Libnet.ro
UNICEF

16:31

Securitatea Energetica

Libnet Ro
Din 2027, Romania devine cel mai mare producator de gaze din UE

Din 2027, Romania devine cel mai mare producator de gaze din UE

Romania poate oferi securitatea energetica pentru toata Europa. Odata cu finalizarea proiectului Neptun Deep, tara noastra va deveni cel mai mare producator de gaze din Uniunea Europeana.

O bresa in securitatea nationala. Cum distruge piata de energie industria energetica!

Piata de energie electrica este o butaforie.

Cristian Busoi: Prin exploatarea gazelor din Marea Neagra, Romania contribuie la securitatea energetica a Europei si competitivitatea industriei europene

Europarlamentarul Cristian Busoi, presedintele Comisiei ITRE din Parlamentul European, precizeaza intr-un comunicat de presa ca proiectul de exploatare a gazelor offshore din Marea Neagra se profileaza ca o sursa esentiala de gaz natural pentru Europa. Cristian Busoi, despre proiectul Neptun Deep Acesta subliniaza avantajele multiple pe care proiectul Neptun Deep le aduce Uniunii Europene: de la contributia la tranzitia energetica, la sprijinul pentru sectoarele economice si imbunatatirea competitivitatii.

Momentul in care Romania nu va mai fi dependenta de gaze de import. Cristian Busoi: Marea Neagra si Romania pot deveni furnizori de securitate energetica

Exploatarea gazelor offshore din Marea Neagra reprezinta o baza importanta pentru securitatea aprovizionarii cu energie in regiune. Astfel, Romania si Marea Neagra pot deveni furnizori de securitate energetica, spune europarlamentarul Cristian Busoi.

Iohannis merge la Summitul Energiei Nucleare si la Consiliul European. Ce teme sunt discutate

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, va participa joi li vineri la Summitul Energiei Nucleare, la reuniunea Consiliului European si la Summitul Euro in format extins, care vor avea loc la Bruxelles, fiind abordate o serie de teme, de la securitatea energetica la provocarile economice.

Chirica (Nuclearelectrica): Proiectele cu energie curata vor genera circa 20.000 de locuri de munca

Proiectele strategice pe termen lung care vor asigura securitatea energetica a Romaniei cu energie curata vor genera circa 20. 000 de locuri de munca in perioada in care se realizeaza.

Tensiunile geopolitice raman principalul motiv de ingrijorare pentru mediul de afaceri international in 2024, arata un sondaj realizat de EUROCHAMBRES

Tensiunile geopolitice, intreruperea lanturilor de aprovizionare, accesul la materii prime si securitatea energetica sunt principalele cauze de ingrijorare pentru comunitatea internationala de afaceri in anul curent, arata Global Economic Survey 2024 GES2024), un sondaj realizat de catre Asociatia Camerelor de Comert Europene EUROCHAMBRES), la care a contribuit inclusiv Camera de Comert si Industrie a Romaniei CCIR).

AEI: Alianta Europeana privind reactoarele modulare mici, un de pas inainte catre securitatea energetica a Europei

La nivelul Europei un nou vant pare sa bata, deoarece energia nucleara nu mai este un tabu, nici macar in cadrul Comisiei Europene, astfel a fost lansata Alianta privind reactoarele modulare mici SMR). Alianta Industriala Europeana pentru Reactoarele Modulare Mici SMR) isi propune sa faciliteze si sa accelereze dezvoltarea, demonstrarea si implementarea SMR-urilor in Europa pana la inceputul anilor 2030.

Mircea Geoana: Securitatea alimentara, cea energetica si cea cibernetica trebuie gestionate la nivelul unui oficiu comun intre Presedintie si Guvern

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoana, considera ca in Romania, securitatea alimentara, securitatea energetica, securitate cibernetica trebuie gestionate la nivelul unui oficiu comun intre Presedintie si Guvern si propune infiintarea unui oficiu de securitate economica.

