Libnet.ro
UNICEF

15:30

Proceduri Insolventa

Libnet Ro
CONFERINTA CODUL INSOLVENTEI Florian Mateita, RomInsolv SPRL: Celeritatea procedurii de insolventa este vitala pentru continuarea activitatii companiilor

CONFERINTA CODUL INSOLVENTEI Florian Mateita, RomInsolv SPRL: Celeritatea procedurii de insolventa este vitala pentru continuarea activitatii companiilor

Celeritatea procedurii de insolventa este vitala pentru continuarea activitatii companiilor, iar viteza derularii unei proceduri de insolventa este importanta si pentru recapatarea increderii in companie a persoanelor interesate, in capacitatea de a concepe si implementa cu succes un plan de redresare sau reorganizare, sustine Florian Mateita, Partener RomInsolv SPRL.

CONFERINTA CODUL INSOLVENTEI Simona Milos, INPPI: Sunt judete in care nu s-a deschis nicio procedura de restructurare

635 de proceduri de insolventa au fost deschise in ultimii sase ani Un total de 40. 635 de proceduri de insolventa au fost deschise din 2018 pana la finele lui 2023, adica o medie de 6. 500 pe an, spune Simona Milos, presedintele Institutului National de Pregatire a Practicienilor in Insolventa INPPI), citand datele furnizate de Registrul Comertului.

Conferinta Codul Insolventei - editia a X-a -

ACTUALIZARE - Alina Popa, CITR. Este o efervescenta in zona restructurarii si ne asteptam ca aceasta sa creasca --- *ACTUALIZARE - Mihai Pasca, secretar de stat in Ministerul Justitiei: Observam o tendinta de crestere a folosirii noilor cadre de restructurare --- * ACTUALIZARE - Simona Milos, INPPI: 40. 635 de proceduri de insolventa au fost deschise din 2018 pana acum.

LIVE TEXT: Conferinta Codul Insolventei - editia a X-a -

ACTUALIZARE - Stan Tirnoveanu, Prim-Vicepresedintele UNPIR: Legiuitorul ar trebui sa reglementeze o perioada de realizare a acordului de vointa --- *ACTUALIZARE - Valentin Dragoi, Managing Partner, DT Lawyers: Analiza transferurilor efectuate intr-o piata distorsionata este greu de realizat din perspectiva anularii actelor frauduloase --- *ACTUALIZARE - Florian Mateita: E nevoie de o grila de plata pentru a elimina vulnerabilizarea practicianului in faza in care e numit provizoriu --- *ACTUALIZARE - Florian Mateita, Partener RomInsolv SPRL: Pentru companiile active celeritatea procedurii de insolventa este vitala pentru continuarea activitatii --- *ACTUALIZARE - Adrian Popa Bochis, ANEVAR: E nevoie de mai multa comunicare --- *ACTUALIZARE - Diana Dobromir, Musat and Asociatii: Avertizarea timpurie - o noua sansa pentru business-urile in impas --- *ACTUALIZARE - Alina Popa, CITR. Este o efervescenta in zona restructurarii si ne asteptam ca aceasta sa creasca --- *ACTUALIZARE - Mihai Pasca, secretar de stat in Ministerul Justitiei: Observam o tendinta de crestere a folosirii noilor cadre de restructurare --- * ACTUALIZARE - Simona Milos, INPPI: 40. 635 de proceduri de insolventa au fost deschise din 2018 pana acum.

Numarul insolventelor din Romania de anul trecut au fost la acelasi nivel cu anul precedent

In anul 2023 s-au deschis 6. 650 de proceduri noi de insolventa, iar 6. 649 in 2022. Instrumentele de plata refuzate au crescut atat ca valoare, cat si ca numar comparativ cu 2022.

