Libnet.ro
UNICEF

10:30

Un roman stabilit in Hong Kong mi-a povestit cum este sa traiesti printre proteste si frica de China

Hotnews Hotnews,
 Un roman stabilit in Hong Kong mi-a povestit cum este sa traiesti printre proteste si frica de China

Peste 300 de romani traiesc acum in Hong Kong, oras aflat in plina revolta anti-totalitara. Protestele din fosta colonie britanica au intrat in a unsprezecea saptamana si nu exista semne sa se opreasca prea curand, in ciuda amenintarilor din ce in ce mai directe ale autoritatilor chineze. in acest context foarte tulbure, am stat de vorba cu un roman stabilit de zece ani in Hong Kong care mi-a povestit cum este sa-ti duci viata intr-unul din cele mai fierbinti locuri de pe pamant. continuă pe Hotnews

Consiliul de Stat din China cere integrarea Shenzhen cu Hong Kong si Macao

Consiliul de Stat din China a cerut o dezvoltare mai mare a orasului Shenzhen din sudul tarii, precum si integrarea culturii si economiei acestuia cu Hong Kong si Macao din vecinatate, transmite luni Reuters, citat de Agerpres. Directiva vine in contextul in care protestele antiguvernamentale din Hong Kong ameninta statutul hub-ului financiar asiatic. Hong Kong, unul din porturile cu cel mai mare trafic de pe glob, este in pragul primei recesiuni din ultimii zece ani, pe masura ce protestele antiguvernamentale violente din ultimele luni au speriat si indepartat turistii si au afectat vanzarile cu amanuntul si investitiile.

11 saptamani de proteste la Hong Kong

Hong Kong-ul este afectat, de 11 saptamani, de proteste masive, care au izbucnit dupa lansarea unui proiect de lege privind extradarea, care i-ar permite Chinei sa aresteze locuitori ai orasului-stat pentru infractiuni care nu sunt prevazute in Codul sau penal.

Mediastandard.ro: China a incercat sa lupte cu protestele din Hong Kong prin dezinformare. Nu i-a reusit

Hong Kong este de mai bine de 11 saptamani scena unor proteste masive si China nu s-a implicat foarte mult pana de curand, cand administratia de la Beijing a inceput o campanie de dezinformare, in incercarea de a-i alunga pe manifestanti. Dupa ce Aeroportul International a fost ocupat mai mult timp si chiar centrul unor conflicte violente intre fortele de ordine si protestatari, China a actionat si pe un alt front decat cel stradal: prin deformarea realitatii.

China s-a folosit de Facebook si Twitter pentru a raspandi mesaje de dezinformare in Hong Kong

China a pus in aplicare tehnicile de manual brevetate de Rusia pentru a dezinforma, iar Facebook si Twitter au anuntat ca au eliminat pagini si conturi care ii catalogau pe protestatarii din Hong Kong ca fiind gandaci sau teroristi precum cei de la ISIS. in China retelele Facebook si Twitter sunt interzise, dar in Hong Kong pot fi folosite, iar campania de manipulare se adreseaza mai ales vorbitorilor de limba engleza si ii prezeinta pe cei care protesteaza ca fiind niste radicali violenti.

Sute de mii de chinezi din Hong Kong sfideaza autoritatile comuniste de la Beijing. Care sunt motivele din spatele protestelor si de ce se simte regimul comunist amenintat (FOTO, VIDEO)

EXCLUSIV ONLINE De la sfarsitul lunii martie, Hong Kong-ul a gazduit un numar tot mai mare de proteste de amploare, la care au luat parte peste un milion de persoane. Chiar duminica, sute de mii de oameni au.

1,7 milioane de manifestanti in Hong Kong, potrivit organizatorilor

O multime compacta s-a adunat duminica 18 august intr-un mare parc din centrul Hong Kong-ului, pentru a-si reafirma sprijinul pentru mobilizarea pro-democratie fara precedent din fosta colonie britanica. Potrivit organizatorilor, mai mult de 1,7 milioane de persoane au defilat duminica, aceasta fiind cea mai ampla mobilizare din ultimele saptamani, potrivit Le Figaro, citat de Rador.

Surse: Alibaba isi amana listarea la Hong Kong

Cea mai mare companie de comert electronic din China, Alibaba Group Holding Ltd. , si-a amanat lis-tarea in valoare de 15 miliarde de dolari la Bursa din Hong Kong, pe fondul tulburarilor politice din centrul financiar asiatic, spun surse citate de Reuters.

Beijingul anunta plasarea in detentie pe o perioada de 15 zile a unui angajat al consulatului britanic la Hong Kong dat disparut la 8 august

Guvernul chinez a confirmat miercuri plasarea in detentie a unui angajat al Consulatului Marii Britanii la Hong Kong, care a fost disparut la 8 august, inr-un context tensionat din cauza manifestatiilor in fosta colonie britanica, relateaza AFP.

Hong Kong: Carrie Lam spera ca dialogul pasnic si respectul reciproc sa conduca la o cale de iesire pentru oras

Liderul orasului Hong Kong a declarat marti ca spera ca protestul pasnic anti-guvern care a avut loc in weekend sa reprezinte inceputul eforturilor de restaurare a calmului si ca discutiile cu protestatarii care nu sunt violenti sa ofere o cale de iesire pentru oras, scrie Reuters.

Hong Kong: Sefa executivului doreste o platforma pentru dialog

Seful guvernului delegat din Hong Kong, Carrie Lam, doreste disponibilitatea pentru dialog, in c.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 10:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,218 seconds )