Libnet.ro
UNICEF

10:00

Noul Cod Fiscal: TVA scade anul viitor, CAS din 2018, iar cota unica din 2019

Antena3 Antena3,
Noul Cod Fiscal: TVA scade anul viitor, CAS din 2018, iar cota unica din 2019

Proiectele celor doua Coduri Fiscale care prevad reduceri semnificative de impozite si taxe incepand de anul viitor au fost aprobate de Guvern in aceasta saptamana si publicate, vineri, pe site-ul. continuă pe Antena3

Noul Cod Fiscal: TVA scade anul viitor, CAS din 2018, iar cota unica din 2019

Proiectele celor doua Coduri Fiscale care prevad reduceri semnificative de impozite si taxe. Masurile urmeaza sa se aplice incepand de anul viitor, conform unui comunicat al Ministerului Finantelor Publice.

ANALIZA Cu ce schimbari pleaca la Parlament noul Cod Fiscal

Guvernul a eliminat din noul Cod Fiscal cresterea impozitelor pe locuinte, terenuri si masini, dar lasa la latitudinea primarilor majorarea taxelor locale cu pana la 50%. Concomitent, se vor impozita si locuinta si terenul de sub ea. Iar reducerea CAS se amana pentru 2018.

Guvernul a aprobat noul Cod Fiscal si noul Cod de Procedura Fiscala

Noul Cod Fiscal si Cod de Procedura Fiscala au fost aprobate, miercuri, de Guvern si vor fi transmise Senatului, pentru a fi introduse, la inceputul saptamanii viitoare, pe ordinea de zi a Biroului Permanent.

Ponta: Noul Cod Fiscal scris de Valcov are toate avizele legale

Victor Ponta, premierul Romaniei, au declarat, vineri, ca proiectul noului Cod Fiscal are toate avizele cerute de lege si va intra in vigoare la 1 ianuarie.

DOCUMENT Noul Cod Fiscal: Cele mai importante 40 de modificari in fiscalitate propuse de Guvern

Dupa 3 ani si sub conducerea a 3 ministri, proiectul noului Cod Fiscal a fost aprobat miercuri in sedinta de Guvern, urmand sa fie trimis in Parlament pentru dezbaterile finale. In toti acesti 3 ani, cel care s-a ocupat nemijlocit de proiect a fost secretarul de stat Dan Manolescu, un tehnocrat apreciat in mediul politic. Codul Fiscal rescris cuprinde circa 100 de modificari. Vezi in articol modificarile cu cel mai mare impact asupra firmelor si contribuabililor.

UPDATE Guvernul a aprobat proiectul de Cod Fiscal si proiectul de Procedura Fiscala. Vezi ce prevad cele doua proiecte

Premierul Victor Ponta a anuntat ca miecuri vor fi aprobate in Guvern proiectul de Cod Fiscal si proiectul de Procedura Fiscala. Potrivit unei sinteze prezentate in Guvern, proiectul de Cod Fiscal prevede: reducerea TVA de la 24% la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016, scaderea contributiilor sociale de stat, elimiarea impozitului pe dividende, scaderea cotei unice de la 16% la 14% de la 1 ianuarie 2019, scaderi de accize si eliminarea taxei pe constructii speciale. Toate acestea vor avea un impact negativ asupra veniturilor bugetare de 18,3 miliarde lei in 2016, iar asupra cheltuielilor de 1,6 miliarde lei. Guvernul estimeaza ca in urma aplicarii masurilor se vor recupera 9,4 miliarde de lei, ramanand un impact negativ net de 7,26 miliarde lei. UPDATE Cele doua proiecte au fost aprobate. Vezi documentele atasate.

Guvernul a aprobat proiectul de Cod Fiscal: Vezi care sunt principalele prevederi ale proiectului

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de Cod Fiscal si proiectul de Procedura Fiscala, informeaza HotNews. Premierul Victor Ponta a vorbit, miercuri, despre adoptarea codului fiscal de Guvern si despre.

Ponta sustine ca proiectul noului Cod Fiscal scris de Darius Valcov are toate avizele legale

Victor Ponta, premierul Romaniei, au declarat, vineri, ca proiectul noului Cod Fiscal are toate avizele cerute de lege si va intra in vigoare la 1 ianuarie.

Guvernul a aprobat proiectul noului Cod Fiscal si pe cel al Codului de Procedura Fiscala

Proiectul noului Cod Fiscal si cel al Codului de Procedura Fiscala au fost aprobate, miercuri, de Guvern si vor fi transmise Senatului, pentru a fi introduse, la inceputul saptamanii viitoare, pe ordinea de zi a Biroului Permanent.

Guvernul amana cu un an, in noul proiect de Cod Fiscal, reducerea CAS, anuntand 2018 in loc de 2017

Cotele de contributii de asigurari sociale la angajat, de la 10,5% la 7,5%, si la angajator, de la 15,8% la 13,5%, nu vor mai scadea din ianuarie 2017, cum era prevazut in proiectul din luna februarie, ci de la 1 ianuarie 2018, conform noului proiect prezentat miercuri de Guvern, citat de Mediafax. In proiectul prezentat in urma cu o luna, reducerea acestor contributii de asigurari sociale era prevazuta sa fie aplicata incepand cu anul 2017.

ştiri din Economie

ştiri de la Antena3

actualitate, 10:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2207 seconds )