNL, PDL si UDMR nu sustin ideea confiscarii bunurilor

Premierul Victor Ponta a afirmat, astazi, ca asteapta raportul final pentru revizuirea Constitutiei legat de posibilitatea confiscarii bunurilor, precizand ca PNL, PDL si UDMR nu sustin ideea unei interventii, transmit sursele de presa.

Codrin Stefanescu: Revizuirea Constitutiei este obligatorie in acest an

Codrin Stefanescu, secretar general adjunct al PSD, considera ca revizuirea Constitutiei este obligatorie in acest an, intrucat de la 1 ianuarie 2014, cand va incepe urmatorul Mecanism Financiar Multianual, tara noastra trebuie deja sa aiba stabilite regiunile, pentru o mai buna absorbtie a fondurilor europene, conform unui comunicat de presa.

UE ridica embargoul asupra armelor pentru rebelii sirieni, dar niciun export nu va fi facut pana cel putin la 1 august. Rusia acuza decizia Bruxellesului

Ministrii europeni ai Afacerilor Externe au decis luni seara, la Bruxelles, sa ridice embargoul asupra armelor pentru rebelii sirieni, dar nicio tara nu are intentia sa faca astfel de exporturi in urmatoarele doua luni, pentru a nu pune in pericol initiativa de pace ruso-americana, in conditiile in care conflictul face ravagii pe teren, scrie AFP.

Constitutia USL, convenita de Ponta si Antonescu: Partidul cu cele mai multe mandate in Parlament face nominalizarea pentru functia de premier

Propunerile de modificare a Constitutiei au fost discutate luni seara de catre lideriiUSL, care au convenit asupra amendamentelor ce urmeaza sa fie propuse Comisiei de revizuire a Constitutiei, anunta surse.

Cum vor liderii USL sa modifice Constitutia

Liderii PSD si PNL au stabilit propunerile de modificare a Constitutiei pe care le vor inainta Comisiei de revizuire a Constitutiei.

VIDEO Congres UDMR la Miercurea Ciuc. Propunerile UDMR pentru revizuirea Constitutiei: Clauza de reglementare a autonomiei culturale si regiuni cu statut special

Sambata s-a desfasurat la Miercurea Ciuc Congresul Uniunii Democrate Maghiare din Romania, la eveniment luand parte peste o mie de persoane, printre care si peste 770 de delegati ai filialelor teritoriale si liderii principalelor partide din Romania si Ungaria. La eveniment au luat parte, printre altii, presedintele PSD Victor Ponta, liderul PNL Crin Antonescu, presedintele PDL, Vasile Blaga si vicepremierul ungar Semjen Zsolt. In timp ce premierul Victor Ponta le-a transmis celor de la UDMR ca ii pare rau ca nu sunt impreuna la guvernare si ca la modificarea constitutionala se poate gasi o formula care sa garanteze minoritatii maghiare ca e parte a natiunii, vicepremierul Ungariei a afirmat ca daca alte comunitati din UE au autonomie teritoriala, si maghiarii din Romania o pot avea, pentru ca nu sunt mai prejos. Propunerile UDMR pentru revizuirea Constitutiei: Clauza de reglementare a autonomiei culturale, regiuni cu statut special in care limbile minoritatilor nationale sa poata fi utilizate ca limba oficiala, radierea conceptului statului national.

Crin Antonescu participa la o dezbatere privind revizuirea Constitutiei: Legea fundamentala nu este revizuita pentru mandatul unui presedinte

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, participa marti, incepand cu ora 9:00, la dezbaterea Garantii procedurale privind calitatea procesului de revizuire a Constitutiei Sala Avram Iancu, nivel P1, la Senat), a anuntat Directia de presa a Senatului, potrivit Agerpres. Presedintele Senatului, Crin Antonescu, si presedintele Forumului Constitutional, Cristian Pirvulescu, vor sustine marti, la ora 11:00, o conferinta de presa privind raportul Forumului Constitutional. Crin Antonescu a declarat, marti, ca legea fundamentala a tarii nu este revizuita pentru pentru mandatul unui presedinte, acesta sau altul, al unui premier sau unui guvern, ci se face pe o perioada mai lunga de timp, pentru a raspunde tuturor intrebarilor si pentru a preveni toate formele de criza, de blocaj.

Victor Ponta despre revizuirea Constitutiei: E bina ca procurorii sa ramana magistrati

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, in legatura cu viitoarea revizuire a Constitutiei, ca e bine ca procurorii sa ramana magistrati, adaugand ca am fost de acord sa eliminam acea sintagma care spunea ca procurorii sunt sub autoritatea ministrului Justitiei.

ştiri din Politica

ştiri de la Hotnews

actualitate, 05:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2023 seconds )