Libnet.ro
UNICEF

20:30

Oug 1152023

Libnet Ro
Surpriza fiscala neplacuta pe care Finantele le-o fac firmelor: prevederea legata de TVA care asteapta sa intre in vigoare

Surpriza fiscala neplacuta pe care Finantele le-o fac firmelor: prevederea legata de TVA care asteapta sa intre in vigoare

O prevedere a trecut neobservata la inceputul acestui an, fiind introdusa prin Ordonanta Trenulet OUG 1152023, art. LIII, pct. 116) si va intra in vigoare dupa ce Romania va obtine o derogare de la Consiliul UE, lucru pe care inca il asteapta. Dupa ce va sosi, se va aplica repede.

Taxarea concediilor medicale: Ce arata OUG publicata in Monitorul Oficial si cele doua proceduri

Guvernul a modificat in final taxarea concediilor medicale prin OUG 342024, dupa ce anul trecut a decis acest lucru prin OUG Trenulet 1152023). Consultantul fiscal Adrian Benta a facut o scurta analiza a acestui act normativ, ce a aparut saptamana trecuta in Monitorul Oficial.

Rosia Montana - castig miraculos; Schengen aerian si maritim; Iohannis vrea sefia NATO

Decidentii politici de la Bucuresti au continuat, in ultima luna a primului trimestru al anului curent, sa adopte hotarari privind prelungirea unor masuri de plafonare a preturilor si sa dilueze dispozitiile legii 2962023 si OUG 1152023 privind reducerea cheltuielilor in sectorul public, adoptand mai multe acte normative si memorandumuri prin care au operat cresteri salariale si au permis noi angajari la stat.

Speta Ilie si Vasile in viata reala Antreprenorii nu stiu ce sa faca: vor sa ramana la impozitarea microintreprinderilor, dar legea nu e clara

Legislatia in privinta asocierilor dintre firme introdusa prin OUG 1152023) pentru a ramane la impozit pe venit incurca antreprenorii. HotNews. ro scria in urma cu aproximativ doua saptamani despre o speta, Ilie si Vasile care au doua firme, iar cei doi ar putea in final sa se dea in judecata pentru a-si pastra calitatea de microintreprinderi. Ba chiar ar putea sa se judece cu ANAF.

Oana Toiu (USR): PSD si PNL vor desfiintarea taxei pe boala, pe care ei au creat-o, doar in declaratii. Ce vedem la vot e ca nu au nicio intentie reala de a elimina aceasta taxa (VIDEO)

Deputata USR Oana Toiu sustine ca PSD-istii si PNL-istii mint cand spun ca vor sa desfiinteze asa-numita taxa pe boala, pe care tot ei au introdus-o. in fapt, voturile lor din Parlament demonstreaza contrariul. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii News Pass, moderata de Laura Chiriac pe B1 TV, in contextul in care senatorii PSD si PNL din Comisiile de Buget-Finante, respectiv Munca si Protectie Sociala au adoptat un raport comun de respingere a initiativei legislative a USR care prevede eliminarea acestei taxe. Iar la Camera Deputatilor, legea de aprobare a OUG 1152023 cu amendamentul care elimina taxa pe boala zace intr-un sertar.

Amenzi de pana la 30.000 lei pentru ONG-uri daca nu depun o noua declaratie

ONG-urile care au beneficiat de sponsorizari din impozitul pe venit al persoanelor fizice trebuie sa depuna o declaratie cu sumele de trezorerie de care au beneficiat. Un ordin al Ministerului Finantelor 3702024) prevede formatul acelei declaratii ce a fost reglementata prin Ordonanta trenulet OUG 1152023). Consultantul fiscal Adrian Benta a studiat acel act normativ.

Cum ajungi ca PFA sa platesti CASS de 1.980 lei, desi nu ai niciun venit ori esti pe pierdere sau ai inchis afacerea

Odata cu Ordonanta trenulet, OUG 1152023 din decembrie, se schimba regulile jocului in ceea ce priveste contributia de asigurari de sanatate CASS), incepand cu veniturile la activitati independente din anul 2024.

Ordonanta trenulet nu a ratat nici obligatiile financiar-contabile, aducand majorari substantiale ale amenzilor

Amenzile pentru nerespectarea obligatiilor financiar-contabile de catre companii au crescut considerabil, in unele cazuri chiar dublandu-se, dupa modificarile aduse la Legea nr. 821991 Legea contabilitatii) de Ordonanta trenulet OUG nr.

Amenzi firme 2024: Ordonanta trenulet a dus la dublarea penalizarilor

Amenzile pentru nerespectarea obligatiilor financiar-contabile de catre companii au crescut considerabil, in unele cazuri chiar dublandu-se, dupa modificarile aduse la Legea nr. 821991 Legea contabilitatii) de Ordonanta trenulet OUG nr.

