Libnet.ro
UNICEF

14:45

Povestea unui supravietuitor al Holocaustului salbatic din Transnistria

Adevărul Adevărul,
Povestea unui supravietuitor al Holocaustului salbatic din Transnistria

Nu le e clar multora pe 27 ianuarie - ziua care marcheaza eliberarea lagarului de concentrare nazist de la Auschwitz si totodata comemoreaza victimele Holocaustului - ce este, oare, mai rau: Sa mori gazat la Auschwitz? Sa fii ucis prin infometare in Transnistria? Iata intrebari care n-au raspuns. Si nici n-ar trebui puse. continuă pe Adevărul

Ion Iovcev, un profesor in transeele limbii romane din Transnistria.

Acuzat de nesupunere in fata unui stat care nu exista, chemat la judecata chiar in prima zi de Craciun, anul trecut, bombardat si-n ultimele doua saptamani cu citatii batjocoritoare, la termene care deja trecusera, iata ce i se intampla, de o luna incoace, profesorului Ion Iovcev, directorul Liceului Lucian Blaga din Tiraspol. Devine pe zi ce trece tot mai clar ca Ion Iovcev a devenit o tinta pentru regimul separatist din asa-zisa republica Nistreana. Cel mai recent exemplu s-a .

Chisinaul si Tiraspolul au convenit sa inspecteze situatia scolilor romanesti din Transnistria

Grupurile de lucru de la Chisinau si Tiraspol, in domeniul educatiei, au ajuns luni la un acord privind inspectarea in comun a situatiei scolilor cu predare in limba romana din stanga Nistrului, relateaza agentia Novosti Pridnestrovia, in pagina electronica.

Chisinaul si Tiraspolul vor inspecta situatia scolilor romanesti din Transnistria

Grupurile de lucru de la Chisinau si Tiraspol, in domeniul educatiei, au ajuns ieri la un acord privind inspectarea in comun a situatiei scolilor cu predare in limba romana din stanga Nistrului, conform presei internationale.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 14:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,235 seconds )