Insolventele in Romania au scazut cu 4% in primul semestru din 2023

In primul semestru al anului 2023 au fost deschise 3. 358 de noi proceduri de insolventa, in scadere cu 4% in comparatie cu perioada similara a anului trecut.

in primele 6 luni s-au deschis circa 3.400 proceduri noi de insolventa. Contextul si radiografia ultimilor 5 ani

In prima jumatate a anului s-au deschis circa 3. 400 proceduri noi de insolventa, se arata intr-un studiu Coface transmis marti. Numarul companiilor insolvente cu cifra de afaceri de peste 0,5 mil. EUR a scazut de la 164 de companii la 154.

STUDIU COFACE ROMANIA Valul de insolvente, in crestere

in 2022, s-au deschis 6531 de noi proceduri de insolventa, cu 7% mai mult decat in 2021 * Scalat la numarul companiilor active, numarul total ne arata 19 insolvente la 1000 de companii active * Reprezentantii Coface Romania estimeaza ca, la finalul anului 2023, vom inregistra o crestere cuprinsa intre 7% si 10% a numarului de insolvente comparativ cu anul trecut Numarul insolventelor inregistrate la finalul anului trecut a fost cu 7% mai mare decat cel din 2021, potrivit unui raport intocmit de Coface Romania. in 2022 au fost deschise 6. 531 proceduri noi de insolventa, in crestere cu 7% fata de 2021, si cu 2% peste nivelul anterior pandemiei Covid-19.

CONFERINTA CODUL INSOLVENTEI - EDITIA A IX-A ANDREEA DIACONESCU, MEMBRU IN CONSILIUL DE CONDUCERE AL INPPI: Avem 27 de sisteme diferite de proceduri de insolventa, in Uniunea Europeana

Directiva privind cadrele de restructurare a fost implementata in statele membre Exista 27 de sisteme diferite de proceduri de insolventa in Uniunea Europeana, a spus Andreea Deli-Diaconescu, Membru in Consiliul de Conducere al Institutului National pentru Pregatirea Practicienilor in Insolventa INPPI), adaugand ca, la finele anului trecut, Comisia Europeana a lansat o provocare pentru uniformizarea anumitor elemente foarte importante ale procedurii de insolventa.

CONFERINTA CODUL INSOLVENTEI - EDITIA A IX-A Insolventa - reglementare incompleta, cu proceduri interne disparate

Legislatia privind procedurile de insolventa legea 852014 si legea 2162022 prin care a fost transpusa in plan intern Directiva europeana 1023 2019 privind cadrele de restructurare) este incompleta si pe alocuri redundanta, fapt ce creeaza nenumarate probleme in activitatea zilnica a practicienilor din domeniul insolventei, dar si companiilor care se confrunta cu dificultati financiare, au afirmat participantii la cea de-a IX-a editie a conferintei Codul Insolventei, organizata de Grupul de presa BURSA impreuna cu Institutul National de Pregatire a Practicienilor in Insolventa INPPI).

CONFERINTA CODUL INSOLVENTEI - EDITIA A IX-A Cadrele de restructurare - un instrument util pentru sprijinul mediului de afaceri

Legislatia insolventei s-a imbunatatit considerabil in ultimii ani, iar acum avem si o legislatie a preinsolventei, care a intrat de curand in vigoare prin Legea nr. 2162022, dar care se pare ca nu este suficient de cunoscuta in randul antreprenorilor ce intampina dificultati, atrag atentia practicienii in insolventa. Specialistii arata, printre altele, ca lipsa unei reactii timpurii a managerilor reprezinta un alt factor binecunoscut al esecului preventiei insolventei, ca dealtfel si lipsa accesului la finantare din partea institutiilor bancare pentru astfel de proceduri. Cu toate acestea, controlul deplin al afacerii debitorului, posibilitatea alternativa a finantarii capitalului de lucru de catre afiliati cu acordarea unei superprioritati la distribuire in contextul lipsei finantarii din partea institutiilor financiare, facilitatile fiscale care pot fi acordate prin esalonarea sau reducerea creantelor bugetare si, nu in ultimul rand, pragul mai mult decat rezonabil al acceptarii planului de restructurare de catre masa credala constituie tot atatea motive de apelare la astfel de remedii.

