Libnet.ro
UNICEF

22:45

Masuri in al doispelea ceas pentru a nu pierde fonduri europene

România Liberă România Liberă,
Masuri in al doispelea ceas pentru a nu pierde fonduri europene

Dupa ce a facut rambursari beneficiarilor din banii incasati din privatizare, Executivul a decis ca Trezoreria sa poata imprumuta autoritatile locale pentru finantarea proiectelor europene si plata corectiilor. De asemenea, EximBank va acorda primariilor si firmelor credite pentru cofinantare. continuă pe România Liberă

DNA cerceteaza cum i-a dat Udrea fonduri europene lui Tiriac pentru clubul Stejarii

Elena Udrea a fost ridicata de politisti chiar din locuinta inchiriata in complexul rezidential detinut de Ion Tiriac Directia Nationala Anticoruptie DNA) efectueaza cercetari in cazul plangerii formulate impotriva Elenei Udrea privind folosirea fondurilor europene pentru constructia clubului Stejarii, potrivit datelor furnizate ziarului BURSA, de catre biroul de presa al institutiei. Stejarii Country Club, dezvoltat de Ion Tiriac, se afla in imediata apropiere a complexului rezidential de lux Stejarii, construit de omul de afaceri in zona padurii Baneasa din Capitala. Clubul reprezinta o investitie de circa 18 milioane de euro, din care aproximativ 8 milioane de euro provin din fonduri europene.

EXCLUSIV Autostrada Comarnic - Brasov ar putea sa coste doar 1 miliard de euro si ar putea fi facuta si din fonduri europene. Informatia apare in Master Plan, insa autoritatile au decis sa prelungeasca discutiile pe marginea concesiunii care presupune sa

Traseul autostrazii Comarnic - Brasov a fost revizuit, iar costurile proiectului au fost estimate la doar 1 miliard de euro in ultima varianta din Master Planul de Transport, au explicat pentru HotNews. ro surse apropiate situatiei. In plus, tronsonul este unul eligibil pentru fonduri europene nerambursabile si ar putea fi realizat printr-un mix fonduri europene + buget de stat + imprumuturi de la institutii precum BEI sau BERD, iar costurile finale ale proiectului ar putea fi si mai mici daca s-ar licita intr-o procedura transparenta si care sa asigure o adevarata competitie intre constructori. Desi informatiile se regasesc in Master Plan, autoritatile au decis, sambata, sa mai prelungeasca inca doua luni discutiile cu asocierea Vinci-Strabag-Aktor pe marginea concesiunii Comarnic-Brasov, care presupune un cost de constructie de 1,8 miliarde de euro. Pentru aceasta, statul roman va plati anual cate 325 milioane de euro timp de 26 de ani, adica 8,5 miliarde de euro pentru constructia, operarea si intretinerea celor 53 de km de autostrada.

DNA cerceteaza modul in care Elena Udrea a alocat fonduri europene pentru construirea clubului Stejarii

DNA face cercetari intr-un nou dosar privind modul in care Elena Udrea a alocat fonduri europene pentru construirea clubului Stejarii. Deocamdata, in acest dosar s-a inceput urmarirea penala in rem,.

Singura comuna din Romania cu pista de biciclete. Primaria din Alba a obtinut fonduri europene de 20 milioane euro

Comuna Ciugud din Alba este prima si singura din Romania care are pista de biciclete. Primaria a finalizat recent un proiect privind amenajarea a unei piste destinate biciclistilor cu o lungime de 2 kilometri, investitie realizata din fonduri europene.

Fonduri europene in agricultura pentru tineri. Pasii pe care trebui sa-i faci pentru bani nerambursabili

Ministerul Agriculturii vrea sa incurajeze tinerii sa ramana la tara si sa sa afaca o afacere in domeniul agricol cu fonduri de la Uniunea Europeana.

ştiri din Economie

ştiri de la România Liberă

actualitate, 22:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,259 seconds )