Ordonanta trenulet nu a ratat nici obligatiile financiar-contabile, aducand majorari substantiale ale amenzilor

Amenzile pentru nerespectarea obligatiilor financiar-contabile de catre companii au crescut considerabil, in unele cazuri chiar dublandu-se, dupa modificarile aduse la Legea nr. 821991 Legea contabilitatii) de Ordonanta trenulet OUG nr.

Antreprenorii nu stiu ce sa plateasca in aprilie Ministerul Finantelor trebuie sa decida daca recomanda divortul persoanelor casatorite

La finalul anului trecut, prin OUG Trenulet 1152023), s-au adus modificari in privinta microintreprinderilor, dupa ce in toamna au mai fost introduse unele modificari prin Legea noilor taxe si a introducerii unora noi L2962023). Problema intreprinderilor legate nu a fost rezolvata, desi am intrat in luna martie. Nu exista nici macar un document oficial care sa spuna, de exemplu in cazul persoanelor casatorite, daca recomanda divortul.

Un plin la masina ne costa cu 20 de lei mai mult, intr-o singura luna. Data la care se anunta o noua scumpire a carburantilor

Din luna ianuarie 2024 s-a aplicat cresterea accizelor la carburant, prevazuta de OUG 1152023.

Senatul a eliminat impozitarea de 10% pe concediile medicale

Plenul Senatului a adoptat, luni, cu amendamente, OUG 1152023 privind unele masuri fiscal-bugetare, fiind eliminata taxarea cu 10% a concediilor medicale.

Senatorii elimina din ordonanta guvernului impozitarea cu 10% a concediilor medicale (comisii)

Comisiile de munca si de buget ale senatului au decis luni eliminarea impozitarii cu 10% a concediilor medicale, masura impusa printr-o ordonanta de guvern OUG 1152023) la jumatatea lui decembrie anul trecut.

Propuneri de derogari de la impozitarea concediului medical

Impozitarea cu 10% a concediului medical, masura introdusa prin OUG 1152023, este contestata de unii lideri ai coalitiei de guvernare care doresc sa elimine pentru anumite categorii de pacienti, printr-o modificare legislativa, aceasta taxare.

Noi reguli pentru veniturile din chirii in 2024. Ce trebuie sa stie toti cei care au dat spre chirie spatii sau locuinte

Incepand cu anul 2024, veniturile din chirii vor fi supuse unor reglementari fiscale noi, conform ultimelor modificari introduse prin OUG 1152023. Exista noi reguli pentru veniturile din chirii in 2024 pe care toti cei care dau in chirie spatii sau locuinte trebuie sa le stie. Reguli noi pentru persoanele care inchiriaza Daca veniturile din chirii .

UNBR cere sesizarea CCR, in cazul blocarii activitatii instantelor

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania UNBR) cere autoritatilor competente sa sesizeze Curtea Constitutionala in legatura cu OUG 1152023, prin care Guvernul a decis amanarea platii drepturilor salariale castigate de personalul bugetar sau plata in transe pentru anumite categorii de functionari publici.

Ce trebuie sa stii despre amenzile de la e-Factura. Explicarea unor neclaritati aparute in spatiul public

Pentru ca am vazut ca sunt neclaritati, zic sa clarificam putin cum e cu amenzile la e-Factura pentru ca avem doua acte normative care le reglementeaza: Legea 2962023 si OUG 1152023.

Este impozabila garantia daca o firma inchiriaza un spatiu de la o persoana fizica? Ce spun specialistii

Legislatia s-a complicat in 2024 in privinta firmelor care inchiriaza spatii de lucru de la persoane fizice. Acestea trebuie sa plateasca impozitul pe venit in locul proprietarului. Asta pentru ca Guvernul Ciolacu, prin Ordonanta trenulet OUG 1152023) a mutat plata in sarcina chiriasului deoarece vrea banii anul acesta.

Modificari fiscale majore pentru persoanele fizice care obtin venituri din chirii, conform OUG 1152023

In cautarea celor mai bune modalitati prin care pot sa-si multiplice economiile, tot mai multi romani se gandesc la investitii prin achizitionarea de proprietati imobiliare, cu scopul de a le inchiria ulterior pentru a obtine un venit stabil si previzibil. Aceasta optiune este perceputa drept foarte sigura si chiar poate fi profitabila pe termen lung. Exista si cazuri in care investitorii apeleaza la imprumuturi si credite, ratele bancare fiind platite tocmai din veniturile generate de inchiriere, urmand ca dupa stingerea datoriei investitorii sa devina proprietari.

actualitate, 20:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2152 seconds )