Conferinta Codul Insolventei - editia a IX-a -

ACTUALIZARE VALENTIN DRAGOI, MANAGING PARTNER, DT LAWYERS: Sustin reinsertia in legislatia nationala a institutiei retractului litigios --- *ACTUALIZARE OVIDIU DEMETRESCU, OCD CAPITAL and RESOURCE SI LONDON BROKERS: intr-o procedura de insolventa, matricea riscurilor trebuie privita din perspectiva tuturor stakeholderilor --- *ACTUALIZARE Gheorghe Piperea, Partener, RomInsolv SPRL: Noua forma a Codului Insolventei ar trebui sa aiba in vedere conceptul de avertizare timpurie --- *ACTUALIZARE - Speranta Munteanu, Managing Partner, Veridio - Legea nu poate acoperi toate particularitatile economice --- *ACTUALIZARE RADU CALIN TIMBUS, PRESEDINTELE ANEVAR: Un evaluator de garantare a imprumuturilor devine desavarsit dupa ce lucreaza pentru lichidare --- *ACTUALIZARE CIPRIAN NACU, CITR: Credem ca anul 2023 va fi dificil pentru foarte multe companii --- *ACTUALIZARE FLORIAN NEAGU, BNR: Numarul scazut al insolventelor din Romania nu este un mesaj bun --- *ACTUALIZARE STAN TiRNOVEANU, SENIOR PARTNER, ZAMFIRESCU RACOTI VASILE and PARTNERS: in insolventa, administratorul judiciar are drept decizional --- *ACTUALIZARE - Vasile Nemes, formator in cadrul INPPA - Procedura de pre-pack nu este neaparat o noutate --- *ACTUALIZARE ANDREEA DIACONESCU, INPPI: Avem 27 de sisteme diferite de proceduri de insolventa, in Uniunea Europeana --- *ACTUALIZARE - Simona Milos, presedintele INPPI: Se asteapta acel val de insolvente in contextul celor trei crize care se suprapun --- *ACTUALIZARE - Alexandru Popica-Loghin, personal de specialitate juridica asimilat magistratilor, Ministerul Justitiei: Ministerul Justitiei evalueaza actuala lege a insolventei, in scopul unei modificari viitoare --- *ACTUALIZARE - Simona Milos, presedintele INPPI: Noua propunere de directiva a Comisiei Europene include modificari ce simplifica procedurile pentru IMM-urile care se confrunta cu insolventa --- *ACTUALIZARE - Simona Milos, presedintele INPPI: Legislatia din domeniul insolventei, insuficient cunoscuta de antreprenori --- Ziarul BURSA organizeaza, in parteneriat cu Institutul National de Pregatire a Practicienilor in Insolventa INPPI), a IX-a editie a conferintei Codul Insolventei, in data de 15 februarie 2023, incepand cu ora 09:30, la Hotel Pullman,World Trade Center Bucharest, sala New York.

STUDIU COFACE PENTRU PRIMUL SEMESTRU AL ANULUI Mediul antreprenorial - pierderi de 2,7 miliarde lei din cauza insolventelor

Iancu Guda, CEO Services, Coface Romania: Este posibil ca, pana la finalul anului 2022, sa depasim pierderile de 5,3 miliarde lei inregistrate in 2021, sa ne ducem undeva intre 5,5 si 6 miliarde lei Numarul noilor proceduri de insolventa privind companiile din tara noastra a crescut, ajungand la 3510 pentru primul semestru al anului 2022, ceea ce reprezinta o majorare cu 16% fata de aceeasi perioada a anului precedent si cu 6% peste nivelul din anul 2019, arata un studiu realizat in luna august de Coface Romania. Practic, 20 de companii din 1000 active au intrat in insolventa in primele sase luni ale anului curent, fapt care a facut ca pierderile financiare cauzate de companiile insolvente in primul semestru sa se ridice la 2,7 miliarde lei, cu 36% mai mult fata de impactul inregistrat in perioada similara a anului 2021 si aproape cat toate pierderile generate de insolvente in anul 2020.

