Libnet.ro
UNICEF

22:00

Radu Zamfir: Legea darii in plata ar trebui sa se aplice si la creditele in derulare

România Liberă România Liberă,
Radu Zamfir: Legea darii in plata ar trebui sa se aplice si la creditele in derulare

Interdictia aplicarii Legii darii in plata la creditele in derulare, introducerea unor plafoane si stabilirea unor criterii, astfel incat sa beneficieze de ea numai cazurile sociale, ar face ca aceasta lege sa fie moarta, inaplicabila, a declarat pentru Agerpres deputatul PNL, Daniel Zamfir, referindu-se la propunerile cu care vor sa vina reprezentantii bancilor. continuă pe România Liberă

Prima Casa trebuie exceptata din Legea darii in plata

Viceguvernatorul BNR: Darea in plata ar putea aduce solutii de finantare supuse legislatiei altor state Programul Prima Casa trebuie exceptat din Legea darii in plata, intrucat ar afecta disproportionat tinerii, iar BNR nu anticipeaza ca la banci vor ajunge multe apartamente, dar acestea vor fi obligate oricum sa faca provizioane, a declarat viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, potrivit Mediafax. Nu ne asteptam, in mod special, sa existe foarte multe dari in plata. ) Consecintele bilantiere asupra bancilor nu se produc in momentul darii in plata, ele se produc in momentul adoptarii legislatiei, pentru ca bancile sunt reglementate prudential, printr-o directiva europeana, care obliga institutiile de credit sa provizioneze la momentul la care un credit nu mai are garantiile necesare. Consecintele legii in actuala forma nu s-ar vedea la momentul la care un debitor s-ar duce sa ceara darea in plata, ci se vor vedea la momentul adoptarii legii, a declarat viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu.

Legea darii in plata: Cine pierde si cine castiga

Creditele ipotecare vor deveni inaccesibile romanilor fiindca avansul va creste la 30%. Aceasta este viziunea BCR in ceea ce priveste efectele legii Banca ia casa, scapi de datorii. O speculatie, spune initiatorul legii, avocatul Gheorghe Piperea, care arata ca statul ar trebui sa initieze un program de creditare directa a tinerilor.

Dezbaterea legii darii in plata, amanata. Piperea acuza ca o delegatie bancara a obtinut in Parlament neaplicarea legii pentru creditele in derulare

Dezbaterea pe legea darii in plata s-a amanat cu inca o saptamana, dupa ce o delegatie de bancheri, condusa de Bogdan Olteanu, viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei BNR), a fost ieri in Parlament, aceastia convingandu-i pe sefii comisiilor sa nu aplice prevederile legii pentru creditele Prima Casa si pentru cele in derulare, a scris pe Facebook avocatul Gheorghe Piperea.

ştiri din Economie

ştiri de la România Liberă

actualitate, 22:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2022 seconds )