Libnet.ro
UNICEF

01:05

Petre Roman, declaratii in exclusivitate despre Mineriada din 1990

Antena3 Antena3,
Petre Roman, declaratii in exclusivitate despre Mineriada din 1990

Petre Roman, prim-ministru al Romaniei in timpul Mineriadei din 1990, a vorbit la QA cu Alessandra Stoicescu despre rolul sau in respectivele evenimente si despre ce s-a intamplat in 13 - 15 iunie,. continuă pe Antena3

Congresul PSD a condamnat comunismul si violentele de la Mineriada din 1990

Peste 4. 000 de social-democrati adunati duminica la Congres au condamnat simbolic, ridicandu-se in picioare, dictatura comunista, dar si violentele de la Mineriada din 1990, la comanda lui Liviu Dragnea, actualul presedinte PSD, potrivit hotnews. ro.

Trebuie sa aflam adevarul despre operatiunea din 1990, condusa de guvernul Romaniei

Marian Munteanu, coordonatorul demonstratiilor studentesti anticomuniste din Piata Universitatii, din anii 1990, terminate in mod violent prin interventia minerilor, sub guvernarea lui Petre Roman si presedintia lui Ion Iliescu, a declarat ieri ca trebuie clarificate datele si faptele acelor zile.

UPDATE O realizatoare Digi 24 l-a intrebat pe Marian Munteanu, care a stat in coma 4 zile dupa ce un miner a incercat sa il decapiteze, daca a fost in Piata Universitatii la Mineriada din 1990

Oana Zamfir, realizatoarea emisiunii Romania 24 de la Digi24, l-a intrebat pe Marian Munteanu, fostul lider al studentilor in timpul Mineriadei din 1990, daca a fost si el in piata Universitatii, in acea perioada, cand au venit minerii. Amintim ca Marian Munteanu, simbol al Pietei Universitatii, a stat in coma timp de patru zile in 1990 dupa ce Denes Domokos, sef de tura la mina Livezeni, a incercat sa-l decapiteze cu o secure, noteaza Reporter Virtual.

Alina Gorghiu: Aducerea in fata justitiei a celor vinovati de mineriada din 1990 reprezinta o reparatie obligatorie

Copresedintele PNL Alina Gorghiu sustine ca mineriada din 1990 a umbrit inceputurile democratiei, cunoasterea adevarului si aducerea in fata justitiei a celor vinovati fiind reparatii obligatorii intr-un stat de drept, potrivit unui mesaj postat pe pagina personala de Facebook a liderului liberal.

Figurile istorice Petre Roman, Victor Stanculescu si Gelu Voican Voiculescu, la mana nou venitului Klaus Iohannis

Procurorul General al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat ieri Presedintelui Romaniei declansarea procedurilor pentru formularea cererii de urmarire penala fata de Petre Roman, Victor Atanasie Stanculescu si Gelu Voican Voiculescu sub aspectul savarsirii infractiunii contra umanitatii, in perioada in care acestia aveau calitatea de ministri, in dosarul Mineriada din iunie 1990, conform unui comunicat de presa.

Dosar Mineriada: PICCJ cere aviz pentru urmarirea penala a lui Petre Roman si Athanasie Stanculescu

Procurorul general al Parchetului instantei supreme cere presedintelui declansarea procedurilor pentru formularea cererii de urmarire penala pentru Petre Roman, Victor Athanasie Stanculescu si Gelu Voican Voiculescu, in dosarul Mineriadei, pentru.

Cum ti-a schimbat viata mineriada din 13 - 15 iunie 1990?

Mineriada din 13 - 13 iunie 1990, pentru care fostul presedinte Ion Iliescu este azi pus sub acuzare pentru infractiuni contra umanitatii, s-a soldat cu 4 morti, aproape o mie de raniti si scoaterea Romaniei de pe hara Europei civilizate pentru multi ani. Acum mai bine de 25 de ani a avut loc primul mare val de plecari din tara dupa caderea lui Ceausescu, cauzat de violentele din tara si pierderea sperantei ca Romania a scapat cu adevarat de comunism. Multi au plecat, altii au ramas, dar viata lor a fost direct afectata pe termen lung. HotNews. ro invita cititorii HotNews. ro sa-si povesteasca propria experienta. Cum ti-au influentat viata evenimentele din iunie 1990? In ce fel te-au marcat in mod direct, ce decizii ai luat atunci, in ce mod ti-a influentat viata mineriada lui Iliescu? .

De ce este importanta judecarea lui Ion Iliescu pentru mineriada din 90, chiar si dupa 25 de ani

Punerea sub acuzare a fostului presedinte, Ion Iliescu, reprezinta primul pas inainte de trimiterea in judecata. Vor mai trece cativa ani pana la o sentinta definitiva. Daca vom ajunge aici, Romania se va putea desparti in sfarsit de un moment tenebros din istoria ei recenta: mineriada din 13 - 15 iunie 1990, soldata cu patru morti si aproape o mie de raniti. Nu putem merge mai departe ca natie lasand trecutul in ceata iar pe vinovati liberi sa intre in istorie ca niste eroi care au salvat democratia sau, in cel mai bun caz, cu statut incert.

Liderul demonstratiei studentesti de la Mineriada din 90, intrebat daca se afla in Piata Universitatii

Oana Zamfir, realizatoarea emisiunii Romania 24, de pe postul de televiziune Digi24, il avea in direct in aceasta dimineata prin telefon pe Marian Munteanu, fostul lider al studentilor in timpul Mineriadei din 1990.

Petre Roman, despre dosarul Mineriadei: Nu stiu exact ce se intampla

Fostul premier, Petre Roman a declarat, miercuri, dupa ce Ion Iliescu si Virgil Magureanu au fost pusi sub acuzare in dosarul Mineriadei ca nu doreste sa se implice si nici sa comenteze cazul deoarece nu cunoaste dosarul .

ştiri de la Antena3

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2091 seconds )