Libnet.ro
UNICEF

01:05

Oug 272022

Libnet Ro
Guvernul a eliminat taxa pe soare: Capacitatea de productie a prosumatorilor a depasit Centrala Cernavoda

Guvernul a eliminat taxa pe soare: Capacitatea de productie a prosumatorilor a depasit Centrala Cernavoda

Guvernul a adoptat joi Ordonanta pentru modificarea si completarea OUG 272022 prin care elimina taxa pe soare pentru prosumatori.

Furnizorii preconizeaza cresterea termenelor de decontare a statului privind compensarea facturilor de energie

Temerea reprezentantilor companiilor de furnizare a energiei are la baza un text din proiectul de act normativ prin care Guvernul doreste sa modifice pana la 1 aprilie OUG 272022 privind compensarea si plafonarea *Potrivit draftului de act normativ, decontarea facturilor respective se va face in limita fondurilor disponibile.

Modificari importante privind plafonarea pretului la energie. Ce se intampla cu taxa pe soare

Ministerul Energiei a lansat in dezbatere un proiect pentru modificarea OUG 272022 privind plafonarea preturilor la energie, printre altele fiind psopusa si eliminarea taxei pe soare.

Statul propune o perioada de tranzitie pentru eliminarea plafonarii la energie

Ministerul Energiei a lansat in dezbatere publica modificarea OUG 272022 privind plafonarea preturilor la energie, obiectivele fiind un pret corect pe facturile romanilor, in contextul scaderii preturilor la energie electrica si gaze naturale, si.

Modificari majore in legislatia pe energie: De la reducerea plafoanelor la energie si gaze pana la eliminarea taxei pe soare

In conditiile in care plafoanele la electricitate si gazele naturale nu mai au nicio legatura cu realitatea din piata, asa cum HotNews. ro a demonstrat in nenumarate randuri, Ministerul Energiei a pus in dezbatere publica un proiect de modificare a OUG 272022 privind schema de subventionare a preturilor. La o prima vedere, in ceea ce priveste plafoanele, sunt facute modificari in sensul reducerii lor. Pe de alta parte, este prelungita perioada de aplicare a schemei de plafonare-compensare, ceea ce inseamna pe scurt: subventii mai mici, dar aplicate pe o perioada mai lunga la operatorii de pe piata energiei.

Electrica, inca o companie cu profit mai mare in urma crizei energetice Castigul din 2023 a crescut cu 11%, desi are mai putini clienti

Grupul Electrica, distribuitor si furnizor de energie, a anuntat joi un profit net 620,4 milioane lei in 2023, in crestere cu 11% fata de anul precedent. Castigurile au fost mai mari in ciuda faptului ca i-a scazut portofoliul de clienti si, implicit, cantitatea de energie furnizata. Mai mult, Electrica precizeaza ca mai are de recuperat o subventie de 1,9 miliarde de lei de la statul roman, in baza schemei de plafonare-compensare a preturilor, reglementata prin OUG 272022.

Romgaz, alta companie de stat care a avut de castigat de pe urma crizei energetice Profit cu 10% mai mare in 2023

Prevederile OUG 272022 privind schemele de plafonare - compensare impuse de Guvern s-au dovedit a fi profitabile pentru producatorul de gaze Romgaz. Compania a anuntat pentru 2023 un profit de 2,81 miliarde lei, cu 10% mai mare decat in anul precedent, potrivit unui raport preliminar pe 2023. in 2022, in plina criza energetica, cresterea a fost de 32,8%. Castigurile au fost obtinute in ciuda unei productii de gaze mai scazute si a unei cifre de afaceri mult diminuate.

Legislatia privind plafonarea preturilor la energie ar putea fi modificata. Burduja: incercam sa scadem si mai mult facturile

Ministerul Energiei are in analiza cateva optiuni de modificare a OUG 272022 privind schema de plafonare - compensare, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

EXCLUSIV Legislatia privind plafonarea preturilor la energie va fi modificata, in sfarsit, in urma scaderilor de pe burse Ministerul Energiei analizeaza cateva optiuni

Sunt in analiza cateva optiuni de modificare a OUG 272022 n. red. privind schema de plafonare - compensare), se arata intr-un raspuns al Ministerului Energiei transmis la solicitarea HotNews. ro. Aceasta modificare ar putea avea loc in contextul in care cotatiile de pe pietele spot europene, atat la gaze, cat si la electricitate, au scazut foarte mult in ultimele luni, ajungand sa fie chiar si sub plafoanele impuse de Guvernul Romaniei. HotNews. ro a atras atentia asupra faptului ca aceste plafoane au ajuns sa fie prea mari, ca nu mai sunt de actualitate, nefiind corelate cu evolutia pietei, si ca incurajeaza cresterea artificiala a preturilor.

