Libnet.ro
UNICEF

16:30

Premierul Republicii Moldova cere la ONU retragerea trupelor ruse din Transnistria

România Liberă România Liberă,
Premierul Republicii Moldova cere la ONU retragerea trupelor ruse din Transnistria

Premierul Republicii Moldova, Valeriu Strelet, a reiterat la ONU pozitia Chisinaului privind situatia din Transnistria, insistand asupra retragerii trupelor ruse si desfasurarii in regiune a unei misiuni civile internationale. continuă pe România Liberă

VIDEO Retragerea trupelor ruse din stanga Nistrului, subiect amintit de Strelet la ONU

Republica Moldova isi mentine pozitia privind necesitatea retragerii fortelor militare si a munitiilor rusesti de pe teritoriul tarii, in conformitate cu angajamentele internationale si prevederile constitutionale. in discursul rostit de la tribuna ONU, premierul Valeriu Strelet a vorbit despre solutionarea conflictului transnistrean prin identificarea unui statut special, cu respectarea integritatii si suveranitatii Republicii Moldova.

Premierul Republicii Moldova, Valeriu Strelet, confundat cu presedintele rus Vladimir Putin la Adunarea Generala a ONU

Premierul Republicii Moldova, Valeriu Strelet, a fost confundat cu presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, atunci cand a fost intampinat de staff-ul tehnic de la sediul ONU si escortat in sala de festivitati, cu ocazia ceremoniei de deschidere a celei de-a 70-a reuniuni a Adunarii Generale a Natiunilor Unite, la New York, relateaza marti postul de radio Vocea Basarabiei.

Economia africana a Republicii Moldova alunga investitorii

Ecocomia Republicii Moldova este tot atat de dezvoltata ca cea din Burkina Faso, Botswana, Filipine sau India, iar investitorii sustin ca afacerile le sunt inghitite de coruptie, birocratie sau taxe. Expertii sustin ca nu se asteapta o imbunatatire a pozitiei Republicii Moldova in clasamentul competitivitatii economice din cauza lipsei unor politici din partea guvernarii, care alunga investitorii din tara.

Romania va aloca, totusi, cele 150 de milioane de euro Republicii Moldova

Creditul de 150 de milioane de euro acordat de catre Romania in conditii avantajoase va fi, totusi, alocat Republicii Moldova. Guvernul de la Bucuresti a aprobat astazi o decizie in acest sens.

Valeriu Strelet a plecat in SUA unde va discuta cu conducerea ONU si FMI

Premierul Republicii Moldova, Valeriu Strelet, va avea o intrevedere cu secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite ONU), Ban Ki-moon, dar si cu conducerea Fondului Monetar International FMI). Discutiile vor avea loc in SUA.

Putin cere permisiunea Consiliului Federatiei ruse de a folosi fortele armate in strainatate

Camera superioara a Parlamentului rus va dezbate, miercuri, cu usile inchise, o cerere a presedintelui Rusiei, Vladimir Putin, de a permite folosirea fortelor armate ruse in strainatate.

Saisprezece la suta din populatia Republicii Moldova are peste 60 de ani

La inceputul anului 2015, in Moldova locuiau peste 570 de mii de persoane in varsta, adica 16% din numarul total al populatiei. 58% din varstnici locuiesc in mediul rural. Fiecare a treia persoana este cu varsta cuprinsa intre 60-64 ani, iar 13,4% sunt persoanele care au depasit varsta de 80 ani, transmite IPN.

Romania ar putea sa nu acorde Republicii Moldova imprumutul de 150 mln de euro

Republica Moldova nu va putea beneficia de imprumutul de 150 de milioane de euro, promis de Guvernul de la Bucuresti, pana nu va semna Memorandumul cu FMI, crede presedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, transmite IPN.

Aurescu vrea sprijin din SUA pentru independenta energetica a Romaniei si Republicii Moldova

Americanii ne vor ajuta sa exploatam zacamintele din Marea Neagra, iar o parte dintre hidrocarburile ce vor fi extrase de aici vor fi apoi exportate in Republica Moldova, pentru a reduce dependenta Basarabiei de Gazprom.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 16:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1965 seconds )