SUA vede cu ochi buni rolul PPC, care a achizitionat Enel Romania, in securitatea energetica din regiune

Prezenta PPC pe coridorul Grecia-Bulgaria-Romania-R. Moldova-Ucraina, fie ca vorbim de LNG sau de electricitate, este vazuta cu ochi buni de catre SUA.

America si-a uitat promisiunile; securitatea energetica europeana sufera

Oficialii americani au avertizat de multe ori, cel putin de la victoria lui Donald Trump in alegerile prezidentiale din 2016, ca dependenta de importurile de gaze ieftine din Rusia reprezinta un mare risc de securitate.

CE aloca aproape 600 milioane euro pentru proiectele din infrastructura energetica

Comisia Europeana aloca aproape 600 de milioane euro pentru proiecte de infrastructuri energetice ce contribuie la decarbonizare si la securitatea aprovizionarii.

Prea multe terminale de gaze lichefiate? Este posibil ca Europa sa fi exagerat cu securitatea energetica Romania priveste de pe margine cum se dezvolta infrastructura de gaze din UE

Este posibil ca Europa sa fi exagerat strategia de securitate energetica, grabindu-se sa extinda reteaua de terminale LNG, dupa atacul Rusiei asupra Ucrainei, se arata intr-o analiza Reuters. Daca vor fi finalizate toate proiectele incepute, capacitatea terminalelor de gaze lichefiate va ajunge sa depaseasca intreaga cerere de gaze la nivelul UE. Aceasta si in contextul in care politica UE este de reducere a cererii de gaze pentru a face loc energiei regenerabile. De la inceputul razboiului si pana in august 2023 au fost adaugate sase terminale LNG la reteaua de 20 preexistenta.

Romania si Kazakhstan: Parteneriat Vital pentru Europa

Relatia solida dintre Romania si Kazakhstan reprezinta un element crucial pentru stabilitatea si securitatea energetica a Europei.

Cum isi stinge singur lumina statul roman. Avertismentul unui expert in securitate energetica si raspunsul ministerului

Expertul in securitate energetica Cosmin Pacuraru avertizeaza, intr-un interviu pentru Adevarul, ca securitatea energetica a Romaniei e in pericol, iar opinia sa nu e singulara. Recent, un audit realizat de Curtea de Conturi arata ca Romania si-a pierdut independenta energetica.

BERD a acordat o finantare de 400 milioane lei companiei Delgaz Grid

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare BERD) sprijina securitatea energetica a Romaniei acordand un imprumut de 400 de milioane de lei 80 de milioane de euro) catre Delgaz Grid SA, companie de distributie a gazelor si electricitatii.

Odobescu: Kazahstanul - partener important al Romaniei

Ministrul Afacerilor Externe, Luminita Odobescu, a subliniat, marti, importanta Kazahstanului prin contributia la securitatea energetica a Europei si prin relevanta geo-strategica pentru coridoarele de transport care conecteaza Europa de Asia.

Burduja: Romania va ajuta sa asigure siguranta energetica a Republicii Moldova

Romania va contribui decisiv la securitatea energetica a Republicii Moldova si integrarea in piata de energie europeana, a declarat, luni, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, cu prilejul semnarii Memorandumului de intelegere intre Guvernul Romaniei.

Ciolacu: Cooperarea cu SUA a transformat securitatea energetica intr-unul din principalii piloni ai Parteneriatului nostru Strategic

Securitatea energetica ramane o prioritate strategica pentru Romania, a subliniat premierul Marcel Ciolacu in cadrul intrevederii cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm, desfasurata ieri, la Washington DC.

Ciolacu: Securitatea energetica ramane o prioritate strategica pentru Romania

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat, in cadrul intrevederii cu secretarul pentru energie al SUA, Jennifer Granholm, ca securitatea energetica ramane o prioritate pentru Romania, fiind unul dintre prinicpalii piloni ai parteneriatului strategic dintre cele doua state.

actualitate, 16:31

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.271 seconds )