Libnet.ro
UNICEF

21:15

Serviciul Federal de Securitate din Rusia: Statul Islamic a ajuns in Caucaz. Amenintarea este reala

Adevărul Adevărul,
Serviciul Federal de Securitate din Rusia: Statul Islamic a ajuns in Caucaz. Amenintarea este reala

Gruparea jihadista Statul Islamic a ajuns sa aiba sustinatori si in Caucazul de Nord, unde a reusit subordonarea mai multe unitati de combatanti islamisti Emiratul Caucazului) ce actioneaza in aceasta parte a Rusiei, este avertismentul facut vineri de Serviciul Federal de Securitate FSB), potrivit Fox News. continuă pe Adevărul

Rusia avertizeaza ca gruparea Statul Islamic a ajuns in Caucaz

Gruparea jihadista Statul Islamic a ajuns pana in Caucazul de Nord, unde si-a subordonat mai multe unitati de combatanti islamisti ce actioneaza in aceasta parte a Rusiei, a avertizat vineri Serviciul.

Statul Islamic, la portile lui Bashar al-Assad

Aproximativ 18. 000 de civili palestinieni si sirieni, inclusiv 3. 500 de copii, sunt incercuiti de Statul Islamic in tabara de refugiati Yarmouk. Aceasta tabara se afla la scurta distanta de capitala siriana Damasc, plasand astfel Statul Islamic chiar la portile lui Bashar al-Assad.

Cum sunt atrase femeile de Statul Islamic?

Luna trecuta doua femei au fost acuzate de conspiratie pentu ca au utilizat o arma de distrugere in masa in New York. Acestea au sustinut ca sunt cetateni ai Statului Islamic, chiar daca nu au calatorit niciodata acolo. Motivele pentru care nu au mers in zonele controlate de ISIS sunt varsta sau casnicia, relateaza BBC. Statul Islamic pacaleste femeile cu un mesaj puternic, oferindu-le speranta ca vor fi mamele fondatoare ale unui nou stat.

Ofensiva jihadistilor din Statul Islamic in Siria, franata de o boala silentioasa

Militantii din statul Islamic Irak si Siria ISIS) s-au infectat cu o boala care poate deveni fatala daca nu este tratata, scrie Al Arabiya. Maladia, cunoscut sub numele stiintific de Leishmaniasis, se raspandeste rapid din cauza conditiilor precare de igiena si afecteaza capacitatea de lupta a jihadistilor din SI.

Gruparea Statul Islamic sapa in Siria o transee de cel putin 70 de kilometri pentru a se apara de un adversar misterios

Gruparea jihadista Statul Islamic SI) a fost atacata in ultimele luni in nord-estul Siriei si de un inamic pe care deocamdata nu l-a identificat, astfel ca a decis sa sape o transee lunga de cel putin 70 de kilometri pentru a-si proteja pozitiile, relateaza joi agentia EFE, citata de Agerpres.

Curtea Penala Internationala nu va deschide o ancheta privind crimele comise de Statul Islamic

Curtea Penala Internationala a transmis miercuri ca nu va deschide, in stadiul actual, o ancheta privind presupusele crime, comise de gruparea Statul Islamic in Irak si Siria, motivand ca nu are competenta.

Canada a efectuat primele lovituri aeriene contra Statul Islamic in Siria

Ministerul canadian al Apararii a anuntat, miercuri, ca au fost efectuate primele lovituri aeriene contra pozitiilor gruparii Statului Islamic in Siria, informeaza The Globe and Mail, in editia.

Canada a inceput sa bombardeze Statul Islamic

Canada a efectuat primele bombardamente aeriene contra pozitiilor Statului Islamic SI) in Siria, a anuntat ieri Ministerul Apararii de la Ottawa, citat de AFP.

Un orasel din Norvegia hraneste Statul Islamic cu jihadisti

In timp ce Europa incearca sa opreasca calatoriile tinerilor musulmani spre Siria care vor sa se alature Statului Islamic, politicienii si invatatii dau vina pe influenta internetului, pe discriminare si somaj. insa, ce i-a facut pe multi tineri din Lisleby, un district al orasului Fredrikstad din Norvegia, de doar 6. 000 de locuitori, sa se duca in Siria, multi dintre ei nefacand parte din comunitatea musulmana?.

Surse: Grecia ar putea obtine din Rusia imprumuturi si gaze mai ieftine

Rusia ar putea oferi Greciei discounturi la livrarile de gaze si la noi imprumuturi in cadrul vizitei pe care premierul elen Alexis Tsipras o va face maine la Moscova, scrie saptamanalul rusesc Kommersant, citat de Reuters.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 21:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2387 seconds )