Romania are cea mai costisitoare schema de plafonare a preturilor la energie din UE, insa a uitat sa o notifice si la Comisia Europeana Care ar putea fi consecintele

Romania nu a notificat Comisia Europeana asupra schemei de plafonare compensare a preturilor la energie electrica si gaze naturale, prevazuta de OUG 272022, chiar daca aceasta vizeaza si consumatorii industriali, pentru care s-ar putea considera ajutor de stat. Potrivit unor surse HotNews. ro, acest lucru ar putea deveni o problema, deoarece, daca s-ar sesiza Comisia Europeana, s-ar putea ajunge la sanctiuni mari, inclusiv la obligarea statului de a recupera sumelor alocate pentru subventionarea preturilor la consumatorii industriali, adica peste 12 miliarde lei.

ANRE anunta ca a amendat trei mari furnizori de energie cu 18 milioane de lei, dar refuza sa spuna care sunt acestia Motivul sanctiunii: Afaceri incorecte cu energie la pret plafonat

Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei ANRE), George Niculescu, a anuntat joi ca institutia pe care o conduce a sanctionat cu 18 milioane de lei trei mari furnizori de energie, care nu ar fi respectat prevederile OUG 272022 privind schema de plafonare- compensare. Mai exact, ar fi achizitionat energie la pret plafonat mai mult decat aveau nevoie pentru consumatorii din portofoliul lor, iar cantitatile in plus le revindeau pe alte piete. intrebat insistent de catre presa care sunt acesti furnizori, George Niculescu a refuzat sa spuna, aceasta chiar daca a facut intr-o conferinta de presa anuntul privind amenzile.

Ensys Renewable Solutions: 2023 va fi anul tranzitiei IMM-urilor catre energia regenerabila

Criza energetica pe care Romania, Europa si chiar intreaga lume o traverseaza ne arata ca statele trebuie sa adopte o noua paradigma in ceea ce priveste productia si consumul de energie. Provocarile anului trecut ne-au facut sa vorbim despre saracia energetica si despre consumatorii vulnerabili. in fata valului de scumpiri pe piata energiei electrice, atat cetatenii cat si firmele au tremurat de teama incapacitatii de a-si plati facturile. Schemele de plafonare a pretului energiei electrice pentru consumatorii casnici, dar si pentru companii - prin OUG 272022, au dat timp consumatorilor sa regandeasca modul in care trebuie sa isi adapteze consumul si chiar sa isi produca energia.

ANRE a aprobat decontarea a 10,8 miliarde lei catre furnizorii de energie. Cate cereri au fost respinse

ANRE a verificat si transmis spre decontare de la bugetul statului, pentru furnizorii de energie, conform OUG 1182021 si OUG 272022, o suma de peste 10,8 miliarde lei.

ANRE a aprobat decontarea a 7,7 miliarde lei catre furnizorii de energie. Cate cereri au fost respinse

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei ANRE) a verificat si transmis spre decontare, in conformitate cu OUG 272022, o suma de peste 7,7 miliarde lei, anunta institutia.

Suma totala verificata de ANRE a depasit 7,7 miliarde de lei

Suma totala verificata de ANRE si transmisa spre decontare in conformitate cu OUG 272022 a depasit 7,7 miliarde de lei.

ANRE a transmis spre decontare o suma de peste 7,6 miliarde lei

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei ANRE) a verificat si transmis spre decontare, in conformitate cu OUG 272022, o suma de peste 7,6 miliarde lei.

ANRE a aprobat decontarea a 7,3 miliarde lei catre furnizorii de energie. Cate cereri au fost respinse

ANRE a verificat si transmis spre decontare, in conformitate cu OUG 272022, o suma de peste 7,3 miliarde lei, anunta reprezentantii institutiei.

ANRE a aprobat decontarea a 6,7 miliarde lei catre furnizorii de energie. Cate cereri au fost depuse

Suma totala verificata de Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie ANRE) si transmisa spre decontare in conformitate cu OUG 272022 a depasit 6,7 miliarde lei.

ANRE a avizat plata a 6,7 miliarde de lei catre furnizorii de energie

Suma totala verificata de Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie si transmisa spre decontare in conformitate cu OUG 272022 a depasit 6,7 miliarde lei, in crestere de la 6,2 miliarde de lei, suma prevazuta in raportarea ANRE din 17 noiembrie.

ANRE a avizat plata a 6,2 miliarde de lei catre furnizorii de energie pentru decontarea facturilor

Suma totala verificata de Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie si transmisa spre decontare in conformitate cu OUG 272022 a depasit 6,2 miliarde lei, potrivit unui comunicat al ANRE, citat de Agerpres.

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2083 seconds )