Libnet.ro
UNICEF

06:00

Recviemul de Verdi:Concert In memoriam 30 de ani de la Revolutia din 1989 la Sala Radio

Adevărul Adevărul,
Recviemul de Verdi:Concert In memoriam 30 de ani de la Revolutia din 1989 la Sala Radio

Vineri, 20 decembrie 19. 00), Sala Radio va fi scena unui concert-eveniment emotionant:In memoriam 30 de ani de la Revolutia din 1989. Orchestra Nationala Radio, sub bagheta dirijorului de origine italianaDAVID CRESCENZI- in prezent dirijor invitat al Operei din Dusseldorf Germania) -va interpreta una dintre partiturile monumentale ale muzicii clasice:Recviemul de Verdi. continuă pe Adevărul

Moneda cu tema 30 de ani de la Revolutia Romana din Decembrie 1989, lansata de BNR in circulatie

Banca Nationala a Romaniei lanseaza in circulatie, de luni, o moneda din alama cu tema 30 de ani de la Revolutia Romana din Decembrie 1989, precum si, in circuitul numismatic, monede din argint si alama pentru colectionare, conform unui comunicat al BNR, citat de Agerpres.

Guardian: 30 de ani de la Revolutia Romana. 10 zile care au zguduit lumea. Unde sunt vinovatii?

Craciunul marcheaza 30 de ani de cand Nicolae Ceausescu, un dictator megaloman si izolationist, a fost condamnat intr-un proces ad-hoc si executat, impreuna cu sotia sa, punand capat unei domnii de mai bine de doua decenii in care acesta a adus populatia tarii in pragul saraciei si al suferintei, scrie The Guardian. in trei ani de la prabusirea dictaturii, doar cativa oameni au fost condamnati pentru rolul pe care l-au jucat in regimul represiv al lui Ceausescu, mai noteaza publicatia britanica.

30 ani de la Revolutia din decembrie 1989. Slujba oficiata la Patriarhie

O slujba de pomenire a eroilor martiri din Decembrie 1989 a fost oficiata luni la Catedrala patriarhala, in prezenta PF Daniel si a membrilor Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

Printul Charles a marcat 30 de ani de la Revolutia Romana la sediul Institutului Cultural Roman din Londra

Alteta Sa Regala Printul de Wales a deschis, alaturi de Dan Mihalache, ambasadorul Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, expozitia de fotografie Deschiderile unei Revolutii. Fotografii din decembrie 1989, organizata de Institutul Cultural Roman din Londra in parteneriat cu Ambasada Romaniei si Agentia Nationala de Presa Agerpres.

Moment istoric la Strasbourg. Parlamentul European dezbate prima rezolutie despre Revolutia din Romania. Sedinta solemna si la Bucuresti

In ziua care marcheaza 30 de ani in care a inceput Revolutia din Romania, Parlamentul European dezbate, la Strasbourg, o rezolutie despre evenimentul care a schimbat istoria Romaniei. Este prima pozitie oficiala a Parlamentului European pe tema Revolutiei din Romania. La Bucuresti, Parlamentul se intruneste si el intr-o sedinta solemna la care va participa si presedintele Klaus Iohannis.

Parlamentul European va avea o dezbatere despre Revolutia din Romania

Fostul presedinte Traian Basescu a anuntat ca Parlamentul European va avea, luni, o dezbatere despre Revolutia din Romania, exact la la 30 de ani debutul acesteia la Timisoara. Toti cei 32 de parlamentari romani, indiferent de apartenenta politica, au putut sa faca propuneri pe proiectul de text si il vor sustine in plen, a anuntat Traian Basescu, relateaza News. ro.

Miniserie documentara despre Revolutia din 1989, la History

O miniserie documentara despre Revolutia din 1989, care aduce in prim-plan marturiile a sase partici.

Dezbatere despre Revolutia din 1989 in Parlamentul European. Traian Basescu: Dorinta romanilor de a reveni intr-o Europa a valorilor a fost mult mai puternica decat teama de represiune

O dezbatere despre Revolutia Romana are loc, luni, in Parlamentul European, la exact 30 de ani de la debutul evenimentelor din decembrie 1989. in discursul sustinut in sedinta legislativului UE,.

Dezbatere despre Revolutia din 1989, in Parlamentul European. Traian Basescu: Dorinta romanilor de a reveni intr-o Europa a valorilor a fost mult mai puternica decat teama de represiune (VIDEO)

O dezbatere despre Revolutia Romana are loc, luni, in Parlamentul European, la exact 30 de ani de la debutul evenimentelor din decembrie 1989. in discursul sustinut in sedinta legislativului UE,.

Klaus Iohannis, la Timisoara: Ma copleseste un sentiment de rusine profunda. La 30 de ani de la Revolutie calaii se plimba inca liberi

Presedintele Klaus Iohannis a fost prezent luni seara pe scena Operei Nationale Romane din Timisoara unde a comemorat 30 de ani de la Revolutia din 1989. Aici, acesta amintit de tinerii care si-au pierdut viata in timpul evenimentelor din decembrie 1989 si a subliniat ca cea mai mare dezonoare pentru istoria Romaniei post-comuniste e ca inca nu am aflat adevarul pentru crimele odioase de la Revolutie, a precizat seful statului.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 06:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2218 seconds )