Libnet.ro
UNICEF

01:05

Noul Guvern. Cine este Adrian Curaj, propunerea lui Dacian Ciolos la Ministerul Educatiei

Adevărul Adevărul,
Noul Guvern. Cine este Adrian Curaj, propunerea lui Dacian Ciolos la Ministerul Educatiei

Adrian Curaj este propunerea lui Dacian Ciolos pentru portofoliul Educatiei. Membrii Guvernului propus de Ciolos vor fi audiati luni in cadrul Parlamentului, urmand ca marti paralamentarii sa voteze investirea lor in functie. continuă pe Adevărul

Cine este Adrian Curaj, ministrul propus al Educatiei

Adrian Curaj 57 de ani) este propunerea lui Dacian Ciolos la functia de ministru al Educatiei. Director general al UEFISCDI, institutia care imparte pe baza de competitii banii alocati cercetarii de catre guvern si aflata sub asediul comisiei de invatamant din Senat condusa de Ecaterina Andronescu care incearca sa o desfiinteze sau reorganizeze de mai bine de 1 an, Adrian Curaj este profesor la Automatica - Politehnica Bucuresti, a fost consultant al Bancii Mondiale, UNESCO si Comisei Europene pentru realizarea de studii pe politici in stiinta si inovare si este membru al Comitetului de Conducere al Comisiei Fulbright.

Noul Guvern. Cine este Marius Raul Bostan, ministrul propus pentru Societatea Informationala

Marius Raul Bostan, ministrul propus pentru Societatea Informationala in noul Guvern condus de Dacian Ciolos este fost membru PNT-CD, fondator al VMB Partners si membru in CA al Telekom.

Noul Guvern. Cine este Victor Vlad Grigorescu, propus pentru Energie

Propunerea pentru functia de ministru al Energiei este Victor Grigorescu 39 ani), actual membru in Consiliul de Administratie al Elctrica, functie pe care o ocupa de circa un an.

Noul Guvern. Cine este Anca Paliu Dragu, ministrul propus pentru Finante

Anca Paliu Dragu, economist in cadru Directoratului general de economie si finante al Comisiei Europene, care a lucrat in cadrul biroului local al FMI, dar si la BNR, este propunerea premierului desemnat Dacian Ciolos pentru functia de ministru al Finantelor Publice.

Noul Guvern. Cine este Andrei Baciu, ministrul propus la Sanatate: Am lucrat Franta si am o imagine proaspata a ce se intampla in sistemul romanesc

Doctorul Andrei Baciu, propunerea premierului Dacian Ciolos pentru portofoliul Sanatatii, este chirurg si si-a desfasurat activitatea in Franta. in momentul in care a revenit in Romania, Andrei Baciu a preluat coordonarea unei campanii, Drepturile Pacientilor, demarata de europarlamentarul Cristian Busoi, fostul sef al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate CNAS).

Noul Guvern. Cine este Achimas-Cadariu Patriciu, ministrul propus la Sanatate, dupa ce Andrei Baciu a fost retras de premierul Dacian Ciolos

Doctorul Achimas-Cadariu Patriciu este medic primar ginecolog, suprespecializat in ginecologie oncologica si chirurgie oncologica. Medicul a finalizat un masterat in oncologie la Universitatea Ulm din Germania si este doctor in stiinte medicale, fiind si cadru didactia la UMF Cluj.

Noul Guvern. Cine este Petre Toba, propus pentru sefia Ministerului Administratiei si Internelor

Chestorul Petre Toba 51 de ani), propus de premierul ales Dacian Ciolos la conducerea Ministerului de Interne, este inspectorul general al Politie Romane, functie cu rang de secretar de stat in cadrul Ministerului de Interne. A intrat in Politie in anul 1990, imediat dupa Revolutie, iar din 2012 este seful Politiei Romane. La inceputul anului i s-a atras atentia ca a crescut numarul politistilor cu functii importante cercetati pentru coruptie.

Noul Guvern. Cine este Ana ClaudiaMoarcas, propusa la Ministerul Muncii

Claudia-AnaMoarcas, propusa la conducerea Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, este profesor universitar, doctor in Drept, specializata in dreptul muncii, a fost adjunct al Avocatului Poporului si director general in Ministerul de Externe.

Noul Guvern. Cine este Elisabeta Lipa, propusa ministru al Tineretului si Sportului

Elisabeta Lipa, propusa de premierul desemnat Dacian Ciolos pentru postul de ministru al Tineretului si Sportului, este presedinte al Federatiei de Canotaj si al CS Dinamo Bucuresti, vicepresedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, dar si cea mai buna canotoare a secoului XX, titlu conferit de forul international de profil.

Noul Guvern. Cine este Dan Costescu, ministrul propus pentru Transporturi

Dan Marian Costescu, nominalizat pentru portofoliul de la Transporturi, este, din luna martie, directorul general al Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA, iar anterior a lucrat pentru companii private sau de stat, din Romania si Europa, din domenii precum industrie sau exploatare feroviara. Summary.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2574 seconds )