COFACE AVERTIZEAZA Presiune extrema pe bilanturile firmelor din Romania

Peste 3. 000 de proceduri noi de insolventa s-au deschis in primele sase luni din acest an, cu 23% mai mult fata de acelasi interval al anului trecut Companiile active in Romania se confrunta cu o deteriorare istorica a bilanturilor, iar numarul insolventelor este asteptat sa creasca in perioada urmatoare, avertizeaza expertii Coface Romania. Potrivit unui studiu realizat de Coface, peste 3. 000 de proceduri noi de insolventa s-au deschis in primele sase luni din acest an, cu 23% mai mult fata de nivelul inregistrat in acelasi interval al anului trecut.

Numarul insolventelor a crescut cu 23% in primul semestru. Care sunt cele mai afectate sectoare

In primele sase luni din 2021 s-au deschis 3. 033 proceduri noi de insolventa, cu +23% peste nivelul inregistrat in acelasi interval din anul precedent, potrivit celui mai recent studiu realizat de Coface.

PROCEDURI INEXPLICABILE ALE ASF DE CORECTIE A SITUATIILOR FINANCIARE Electroarges recupereaza o creanta de 5,3 milioane lei de la Alprom SA

Referitor la respectiva creanta, intr-un raport de audit se afirma ca aceasta este, practic, irecuperabila * Pe baza acelui raport, ASF a solicitat, in mod repetat, societatii Electroarges SA sa exprime puncte de vedere referitoare la creanta respectiva si sa dispuna masuri fata de rezervele auditorului cu privire la incasarea acestei creante Conform unui comunicat publicat la data de 28. 2021, SC Electroarges SA a anuntat actionarii si potentialii investitori ca a incasat de la societatea Alprom SA, aflata in insolventa, suma de 5. 035 lei.

Domeniile cu cele mai mari pierderi si insolvente provocate de pandemie

Cel mai recent studiu Coface Romania arata ca in anul 2020 s-au deschis 5. 564 proceduri noi de insolventa, cu -13% sub nivelul inregistrat in anul anterior.

Compania Roserv Oil preia platforma industriala a rafinariei RAFO Onesti, intr-o tranzactie coordonata in insolventa de CITR

Compania Roserv Oil, parte a Grupului GRAMPET, a achizitionat platforma industriala a rafinariei RAFO Onesti, in cadrul unei proceduri publice de valorificare, coordonata de CITR, liderul pietei de insolventa din Romania, anunta un comunicat de presa emis, astazi, de CITR.

Gruia Stoica a preluat platforma RAFO, unde va dezvolta cel mai mare centru logistic pentru containere si produse petroliere

Compania Roserv Oil, parte a Grupului GRAMPET, a achizitionat platforma industriala a rafinariei RAFO Onesti, in cadrul unei proceduri publice de valorificare, coordonata de Casa de Insolventa Transilvania CITR). Tranzactia de vanzare a activului afost finalizata conform strategiei de valorificare aprobate de creditorii RAFO Onesti, in cadrul procedurii de insolventa, cu obiectivul de a dezvolta cel mai mare centru logistic din Moldova, spun reprezentantii CITR.

Procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa pe durata starii de alerta - primele masuri adoptate in contextul actualei pandemii

Pe durata starii de urgenta autoritatile din Romania au adoptat o serie de masuri cu caracter exceptional. Acestea au constat, pe de o parte, in restrictii impuse in scopul prevenirii raspandirii COVID-19, ce au dus la incetarea partiala sau totala a activitatii mai multor operatori economici, si, pe de alta parte, in masuri menite sa limiteze consecintele economice generate de pandemie, cum ar fi suspendarea temporara, la cerere, a obligatiei de plata a ratelor la contractele de creditleasing, suportarea de catre stat a indemnizatiei de somaj tehnic etc. insa, desi criza generata de pandemie si masurile adoptate au afectat profund mediul de afaceri, cadrul legislativ privind insolventa si falimentului a ramas in mare parte neschimbat.

actualitate, 15:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2068 seconds )