Libnet.ro
UNICEF

13:16

LIVEVIDEO Slujba de inviere cu repetitie la Constanta. iPS Teodosie va imparti Lumina de Pasti in aceasta noapte

Hotnews Hotnews,
 LIVEVIDEO Slujba de inviere cu repetitie la Constanta. iPS Teodosie va imparti Lumina de Pasti in aceasta noapte

In aceasta noapte, in bisericile si manastirile din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului se va oficia slujba de inviere, clericii invitand credinciosii sa vina sa primeasca Lumina, desi de la sarbatorile pascale au trecut mai bine de cinci saptamani. Arhiepiscopia Tomisului a publicat pe pagina de Facebook programul noii invieri. continuă pe Hotnews

Credinciosii din Arhiepiscopia Tomisului au inceput Postul Pastelui. iPS Teodosie face Slujba de inviere marti noapte

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a instituit un post bisericesc de trei zile in toata eparhia, urmand ca in noaptea de marti spre miercuri sa oficieze Slujba de inviere. Teodosie a luat decizia, o.

Biserica Ortodoxa, despre invierea 2.0 oficiata de iPS Teodosie: Ceremonia adevarata a avut loc in noaptea de Pasti

Arhiepiscopia Tomisului si conducatorul sau, IPS Teodosie, vor oficia in aceasta seara o noua slujba de inviere, argumentand ca de Pasti credinciosii nu au putut participa. Decizia ierarhului - pe care internautii au numit-o invierea 2. 0 - a starnit discutii aprinse in spatiul public, dar si in Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane BOR).

Credinciosii din Arhiepiscopia Tomisului au intrat din nou in Postul Pastilor. IPS Teodosie ii cheama la impartasanie in asteptarea noii invieri

De duminica, in Arhiepiscopia Tomisului incepe postul bisericesc de trei zile instituit de IPS Teodosie in toata eparhia. in noaptea de 26 spre 27 mai marti spre miercuri), la mizeul noptii, ierarhul va oficia slujba invierii, din nou - intr-o premiera in Biserica Ortodoxa Romana.

Ce spune Biserica Ortodoxa despre decizia fara precedent a IPS Teodosie de a oferi Lumina in aceasta noapte: Este asumata integral doar de ierarh Adevarata slujba a invierii Domnului a fost oficiata in toate bisericile in noaptea de Pasti

Decizia Arhiepiscopiei Tomisului de a oficia in aceasta noapte Slujba de inviere si de a oferi credinciosilor Lumina invierii, la fel ca in noaptea de Pasti, este luata exclusiv in virtutea principiului autonomiei eparhiale si asumata integral doar de ierarh si de acest for bisericesc local, afirma purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Vasile Banescu. Reamintim ca adevarata slujba a invierii Domnului din acest an a fost oficiata in toate bisericile din Patriarhia Romana in noaptea de Pasti, afirma reprezentantul Bisericii Ortodoxe.

inviere cu repetitie la Constanta. Premiera absoluta in istoria Bisericii Ortodoxe Romane

Este inviere cu repetitie la Constanta. Arhiepiscopia Tomisului ofera diseara credinciosilor posibilitatea de a participa la slujba religioasa si de a lua Lumina Sfanta.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 13:16

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2141 seconds )