Libnet.ro
UNICEF

01:05

Pretul petrolului scade in continuare. Motivele: Situatia din Grecia, aprecierea dolarului si mentinerea politicilor in Arabia Saudita dupa decesul suveranului

Hotnews Hotnews,
 Pretul petrolului scade in continuare. Motivele: Situatia din Grecia, aprecierea dolarului si mentinerea politicilor in Arabia Saudita dupa decesul suveranului

Pretul barilului de petrol a scazut luni atat ca urmare a incertitudinii provocate de situatia din Grecia unde reamintim ca extrema stanga a castigat alegerile), dar si ca efect al aprecierii dolarului si a supra-ofertei mondiale. In jurul orei 13,45 ora Romaniei, barilul de titei Brent extras din Marea Nordului petrolul Brent este de fapt un amestec de diferite feluri de titei extrase din 19 zacaminte din Marea Nordului, cu continut de 0,37% sulfuri) cu livrarea in martie se tranzactiona la 48. 10 dolari pe bursa din Londra, in scadere cu circa 69 de centi fata de vineri. Pe New York Mercantile Exchange Nymex), un baril de light sweet crude WTI) cu aceeasi scadenta a pierdut 52 de centi, ajungand la 45. 07 dolari. continuă pe Hotnews

Pretul petrolului scade in SUA, dupa decesul regelui

Pretul futures al petrolului brut a scazut vineri, pe piata din New York, in baza speculatiilor potrivit carora decesul regelui Abdullah al Arabiei Saudite nu va genera o modificare a strategiei celui mai mare exportator mondial de titei.

Economisti romani fata in fata cu situatia din Grecia. Ar putea fi afectat cursul leului de victoria stangii radicale in alegeri?

Iinvestitorii au ramas mai degraba neutri, fiind anesteziati si de programul de injectie de lichiditate demarat de BCE. In plus, faptul ca Syriza va putea guverna doar in coalitie cu un partid mai moderat da sperante pentru o abordare mai pragmatica a datoriei externe a Greciei, odata ce emotiile caracteristice perioadei electorale se vor modera. In acest fel, temerile legate de un conflict deschis cu creditorii Greciei nu ar duce la un conflict deschis, facand iesirea Greciei din zona euro putin probabila, explica pentru Hotnews economistul sef al BCR, Radu Craciun.

Euro coboara la cel mai redus nivel al ultimilor 11 ani in fata dolarului dupa victoria extremei stangi din Grecia

Moneda euro a coborat la cel mai scazut nivel in fata dolarului in ultimii 11 ani din 2003 incoace) imediat dupa anuntul venit din Grecia, unde extrema stanga a castigat alegerile. Euro se tranzactiona in aceasta dimineata la 1,1- 1,12 dolari, iar perechea EUR-CHF se tranzactiona la paritatea de 0. 98, motivele acestei evolutii fiind legate de viitorul tot mai incert al Europei, desi e foarte posibil ca acestt nevel al tranzactionarii euro sa fie doar reactia la cald fata de rezultatul electoral din Grecia, situatia de acum fiind diferita fata de cea din 2011, cang Grecia risca sa intre in incapacitate de plata. In ultimii doi ani, bancile europene si-au limitat expunerea asupra economiei elene, iari politicile aplicate de Uniunea Europeana permit gestionarea riscului de neplata a datoriei.

Pretul petrolului a atins cel mai mic nivel al ultimilor sase ani - 45,59 dolari pentru un baril

Pretul petrolului a atins, dupa sesiunea de vineri, cel mai mic nivel al ultimilor sase ani, informeaza AFP. Aceasta noua scadere a fost influentata de dolar, care se afla in plina apreciere, si de eliminarea temerilor cu privire la tranzitia politica din Arabia Saudita, dupa ce printul mostenitor Salman bin Abdulaziz a preluat fraiele tarii.

Victor Ponta comenteaza rezultatul alegerilor din Grecia: Lectie pentru noi - conteaza economia, joburi, siguranta pentru viata de zi cu zi (FOTO)

Victor Ponta a comentat, pe Twitter, victoria partidului de extrema stanga Syriza la alegerile parlamentare din Grecia. Grecia-victorie categorica pt Syriza! Morala/lectie pt noi - conteaza economia, joburi,.

Fantasmele salvarii: Destinul radicalismului de stanga din Grecia (si nu numai de-acolo)

Victoria aliantei Syriza in alegerile din Grecia readuce la ordinea zilei chestiunea radicalismului de stanga, ori a stangismului contemporan. Este de notat ca Alexis Tsipras pare inclinat spre o coalitie anti-austeritate cu un partid de centru-dreapta, descris de New York Times drept unul fringe. O coalitie pe care unii o numesc chalk-and-cheese. Timp in care, PC din Grecia KKE-Kappa Kappa Epsilon) nu sustine pozitiile Syriza si isi urmeaza propriul sau drum, cu circa 5,47 % din voturi. Ironie maxima, s-ar putea sa vedem cum un partid de extrema stanga devine criticul unui guvern dominat de extrema stanga.

Federatia de Fotbal din Grecia are un nou presedinte. Fost coleg al sefului CCA din Romania, Vassaras

Federatia de Fotbal din Grecia EPO) are un nou presedinte, Giorgos Girtzikis, fost arbitru FIFA, la fel ca si fostul sau coleg din Romania, Kyros Vassaras, seful CCA.

Acord pentru formarea executivului din Grecia. Syriza va guverna impreuna cu partidul nationalist Grecii Independenti

Acord pentru formarea guvernului din Grecia. Stanga radicala Syriza, formatiunea invingatoare in alegerile parlamentare de pe 25 ianuarie si partidul nationalist Grecii Independenti au hotarat sa guverneze.

Alegerile din Grecia: acum totul depinde de BCE

Rezultatul alegerilor din Grecia a fost mai prost decat ne asteptam, independent de finalitatea lor - votul anti-austeritate este masiv si ar putea fi interpretat drept un gest inutil, atata timp cat Grecia nu prea are de ales: se supune Troicii sau pleaca din zona euro. Am indoieli ca varianta din urma se va adeveri - grecii s-au saturat de austeritate, dar nu de Uniunea Europeana. EUR/USD a scazut 55 ticks pe masura ce scriu acest text, ajungand la 1. Ma astept ca bursa elena sa cada azi cam 5% si cam 2% in Europa asta daca Germania, BCE si UE nu sar in ajutor cu o miscare surprinzatoare de compromis ceea ce nu pare probabil saptamana aceasta). Vezi in text care sunt scadentele urmatoare ale datoriei Greciei si cine detine de fapt aceasta datorie.

Rezultatele partiale ale alegerilor din Grecia lovesc in euro. Dolarul a trecut de 4 lei pe interbancar

Victoria partidului de extrema-stanga SYRIZA la alegerile parlamentare din Grecia au dus dolarul la cel mai mic nivel din ultimii 11 ani fata de dolar.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,215 seconds )